måndag 10 januari 2011

Mitt bästa recept på laxpasta har jag fått av ICA.

Jag säger som alla kockar i teve eller radio, det här är superenkelt att tillaga, inga märkvärdigheter alls.

Och i de flesta fall stämmer det inte ett smack! Men i det här receptet gör det faktiskt det.


Laxpasta med apelsin och basilika, 4 portioner.

280 g pasta ex fusilli ( här använder jag Mezze penne tricolore Barilla)
1 liten purjulök i bitar
1 vitlöksklyfta pressad
1/2 röd paprika i bitar
2 msk smör/margarin eller olivolja. ( jag tar olivolja) 
2 dl hönsbuljong/ eller fiskbuljong tärning eller fond vatten. ( jag använder fiskbuljong tärning)
2 dl matlagningsgrädde ( jag använder grädde)
2 msk apelsinjuice koncentrerad. ( jag häller på mer för jag tycker om apelsinsmaken)
2 msk hackad färsk basilika ( det går lika bra med fryst)
salt & peppar efter behov.
eventuellt maizenaredning för ljusa såser.
600 gr laxfilé i tärningar. ( jag brukar köpa den frysta laxen som ligger i fyra rutor, perfekt och enkel att skära i bitar om den får ligga framme en halvtimma eller så)
1 dl riven västerbotten ost eller parmesanost

Gör så här:
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar

Fräs grönsakerna i matfett eller olja i en stekpanna. Häll på buljong och matlagningsgrädde och koka upp. Låt koka ca 5 minuter tills grönsakerna är halvmjuka. Smaka av med apelsinjuice, basilika, salt och peppar. Red eventuellt med maziena.

Lägg i laxtärningarna och låt dem sjuda försiktigt ca 5 minuter eller tills laxen är genomkokt.

Blanda med pasta och strö över ost och krydda rikligt med svartpeppar.

Och jag lovar att gillar du sås med apelsinsmak, är den här middagen en riktig superdundergod sådan!

Ramona


Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet  och också Mord under Tjörn Runt, finns nu som ljudböcker och i samtliga är jag uppläsare.

Alla böckerna finns också som e-böcker för dig med läsplatta eller Ipod, dator m.m.

Naturligtvis kan du också låna dem via biblioteket!

Adlibris
Bokus
Bokia
Muntligt 
Load2hear.
Mobook

1 kommentar:

  1. Oj, vad det började rinna i mungiporna, trots att jag nyligen ätit. Verkar supergott!

    SvaraRadera