Senaste teve-intervjun 2015

torsdag 21 maj 2009

Min röst på Piratpartiet!


Att jag inte skulle rösta när jag får, är uteslutet! Jag behöver bara ägna en enda sekund åt alla de människor som gett sina liv för att få rätten att rösta och då röstar jag!

Från början hade jag faktiskt tänkt att rösta på Marit Paulsen men då läste jag den här artikeln på Newsmill och ändrade mig. Det visar sig att Marit Paulsen också utnyttjat systemet.

Så vad finns kvar att rösta på om man inte vill ha någon av de etablerade partierna. Junilistan har suttit en period och har inte förändrat något så vitt jag vet. Dessutom tycker jag att farbröderna som kandiderar inte riktigt klargör vad de egentligen vill som inte något av de andra partierna vill uträtta.

Ja, så är det F! Feministiskt initiativ som leds av Gudrun Schyman och Stina Sundberg, käck hemsida i klassiskt prinsessrosa. Eftersom jag aldrig någonsin skulle kunna tänka mig att rösta på en kommunist eller ens en före detta kommunist och speciellt inte Gudrun Schyman är F! inget alternativ heller. Hon skötte sig inte under alla år som hon hade sleven i handen, därför blir det ingen röst på Gudruns F! Jag har inte glömt löftet till alla änkor, där sossarna helt enkelt med hjälp av Mp och V konfiskerade änkepensionerna med mellan 2000 -3000 i månaden, och Gudrun skulle minsann se till att pengarna betalades tillbaka. Tji fick änkorna!

Nu till Sverige Demokraterna med en sida i milda ljusblå färger. Tja, vad ska jag säga? Jag vet att deras medlemmar är en brokig samling av alla människor i Sverige och att SD vill att vi ska lämna EU. Ge oss Sverige tillbaka, är en av deras slogan. Jag vill nog hellre ha Danmark eller Norge i så fall... Eftersom alla människor, oavsett om de är homosexuella, svarta, vita eller färgade betyder lika värde för mig är inte SD heller ett alternativ för mig.

Så vad har jag kvar? Jo, faktiskt det nyaste och fräschaste alternativet Piratpartiet som förresten behöver hjälp med att distribuera valsedlar. Varför skulle jag som skällt ut The Pirate Bay efter noter vilja rösta på PP? Därför att jag vill ha ett helt nytt tänk inom EU, jag gillar förändringar och är det något jag är övertygad om, är att det inom PP inte finns några fördomar mot vare sig människor eller maskiner. Därför tänker jag rösta på PP.

Nyfiken på mina deckare eller min självbiografi? Nu finns Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och Älskling, vi blir... i pocket från 39:- Min senaste deckare Lyckhjulet är inbunden. Du kan läsa mer om dem på nätet eller också klicka på omslaget till Lyckohjulet som ligger på höger sida.

Ha en go kristi flygare da´
Ramona

14 kommentarer:

valens sa...

Håller med dig Ramona...

Jag själv skulle rösta på vilket annat som helst!...
Jag är alldeles för trött på stormar!
Och alla som har stormat mitt liv hade i grund och botten en västligt vind... Trots att det blåste från öster...

Helt trött på F(el)I(nriktad) partiideologi...
Och det är helt enkelt anledningen att jag skulle rösta på vilket annat som helst!...

Ramona Fransson sa...

Hej valens,

Ja, men rösta på Piratpartiet då! Bättre det än att du inte röstar alls. De är i alla fall inte människo-eller maskin fientliga.

Suss sa...

Heja Ramona kul att se att du ändrat dig, jag ska också rösta på Piratpartiet dom är en frisk fläkt och dom bhövs för att blåsa lite nytt liv därnere.
synd på Marit P. har alltid gillat henne men det där var för jäkligt det som stod i Newsmill
Ha en bra helg
Susanne

valens sa...

Ramona:
Det är ett alternativ i alla fall...
Jag är ju en ödmjuk medborgare som känner sin plikt! ;)
Självklart att jag kommer att rösta!

Grilla någon, det får man göra bara på SVT.
Rösta (bort) någon, det får man göra på valdagen... Med stor glädje!

Ramona Fransson sa...

Hej Suss,

Man ska aldrig vara sämre än att man ändrar sig och som sagt jag gillar när det blir lite rock-and-roll i EU, för nu verkar de flesta ha hamnat i koma.

Ha de gott!

Ramona Fransson sa...

Hej igen Valens.

Skönt att höra att du också tar din demokratiska rättighet på allvar och röstar.

Ha de gott!

Ramona Fransson sa...

Hej Philippe,

Intressant att man tvingas böta. En medborgerlig rättighet med plikt. Kanske ingen dum idé!

I Sverige förvånar mig en del folk som när de blir intervjuade om de ska rösta, gnäller om att: Ja, men jag har inte fått någon information!

Men varför inte söka sig informationen man vill ha? Varför förväntar sig många att allt ska serveras som på ett smörgåsbord?

På tal om att du inte fått valinformation. Är du skriven på en varaktig adress i Belgien? Och vet de svenska myndigheter om det ska det komma valpapper till dig och om jag inte är helt fel ute ska du rösta på den svenska ambassaden, tror jag i alla fall.

Ha de gott!

Hannelore sa...

Jag är trött nu på alla etablerade partier, makten verkar alltid vara viktigare än idealen för dem. Bra att rösta på något nytt och röra om lite...

Hade först inte tänkt bry mig om EU-valet, som protest mot att vi inte får rösta om Lissabon-fördraget. Men nu när Sören Wibe ställer upp för Juni-listan får han min röst. Juni-listan har kanske inte kunnat uträttat så mycket hittills, men det behövs ett EU-kritiskt parti som bevakar vad som händer i Bryssel. De vill ha en folkomröstning om Lissabon-fördraget och är också emot alla övervakningslagar.

Jag blir även glad om Piratpartiet tar plats i EU-parlamentet.

Anders Andersson sa...

Philippe, Valmyndigheten lämnar information om rösträtt och röstkort. Om jag förstår dig rätt, så har du alltså efter nära tio års bortovaro från Sverige åter skrivit in dig här i landet två månader före europaparlamentsvalet?

I så fall är det risk att ditt röstkort "fallit mellan stolarna" eller skall vi säga adresserna, om det nu alls har skickats. Det avgörande är tydligen (enligt svenska myndigheter) var du var folkbokförd den 8 maj i år. Om du då var folkbokförd i Sverige bör du ha fått ett vanligt röstkort senast onsdagen den 20 maj.

Det kan stå fel i röstlängden (väljare kan stå bokförda på fel valdistrikt, helt enkelt saknas, eller något annat). Sådana fel måste upptäckas och påtalas hos länsstyrelsen senast den 26 maj för att kunna rättas innan röstlängderna skrivs ut för leverans till valförrättarna.

Jag råder dig därför att redan nu på fredagen försöka få kontakt med folkbokföringsenheten på länsstyrelsen, om inte röstmottagaren kan ordna ett dublettröstkort åt dig på direkten (om du inte står med i röstlängden, då kan inte röstkortet skrivas ut). Sedan har du till på tisdag på dig att övertyga länsstyrelsen om att du faktiskt bor i Sverige nu och har kvar ditt svenska medborgarskap - för du är väl svensk medborgare?

Ramona Fransson sa...

Hej Anders,

Jag säger som Philippe, tack för den förnämliga informatione!


Hej Philippe, intressant att belgarna ska krångla till det så offantligt! Ibland har jag en känsla av att vissa byråkrater/tjänstemän (även i Sverige) enbart jävlas för att de vill se sitt arbete som oersättligt.

Ha en skön helg och hoppas du får röstkortet.

Ramona Fransson sa...

Hej Philippe,

Jag hoppas att det kommer en valsedel! Men jag kan inte fatta att de inte skippar klämdagen eftersom det är EU val om några veckor. Det är inte bra tajming!

I Sverige fungerar det si så där med byråkratin. Lite hänger på var du bor och hur välutbildade tjänstemän/kvinnor är inom kommunen. Ibland kan man tro att de plockats direkt från gatan!

På Tjörn där jag bor, har det sm kallats Bygglov varit lite av en fars. En tjänsteman/kvinna har sagt si ska du göra och den andre så här ligger det till...

Det kan göra att ett ärende hamnar mellan stolarna och har du riktig otur får du börja om från början efter några år.

Men jag tror precis som du säger att Belgien verkar vinna pris i att vara värre än Sverige.

Ha en skön helg!

Helena Palena sa...

Jag röstar nog också på PP om jag nu ska rösta. Vill slänga in lite nytt i systemet. Vänster och höger röstar i nio fall av tio likadant väl nere i Bryssel. Bara det är ju för mycket! Ljuger oss fulla på hemmaplan om alla stordåd dom ska infria däre nere och så blir det bara jämt skägg.

Anders Andersson sa...

Trist det där med klämdagen; jag var själv ledig på fredagen men trodde att länsstyrelsen åtminstone skulle upprätthålla grundläggande service för allmänheten.

Du prövade händelsevis inte att begära ett dublettröstkort på biblioteket, som du ursprungligen avsåg att göra? Även om länsstyrelsen inte gått att nå per telefon, så föreställer jag mig att röstmottagarna kan ha fått rutiner att beställa röstkort direkt ur länsstyrelsens eller Valmyndighetens databaser, kanske även på lördagar på de ställen som har röstmottagning då (fast jag vet inte om det finns något sådant ställe i din närhet).

Nåväl, låt oss hoppas att det löser sig på måndag. Det är bra att du förberett länsstyrelsen med ett e-postmeddelande, men lita inte på att det ensamt löser problemet, för det kan vara si och så med vissa myndigheters förmåga att bevaka e-postlådorna. Du bör själv ringa eller besöka länsstyrelsen också på måndag, för att förvissa dig om att ditt ärende handläggs i tid (du kan förstås nämna att du har skickat e-post, men att du behöver besked direkt eftersom fristen för att rätta röstlängden löper ut redan på tisdag; handläggaren på länsstyrelsen bör själv inse att ett sådant här problem kan ta viss tid att lösa).

Ramona Fransson sa...

Hej Philippe,

Ja, du har nog dragit en klok slutsats om krogbesöken i Sverige. Jag arbetade i många år på Stena Line Tyskland och såg ofta äldre damer på restaurang under lunchtid, de tog en öl och en skiva bröd med wurst. Jättemysigt att se. I Sverige är alkoholen ute på restauranger alldeles för dyr!

Detta beror på att när du är restaurangägare (Jag var delägare i restaurang Tre Hjärtan i Halmstad under 80-talet)och köper alkoholen som alltid från systembolaget, får du ingen rabatt! Köper du kött, grönsaker eller vad som helst till restaurangen är det alltid ett lägre pris än vad kunder betalar i affären eller på torget. Men aldrig alkoholen. Idiotiskt!

Därför blir påslaget därefter. Om du som restaurangägare kunde köpa in en flaska Absolut för 40:- kronor och då tjänar ändå säljaren, skulle en drink på 4cl kanske kosta en 50:-. Skillnad!!!

Sverige har aldrig haft något som heter alkoholkultur. Sverige har haft motboken!!! Som en del till och med skulle vilja införa igen...

Lycka till med återkomsten till Sverige och valet den 7 juni.

Det ska bli en spännande kväll framför TV:n.

Ha en skön söndag!