Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 17 juni 2009

Vuxenmobbing av museichef Ingrid Lomfors. Tydligen helt okej!Till vänster på fotot är tidigare museichef för Göteborgs stadsmuseum Ingrid Lomfors.

Längst upp till höger, Ted Hesselbom museichef på Röhsska museet som trots sina egendomliga affärstransaktioner gillas av Björn Sandmark som är chef för kulturförvaltningen. Alltså ett jobb som vi skattebetalare pröjsar för. Bara så ni vet!

Bilden är tagen ur artikeln som ni kan läsa härJag har med stort intresse följt detta scenarium och här ligger en skunk begraven. Hela proceduren med att sparka Ingrid Lomfors är ett stinkande inferno. Björn Sandmark hyr in en konsult, (betalas också med våra skattepengar) som i princip sågar Ingrid Lomfors ledarsskap utmed fotknölarna.

Ingrid Lomfors deltog i ett radioprogram som bevisade att det fanns gott om nazister i Göteborg under 1930-talet som hyllade Hitler.

Vid ett tillfälle när Ingrid Lomfors var på sin arbetsplats är det en kollega som gör korstecknet utanför hennes dörr. Fler ser detta löjliga beteende men ingenting görs för att påpeka för idioten som glömde vigvattnet att det kallas mobbing. Ingrid Lomfors är judinna.

Som tur är har Ingrid Lomfors spelat in samtal med sin chef Björn Sandmark som naturligtvis mumlar i skägget och inte har den blekaste aning om vad som hänt. Han har minsann inte gjort något fel påstår människan. Nä, det är möjligt men Björn Sandmark har inte gjort något rätt heller!

Någon som heter Linn Sandmark fotograferar alltid Björn Sandmark och har fotona som pressbilder. Vem är det? Frun? Dottern? Ska Björn Sandmark anställa eller hyra in fler av sin släkt? Nån som vet?

Jag känner djupt för Ingrid Lomfors och det är inte bara för att hon är kvinna och judinna, utan för att hon har blivit behandlad som den värsta paria och det kallas mobbing! När den utförs på chefsnivå inom en förvaltning som betalas av skattepengar är det en katastrof att ingen vågar ta i skiten. De som borde gjort det är ynkryggar och sitter i kulturnämnden i Göteborg.

Vilka är alla dessa töntar som inte klarar av sin uppgift? Här har du dem! Skriv och klaga!

Jävla mobbare! Jag avskyr mobbare av alla slag!


I mina deckare skriver jag av mig min ilska och de finns på biblioteken och även som talböcker för synskadade.

I bokhandel eller på nätet finns också böckerna i pocket.

Ha en bra dag och ge f-an i mobba någon!

Ramona

8 kommentarer:

Sune Olsson sa...

Jag tror vuxenmobbning på arbetsplatser är mindre ett konkurrensmedel än ett sätt att stöta bort en medarbetare eller chef som mobbarna inte vill ha.

Jag har blivit mobbad på mitt arbete ett par gånger och tappat mark i min karriär. Vid båda tillfällena har de som lett mobbningen fått vind i seglen och gjort sig själva omöjliga.

Jag har som vuxen även blivit mobbad i privatlivet av en vad jag kallar "serganttyp".

Vid samtliga tillfällen har en inte alltför "bright" person varit tongivande.

Serganttypen var ledargestalt i en grupp personer där de flesta var både klokare och mer sansade. Intelligenta människor som gick i en dumskalles ledband. Märkligt.

I en av arbetssituationerna var det en ensam kvinna i en grupp av män som ledde mobbningen.

En intelligent person som lett mobbning har jag aldrig träffat på.

Serganttyp = Läs knasen.

Ramona Fransson sa...

Hej Sune,

Är man ledare och intelligent ska man tala med dem som är missnöjda över sin chef. En och en ska de kallas in utan uppståndelse. Därefter ska man tala med chefen och berätta att det finns problem och ge chefen chansen att lösa problemen. Man ska naturligtvis prata även med dem som är nöjda och höra deras åsikter.

Jösses, vilken chef kan få alla nöjda? Det går inte! Men respektera alla och därmed få respekt tillbaka det är vuxet.

Det klarade inte Björn Sandmark och inte den fega kulturnämnden heller. Fy för den lede med sådana politiker!

Anonym sa...

Ramona,

KÄNNER du någon som jobbat under Lomfors? Man kan verkligen undra, för är det någon som mobbat och farit fram på museet är det Lomfors.

Det är lika relevant som att säga att kritik mot Ted Hesselbom är förklädd homofobi.

Den ENDA tjänsteman nämnden anställer är förvaltningschefen. ALLA andra personalärenden SKA förvaltningschefen ta hand om eller delegera. Politikerna är inte fega, de SKA helt enkelt inte ta i frågan.Hur svårt är det för Lomfors tillskyndare att fatta detta?

Anonym sa...

Hoppsan ett stycke föll bort. Det var det här med att kritik mot Lomfors är antisemitism...

Ramona Fransson sa...

Käre Anonym,

Först och främst tycker jag att det är lågt att inte "våga" gå ut offentligt och tala om när något är fel. Varför är alla så förbannat konflikträdda! Våga stå för vad du tycker! Gå till Ingrid Norrman och ställ upp med foto och namn. Tala om vad du eller den som arbetat med Lomfors inte tyckte om.

Gå för fa-n inte bakom ryggen på folk. Det är så jävla fegt!

Antisemitism eller inte! Samma låga beteende om man gör korstecknet utanför dörren på en muslim.

Men som sagt upp och stå för vad du tycker. Var inte feg!

Anonym sa...

"Någon som heter Linn Sandmark fotograferar alltid Björn Sandmark och har fotona som pressbilder. Vem är det? Frun? Dottern? Ska Björn Sandmark anställa eller hyra in fler av sin släkt? Nån som vet?"

Oj, oj, oj. Vilket scoop! Har du tipsat Alcalá?

Bibbi Wopenka sa...

Linn Sandmark fotograferade sin far under en fotokurs i gymnasieskolan. Dessa bilder fick kulturförvaltningen använda gratis. Något arvode betalades alltså inte ut för pressbilderna, men givetvis angavs fotografens namn. Detta är standard vid alla foton.

Ramona Fransson sa...

Hej Bibbi,

Så bra att du klargjorde detta med Linn att hon är dottern och att fotona var gratis.

Du vet inte mer om hur detta med Ingrid Lomfors gått till? Jag tycker att efter det jag läst, om jag ska tro på det som journalister skriver, verkar det vara vuxenmobbing i allra högsta grad.

Och då kommer vi osökt in på barnmobbing. Hur ska vi få barn att inte mobba när vuxna gör det?