måndag 18 januari 2010

En spark på tasken är helt okej enligt vissa kvinnor.


På tidningen Amelias hemsida pågår en diskussion om män som blir misshandlade av kvinnor under rubriken: Måste män tåla lite stryk.


Ett inlägg gjorde mig riktigt förbannad:

En spark på tasken

Men man rår ju inte för om man bli fullständigt rasande och inte kan hejda
sig. Jag är 42 år och har säkert sparkat alldeles för många män mellan bena,för att få utlopp för min ilska. Samtidigt är det en härlig känsla att veta att det inte är kvinnan som är det svaga könet. Efter en välriktad och HÅRD spark så ger mannen alltid upp, vilken är nått att tänka på för kvinnor som blir illa behandlade.



Medan ett annat gjorde mig glatt överraskad:
Stå på er...
Jag säger bara stå på er män. Otroligt starkt gjort att berätta och ta upp detta ämne. Jag är en tjej på 40 år, som pluggar till socionom och skriver nu min B-uppsats som handlar just om "Kvinnors våld mot män i nära relationer". Vi har tagit del av den forskning som finns om detta, och det är inte mycket. Men det verkar vara ett mycket större problem än man är medveten om. Just skammen för en man att bli slagen av en kvinna verkar vara ett stort problem.

Dessa män blir sällan tagna på allvar om de anmäler till polisen.De blir bemötta med attityden att en man som är så vek och blir slagen av sin kvinna får skylla sig själv. Eller så tas det för givet att mannen har misshandlat kvinnan i många år och att hon till slut ger igen. Visst kvinnomisshandel är också ett stort problem, och inte heller kvinnor får bemötas med förakt när de anmäler och berättar vad de har varit med om.
Men att män också är offer pratas det aldrig om. Så ni män som är utsatta för våld i er nära relation, kämpa på. Vi (blivande) socionomer har ett stort ansvar att ta reda på mer om detta och lära oss mer. Och vi måste ALLTID bemöta utsatta människor med respekt och värdighet, det är vår skyldighet!!


Om du som skrev inlägget "Stå på er.." på Amelia hittar hit och skickar anomar förlag ett mail ska du få ett rec.ex av Glenn Forrestgate bok med titeln: När mardrömmen blev sann , som beräknas ligga på bokhandlarnas diskar i slutet av mars. Boken kommer garanterat bli en mycket diskuterad bok och även användas i socionomundervisningen.

Ha de gott!
Ramona