Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 27 april 2009

Gratis ljudböcker! Självklart.

Många blev som tokiga på mig när jag sa nej till att hylla The Pirate Bay som något bra. Anledningen är att jag tycker inte de ansvariga för The Pirate Bay har uppträtt på ett medmänskligt sätt. För mig är det en oerhört viktig egenskap, som alltför för få besitter i vår galna värld.När barnen i Arboga blev mördade gjorde åklagaren ett hejdlöst fel genom att INTE sekretessbelägga obduktionsbilderna, och därefter gjorde någon annan människa ett stort fel till, och det blev två fel genom att lägga ut bilderna via The Pirate Bay.Pappan till de mördade barnen och hundratals flera, inklusive mig själv, försökte via e-post förmå Peter Sunde att ta bort länken med obduktionsbilerna från The Pirate Bay. Svaret blev: Det var ett jävla tjat! Nej, vi tänker INTE ta bort bilderna!Många försvarade TPB:s agerande med, att om inte tidningarna hade uppmärksammat att obduktionsbilderna låg på TPB skulle inte så många blivit nyfikna. (Nån som läst en dåres försvarstal?)Fortfarande anser jag att Peter Sunde och resten av de ansvariga för TPB uppförde sig hjärtlöst och utan minsta medmänsklighet inför de sörjande föräldrarna. Därför är bara tanken på att jag skulle lägga ut mina böcker som talböcker på TPB fullständigt otänkbar, oavsett hur mycket alla hurrar för Unni och kallar mig för en komplett idiot.

Däremot kommer jag att själv tala in mina böcker till ljudböcker och lägga ut dom på FÖRLAGETS hemsida alldeles GRATIS, för vem som helst att ladda ner, och vill någon betala en slant, ska jag lösa det med paypal.se

Och då har jag framförallt valt själv.

Vill du höra hur min röst låter, kan du lyssna på Sveriges Radio P4/Göteborg den 4 maj klockan 12.30, då blir jag intervjuad av Lena Rångeby, angående min senaste deckare.
Du som inte vill ha en ljudbok, kan om du vill veta mera läsa om mina böcker, som även finns i pocket från 39:-, besöka din bokhandlare eller näthandlare:
Adlibris

Akademibokhandeln

Bokus

Bokia.se

CDON

Kulturbutiken


Ha de gott och ta hand om varandra!

Ramona

11 kommentarer:

Helena Palena sa...

Alla nya medier som kommer till. Först få ut boken som bok sen ska det läsas in också. Lycka till med dina projekt! Kör på! Skit i vad andra tycker!

Ramona Fransson sa...

Hej Helena,

Ja, på både gott och ont har jag alltid gått min egen väg.

Tack för dina uppmuntrande ord.
Jag behöver det!

Znogge sa...

Tack för titten hos mig och lycka till med dina projket!

Cinna sa...

Bra initiativ att lägga ut böckerna på hemsidan för fri nedladdning. Precis det jag efterlyser, lättillgängligt och betala efter förmåga för det man gillar.

Respekterar din åsikt om TPB men delar den inte. Förstår att det är upprörande att i detta fallet bilderna lagts ut för vem som helst att ladda ner, men faktum kvarstår att det är inte olagligt. Materialet är offentligt, vem som helst kan beställa det. Finns alltid de som gör sånt man inte tycker om, men skulle TPB ta på sej att censurera sånt folk inte tycker om så skulle materialet bara lagts upp på en annan bittorrentsida, det finns massor av dem.
Personligen så förstår jag inte människor som frivilligt vill få dessa bilder på sin näthinna, vem vill leva med synen av nåt så makabert? Inte jag i alla fall.

Ramona Fransson sa...

Hej Znogge,

Tack själv!Hej Cinna,


Nää, jag undrar hur iditoten tänkte, som lade ut bilderna på TPB, för egenskaperna hänsyn och empati fanns inte ens med bland de hjärnceller denne person förfogade över.

Cinna sa...

Om det är den person jag tror, vars efternamn är användarnamnet så är jag inte förvånad. Men, det behöver inte vara den personen bakom, kan lika gärna var någon som vill det ska se ut så. Oavsett vem, så är det som du säger någon som saknar nåt där uppe.

Har du fått koll på hur du ska gå till väga för att fixa ljudböcker till rimlig kostnad?

Ramona Fransson sa...

Hej Cinna,

Jag har laddat ner en del program och ska köpa mig mikrofon. Anna Troberg har varit jättesnäll och hjälpt mig att hitta gratis program så jag är på väg. Men jag tar tacksamt emot alla tips. Så har du några tar jag dom gärna.

Är ju inte direkt en teknisk idiot men långt ifrån ett geni...*ler*

Cinna sa...

Tyvärr har jag inga tips att komma med, men du har ju kommit en bit på väg verkar det som. Ser fram emot dina kommande ljudböcker och din härliga stämma. Har ju redan köpt dina böcker, men vill ju mer än gärna lyssna till dem också på mina promenader =)

Ramona Fransson sa...

Hej Cinna,

Ja, det ska bli jättespännande att fixa till det med ljudböcker.
Kul att du redan har mina böcker och eftersom du även vill ha dem som ljudböcker förmodar jag att du gillade dem.*ler*

Cinna sa...

Självklart =)

Har läst den första än så länge, men tvåan ligger framme så det är bara att börja. Den enda jag inte skaffat ännu är din senaste, men den SKA jag köpa den också. Kan säga att jag hade aldrig hittat till dina böcker om det inte var för internet.

Ramona Fransson sa...

Hej igen Ciina,

Ja, internet har mer fördelar än nackdelar, för tillfället i alla fall och jag är jätteglad att jag, när jag blev arbetslös 1991 gick en AMS kurs där jag lärde mig otroligt mycket om nätet och datorer, tack vare mina andra arbetslösa kurskamrater som lärde mig mer än vad de inhyrda lärarna gjorde.

Det har gett mig jättemycket. Så att bli arbetslös kanske inte alltid är en nackdel, det kan till och med bli en ny väg att vandra på.

Ha en riktigt skön kväll!