Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 27 maj 2009

Efterfrågan på kokain är stor i Europa.


Efterfrågan på kokain är stor i Europa. Vilka svenska kändisar står i koka-kön, förutom de vi redan känner till som har ertappats?


I Mexico har det under 2008 dött 7 000 människor i enbart drogrelaterade brott och i Holland finns de mest liberala droglagarna men hur det fungerar vet jag inte.I femtio års tid har lagarna runt om i världen alltid sagt nej till drogfrihet och istället för att det borde ha blivit färre narkomaner, eller festknarkare om man nu vill kalla dem det, har drogproblemet världen över ökat lavinartat.


Hur ska vi få bort drogerna? Eller ska det vara en mänsklig rättighet att sjunka ner i en fåtölj, lägga ut en lina och glömma allt elände i världen under några timmar.


Sierra Leone med en folkmängd på cirka sex miljoner, är ett fattigt land men ändå kommer världens dyraste diamanter därifrån. Vi behöver inte utveckla anledningen till landets fattigdom, svaret är som alltid "giriga och urusla ledare".


Sierra Leone har hur som haver blivit transitland för Colombias heroin. Kartellerna som är nerlusade med pengar kan köpa precis vad och vem de vill. En person som är boende i Freetown och blir erbjuden 10 000 dollar för några timmars, visserligen farligt jobb, istället för 100 dollar tackar sällan nej! Är man hungrig, svälter och har barn som svälter är det nog svårt att säga nej!
Den dagen narkotikakartellerna har köpt sig ett land, med nickedockor till regeringsmän/kvinnor, vilket mycket väl skulle kunna bli Sierra Leone, och därefter köper sig vapen som blir passande för deras maktövertagande, den dagen kanske inte är så långt borta.
Kan man stoppa drogerna? I så fall hur? Och vad skulle hända om de blev som alkohol legalt?


Varifrån fick jag mina uppgifter?
Från Dokument utifrån i SVT.

Mina deckare Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och självbiografi Älskling, vi blir... finns i pocket 39:-.
Min senaste deckare Lyckohjulet kan du läsa mer om på höger sida om du klickar på omslagsbilden!

Vill du veta mer om böckerna? Besök biblioteket, bokhandlare eller näthandeln:
Ha de gott!
Ramona


Inga kommentarer: