Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 10 april 2009

Signeringen på Akademibokhandeln i Nordstan


Ja, så var det roliga över i Femman i Nordstan i Akademibokhandeln, men snart är jag där igen. Jag tycker att det är skitkul att sitta och titta, lyssna och träffa både nya och gamla läsare.


Imorgon, på självaste Påskafton, ska jag signera hos Hasse i Lysekil. Hans bokhandel är Bokia och ligger mitt på torget.


Tänk att det finns författare, jag ska inte nämna några namn just för att inte avslöja källan, som gnäller över att de ska sitta och signera sina böcker. Det är naturligtvis inte några okända namn utan det är välkända författarnamn. Dessa gnällspikar tycker inte , med mindre än att det är en lång jävla kö av signeringshungrande kunder, att de vill vara med och ödsla sin dyrbara tid.


Oftast är det något av de stora förlagen som anordnar en gruppsignering. Bonniers, om vi ska nämna ett exempel, slår på stort med halvsides annonser i samtliga till orten tillhörande dagstidningar, gärna reklam i lokala radiokanaler. Författarna kan vara alltifrån tre eller fem till antalet. I deras sällskap följer också vad jag kallar en "dadda", en person som passar upp dem, fixar hotellrum och ser till att de små guldkavlarna mår så bra som möjligt.


Eftersom jag själv börjar bli mer och mer känd, och får frågan om vad jag tycker om dessa så kallade kollegor, svarar jag följande: Om man får för sig att man skulle vara något finare och bättre än andra människor är det bara att sätta sig på skithuset med en spegel framför och inse att man ser precis likadan ut som alla andra i denna vår mest vanliga ställning.


En sak är att jag kan tycka om mig själv, tycka att det jag presterar är bra, men därmed har jag ingen rätt att se ner på någon annans insats, som en del av dessa divor med illvillig förtjusning gärna gör.P.s Skriv på namninsamlingen för Elisabeth Hermons upprättelse i Expressen. Länken finns till höger.D.s
Glöm inte heller att lyssna på P1 påskafton från klockan 11.00 programmet medierna som återigen tar upp skandalen med Liza Marklunds klavertramp. Läs mer på Monica Antonssons blogg
Är du intresserad av mina böcker, som nu också kommit ut i pocket, förutom min senaste deckare Lyckohjulet, kan du dels läsa recensionerna som finns längst upp till höger under min profil, eller också besöka din näthandlare. Pocketböckerna säljs från 39:-
3 kommentarer:

Catrin, Borlänge sa...

Hoppas att det gick bra på Nordstan och att det även går bra i Lysekil.

Precis som du förstår jag inte varför vissa författare gnäller över att ev sitta timmar och signera sina böcker. Kan det inte vara kul för dem att träffa "sina läsare" och få höra vad de tycker.

Jag som läsare tycker det skulle vara kul att träffa författaren bakom böcker man läst. Jag skulle t ex tycka det vore jättekul att träffa dig på en signeringsdag. Men jag bor ju tyvärr lite långt borta (Dalarna) så det lär väl knappast hända. Men vem vet, en dag kanske du står i någon av våra bokhandlare här i Borlänge. Och då vet jag vem som skulle stå först i kön......just det....JAG.

Jag har inte börjat läsa din nya bok ännu, men om några dagar är det dags. Då hoppas jag att det fina vårvädret fortsätter så jag kan sitta i lugn och ro på altan och njuta av Lyckohjulet. Eftersom dina 3 föregående böcker är mina favoriter så ser jag fram emot att få läsa den här. Min 16-åriga son hoppas att alla dina böcker om Greger kommer på ljudbok snart.

Ha en fortsatt skön Påsk!

Catrin, Borlänge sa...

Hoppas att det gick bra för dig i Nordstan och likaså i Lysekil.

Precis som du så förstår jag inte hur vissa författare kan gnälla över att kanske behöva sitta flera timmar och signera böcker till sina läsare. Kan det inte vara kul att träffa dem och höra vad de tycker. Som läsare är det ju kul att träffa författaren bakom boken.
Jag tycker det skulle vara jättekul att tex träffa dig, men den risken är ju inte så stor eftersom jag bor så långs bort. Men vem vet, en vacker dag kanske du dyker upp på någon av våra bokhandlare och signerar dina böcker.

Har handlat din senaste bok och ska börja läsa den om någon dag. Ska bli spännande att se vad den här handlar om. Dina 3 föregående böcker har ju varit kanonbra och jag tror säkert att den här är lika bra.
Ha nu en fortsatt skön Påsk!

Ramona Fransson sa...

Hej Catrin: Tusen tack! Ja, vem vet jag skulle gärna komma upp och besöka bokhandlare var som helst i Sverige. Allt hänger på bokhandlaren. Han/ hon behöver bara lyfta luren så kommer jag!

Idag var jag i Lysekil och hade jättekul från klockan 11.00 fram till klockan 14.00. Musik och intervju av Sotenäsradio, påskmålade barn, till och med karusell för barnen, Skitkul!

Skriv gärna och berätta vad du tyckte om Lyckohjulet.
Onskar också dig en Glad fortsätning av Påsken.