Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 5 april 2009

Hejdå Wanja Lundby-Wedin, länge!

Lyssnade på P1 i eftermiddags. De har ett program som heter Plånboken, alldeles utmärkt för de som vill bli insatta i hur pensioner och pengar sköts överhuvudtaget. Kanske borde Wanja ha rattat in radion på P1 lite oftare.

Idag var det en pensionsexpert som enkelt förklarade haken som ingen i AMF:s styrelse begrep. Eftersom Elmehagen hade 4 miljoner i årslön och skulle ha 70 % av den i pension, gånger 20 år, kunde vilken idiot som helst räknat ut vad det skulle bli.

Detta dokument skrevs glatt under av styrelsegänget, och nu i efterhand börjar jag undra över under vilka former de skrev på. Var de fulla eller?


Socialdemokraterna satte morgonkaffet i halsen i går, när de läste att moderaterna hade gått förbi i dem i opinionsmätningarna. Vems är felet var antagligen första frågan som ställdes unisont. Alla pekade finger åt samma håll: Wanja! Okej, nog för att jag inte tycker att Wanja ska vara kvar i LO som ordförande eller för den delen styrelseledamot i AMF, men jag tror inte att det kommer ge sossarna fler röster.

Problemet är nog större än att "bara Wanja försvinner" och allt blir som förr.

Världen står i ekonomisk brand och ekonomicheferna världen över rynkar pannan. Vad göra?
I Sverige räknas det bli massarbetslöshet och hur trollar man fram nya jobb? Med hjälp av Joe Labero? Ja, en illusion kan väl alla skapa, men riktiga jobb blir svårare.

Under tiden som vi inväntar världens ekonomiska tillfrisknande behöver alla som blir utan arbete kunna fortsätta leva ett drägligt liv. De måste få pengar att betala sina utgifter och samtidigt ha en vettig sysselsättning.

I det läget tycker jag att det inte är läge att lära dessa 40-50 åringar hur man fyller i ett CV eller ger dem en certifierad jobbcouch som ska hurra för dem varje morgon.

Nu är det dags att förstora öronen och LYSSNA på dem som blivit utan jobb. Fråga om de själva har idéer om vad de vill göra. INTE lägga fram färdiga menyer. Då är vi möjligen vi en bit på väg...


P.s Namnlistan för Elisabeth Hermon ligger kvar ett tag till. Idag skickade jag följande mail till chefredaktör Thomas Mattsson:

Hej Thomas,

Har ånyo skickat namnlistan till dig för att göra dig uppmärksam på Elisabeth Hermons öde, hon har visserligen inte suttit i ett ruttet fängelse som Davit Isaak, vars lista jag skrivit på, men jag och många med mig anser att Elisabeth Hermon sattes i ett kroppsligt fängelse av media i allmänhet och av Expressen i synnerhet.


Jag vet att du inte var chefredaktör när det hände, men å andra sidan var du inte chefredaktör när Davit Isaak åkte i fängelse och för honom görs det upprop. I och för sig kanske det ses med andra ögon av Er journalister, just för att Davit också är journalist.

Elisabeth Hermon förtjänar en artikel på minst tre sidor som förklarar det övertramp som gjordes av Liza Marklund och den dåvarande chefredaktören. Något annat kan knappast komma ifråga.

Om du inte känner till Elisabeth Hermons historia kan du klicka på länken nedan:


http://www.svd.se/kulturnoje/mer/kommentar/artikel_988727.svd


Jag hoppas att du förstår att vi gärna vill ha solidaritet och rättvisa för en liten människa som trampades på.


Med vänliga hälsningar

Ramona FranssonDu som är nyfiken på mina böcker och gillar pocket kan besöka din näthandlare och hitta något som intresserar från 39:-


Adlibris Bokus Bokia.se CDON

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hörde också på Plånboken. Ja, dom kan inte räkna helt enkelt. Berusade av makt och positioner som dom är. Det är för jävligt./Helena Palena

Bitte och Gunnar sa...

Hej
Ja det är nog flera som skulle behöva lite grundläggande ekonomiutbildning.
Fast det är ju lite småroligt att Svenskt Näringliv o LO lyckats göra en gemensam tabbe.Är dom inte eniga om nåt annat så är dom i vart fall överens om att det inte är deras fel.Dom har helt enkelt inte f a t t a t beslutet.
i-)

Ramona Fransson sa...

Hej Helena: Wanja kan inte sitta kvar som LO ordförande! Vad ska hon pladdra om på 1 maj? Se vilket fint väder vi har?


Hej Bitte och Gunnar:

Ja, snorkiga värre är dom på Svenskt näringsliv, men se dom bet sig också i humhum.