Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 24 april 2009

Volvo rullar åt helvete

Nu var det dags igen 1500 människor ska bort, varslas, blir uppsagda! Sedan i höstas har 8000 människor varslats, många är redan arbetslösa.


Okej, jag begriper att om man producerar 150 bilar och bara säljer 25 av dem, kan man inte producera ytterligare 150 stycken. Men det jag inte alls begriper är hur det på Volvos stämma kunde delas ut TRE MILJARDER till aktieägarna. Varför togs inte de pengarna till arbetarna? De kunde ha gått till utbildning i väntan på att det ska vända.


Under de senaste tre goda åren har det sammanlagt delats ut TRETTIO MILJARDER till aktieägarna, och det är också okej eftersom då var det just GODA ÅR.


Men när marknaden sviker och vi står inför det största raset i ekonomin sedan 1930-talets depression, då är det ta mig fan rent bedrövligt att först dela ut TRE MILJARDER och sedan någon vecka senare varsla ytterligare 1500 människor. Det är bland det girigaste jag sett!


Fattar inte Volvos styrelse hur ofattbart korkat detta är? Alla de som har stora aktieinnehav borde ha röstat NEJ till aktieutdelningen. Men gamarna, med sina sprängfyllda plånböcker, hade dollartecknet i ögonen och där ett hjärta sitter hos de flesta andra människor, sitter hos de giriga istället en klump av bly.


Men det finns ett talesätt, som förhoppningsvis kommer drabba de gamiga, och det lyder: Dom du sparkade på vägen upp, är dom du möter på vägen ner...


Och du kan ingenting ta med dig dit då går, som Cornelius sjöng så bra.Jag ser fram emot en snar förändring och det gäller inte bara de gamiga styrelseledamöterna, aktieägarna eller VD:ar inom bankväsendet eller för den delen fackpamparna, utan också våra politiker. Varför ställer inte en enda journalist frågan till politikerna: När ska ni sänka era arvoden? Den frågan vill jag ha ett svar på!
Jag önskar alla en så bra helg som ni möjligen kan ha, utifrån den situationen ni befinner er i. Försök ändå att tänka positivt, för den motsatta tanken är inte i längden något som man mår bra av.


Sköt om er.


Nyfiken på vad jag skriver och hur? Nu finns mina böcker i pocket, utan den senaste deckaren, Lyckohjulet, som är inbunden. Pocketena finns från 39:- besök din näthandlare:

Inga kommentarer: