Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 2 april 2009

Dold.se kanonidé för pedofiler, eller?

Under adressen: Dold.se gör att du kan surfa helt anonymt och skyddar dig mot alla integritetshot på internet. Vår teknik är så säker att inte ens vi själva ser vem som ...

Verkar vara rena rama paradiset för pedofiler, knarkhandlare och all slags skumraskaffärer, om du frågar mig. Undrar vad representanterna för Dold.se tänker om det?

Idag har polisen möjligheten att spåra och följa pedolifernas spacevandringar. Hur ska de göra nu? Terrorattacker kan planeras helt i det fördolda. Dold.se verkar vara rena rama guldgruvan för alla som har en dold agenda.

Anledningen till att Dold.se har skapats, som jag ser det, är på grund av att fildelningen ska kunna fortsätta ostört, men säg det goda som inte har ont med sig, eller tvärtom.

Dagens ungdom har vuxit upp med den självklara tekniken: mobiler, datorer, digitalkameror och för dem är det lika naturligt som att äta flingor till frukost. Hur påverkar detta samhället i stort?

Är det de här tankarna som våra ungdomar växer upp med? :Eftersom det finns en möjlighet att få vad jag vill ha på nätet, utan att betala, behöver inte jag ta något ansvar över att det drabbar fel person? Jag tänker inte använda droger, träffa en pedofil eller hjälpa till med en terrorattack, så jag skiter i vilka dårar som döljer sig på nätet, bara jag får fortsätta fildela.

Ska det vara på detta viset, som Sverker i Plus skulle fråga!

Jag vill inte vara en gnällkärring men jag tycker att det vore på sin plats att diskutera den här frågan mycket mer ingåenden än en kvart i TV4 i Kvällsöppet med Ekdal. Jag är övertygad om att fler än jag, vill ha upp frågan om hur vi ska hantera den anarki som just nu råder på nätet.

För när det kommer att hända tragedier tack vare att ingen kan få reda på vem som gjort vad, är det inte orden: Vad var det jag sa, som jag vill yttra, jag vill hellre säga, vilken tur att vi kan ta fast dem som har gjort detta!

Vad tycker du? Rösta på hur du vill ha det! Frågorna finns på höger sida om artikeln.


P.s Glöm inte att skriva på för Elisabeth Hermons upprättelse i Expressen. Jag skickar listan varje söndag till Thomas Mattson, chefredaktören på Expressen. Länken finns på höger sida. D.sIntresserad av mina böcker som nu också finns i pocketformat för endast 39:-? Besök din näthandlare:

Adlibris Bokus CDON Bokia.se

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nätet har verkligen blivit ett eldorado för pedofilerna. Var kommer dom ifrån? Herregud - hur kan man göra barn illa? Övergår mitt förstånd? Fan, fan, fan....

Ramona Fransson sa...

Ja, det övergår nog alla normala människors förstånd.

Bitte och Gunnar sa...

Hej
Jag bloggar om Lyckohjulet idag!
hälsn
Gunnar
http://blogg.aftonbladet.se/5859/perma/1174478/#comments

Ramona Fransson sa...

Hej Gunnar,

Vad spännande. Det ska jag skriva om imorgon och länka till dig.


Jag ska genast titta!

http://blogg.aftonbladet.se/5859/perma/1174478/#comments

Suss sa...

Jag frågade min son om dold.se han säger att pedofiler inte kan gömma sig bakom "dold" utan dom lämnas ut. Så jag kan tänka mig att även andra kriminella lämnas ut.
Susanne

Ramona Fransson sa...

Hej Suss: Detta står på Dold.se egen hemsida. Gör inte mig lugnare om jag säger så:

Vad händer om någon myndighet begär ut trafikuppgifter från er?
Vårt system skyddas av svensk lagstiftning, med en av världens starkaste skydd för integritet och värn om privatlivet. Vi kommer endast att lämna ut trafikdata i de fall då brottsmisstanke föreligger med straffskala på minst två år, och endast då våra advokater ger sitt godkännande, i enlighet med svensk lag. I alla anda fall lämnar vi inte ut någon data.

"Vi sparar ingen kunddatabas annat än den e-post-adress du använder när du registrerar dig. Den behöver vi för att kunna kommunicera med dig angående din prenumeration på tjänsten."


Jag tror inte riktigt på dold.se anledning till sin affärsidé annat än att den ger klirr i kassan. Inte av omtanke av integriteten.