Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 15 maj 2009

Ena handen samlar in till välgörenhet den andra snortar kokain?


Vad är det egentligen för fel med en del kändisar? Varför är de så uttråkade alternativt stressade av sina liv att de måste knarka? Är de helt omedvetna hur kokain kommer till? Hört talas om landet Colombia? Landet som är störst i världen på att producera kokain. Vet de hur det ser ut bland befolkningen i Colombia. Vilket helvete poliserna har?


Verkar inte så när man läser på bloggar om de glittriga blöta festerna för innefolket. En del vältrar sig uppenbarligen i pengar och tristess.


Hur många av alla kändisar, som genom TV och Radio försöker få oss att skaffa fadderbarn, skänka pengar till UNICEF galan med flera galor, smyger ut på dass under reklampausen/efter jobbet och snortar?


Nu läste jag på Nyheter24 att en av våra mest kända sportsmän har tagits av polisen för knarkinnehav. Än så länge är han naturligtvis oskyldig, inget har bevisats eller erkänts. Den som däremot har erkänt är Ola Rapace, och han är arrogant som vanligt. Är Ola dum i huvudet eller låtsats han bara inte förstå. I Colombia mördas unga män och kvinnor enbart på grund av kokainet. För pengarna som en del dumma kändisar i Sverige lägger på kokain köps det vapen i mängder av milisen i Colombia.


Hur ska jag veta vilka kändisar som ska hyllas och vilka som ska ha en spark i baken samtidigt som de omedelbart ska tas hand om för avgiftning och vård. Nu får det jävlar i mig vara slut på knarkandet bland kändisarna. De är och förblir förebilder för våra unga och jag vill inte ha snortande gnälliga kändisar som tycker att det är sååå jobbigt att vara kändisar att de måste ha knark för att ta igen sig. Skärp er för helvete!Jag dricker gärna vin till maten, tar gärna en whiskey, eller konjak till kaffet, och det är lagliga produkter, än så länge!!!


Pocketdeckare? Från 39:- Mina senaste deckare Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och självbiografi, Älskling, vi blir... finns nu i pocket. Lyckohjulet min senaste deckare är inbunden. Besök din bokhandlare eller näthandlare:


Ha en skön fredagskväll!

Ramona

7 kommentarer:

Anonym sa...

Se bara hur Sanna Bråding nu pudlar och gärna vill tillbaka till spotlightsen.

Ramona Fransson sa...

Hej Anonym,

Jag undrar alltid vem det är synd om?

Anonym sa...

Bara för att man är känd och kan kallas för kändis, betyder det inte rent automatiskt att de är intelligenta också.
Sen finns ju de som är kända och intelligenta, men tror efter ett tag att de står över och får göra vad som helst utan konsekvenser för de inbillar sig att de ha en speciell osynlighetsmantel, som döljer allt som är lite mindre rumsrent.

Anonym sa...

Hej Ramona,

även om jag håller med dig om kokainet så håller jag inte med dig om spriten.

Alkohol och tobak - de lagliga drogerna - dödar och skadar fler människor årligen än kokain, heroin och marijuana _tillsammans_. Alkohol kostar samhället långt mer - trots att det är lagligt - i sjukvård och utryckningar från polis och räddningstjänst än någon av de olagliga drogerna gör.

Två till fyra elever i varje skolklass i Sverige har minst en förälder som är alkohliserad och har man sett på nära håll hur det ser ut i en alkoholistfamilj så vet man att det inte är ett dugg trevligare än i en familj där det finns någon som missbrukar något olagligt. För barnet till en missbrukare spelar det ingen roll om drogen är laglig eller olaglig: snarare är det större chans att någon myndighet ingriper och tar barnet därifrån om drogen är olaglig, medan alkis-svinen får fortsätta tortera sina barn i mycket högre utsträckning.

Det finns därför ingen anledning att slå sig för bröstet för att ens favoritdrog är laglig. Man får gärna fördöma kokani för mig, men det _är_ hyckleri om man samtidigt försvarar den samhällsfarliga och i reella termer långt mer destruktiva alkoholen.

Din lagliga alkohol dödar, utöver _mängder_ av män, massor av kvinnor och barn både här och i Colombia och i alla andra länder i världen där det är lättillgängligt. Som sagt - långt fler i både reella tal och i procentuella tal.

Det finns länder där alkoholen är lika olaglig som övriga droger men västerlänningar som åker dit känner knappast någon ångest över att de göder underjordisk verksamhet genom att dricka illegal sprit där - länder där kvinnor prostituerar sig på de lokala begravningsplatserna på nätterna för att få tag på "sin" drog - som oftast är alkohol. Lagligt och okej är olika beroende på var man befinner sig.

Att vi i Sverige betraktar alkoholen som juridiskt rumsren betyder inte att den per automatik är okej. Det är den inte. Den är ett jävla samhällsproblem, ett gift och vår största familjeförstörare. Trots det ser man inte tex KD gå till val på att förbjuda den. Man undrar varför?

På macronivå kostar alkoholen långt mer i samhällsresurser och på micronivå ställer en alkoholist till lika stor skada för sin familj - särskilt barnen - som tex en kokainist.

Att något är lagligt gör det inte automatiskt bra. Att man håller sig till de lagliga drogerna beror sällan på att man är moraliskt överlägsen utan på att man är rädd för repressalier. Två helt olika saker.

Ser man på det med logiska ögon och de faktiska siffrorna i bakhuvudet så är alkoholen helt i klass med, och till och med värre än vissa av, alla annan skit som folk petar i sig för att slippa ifrån tillvaron.

Men de flesta svenskar blundar för, och hycklar om, detta. Vi har så bråttom att fördöma en handfull kändisar för att de upprätthåller en ovanlig och dyr drogvana. Är det Kalvinisterna i oss som reagerar: "omg! De tar lyxknark de jävlarna! Sprit har alltid dugit åt mig - visst det fick mig att nästan slå ihjäl min fru och yngsta barnet gråter varje gång det ser mig, men jag går i alla fall inte omkring och vräker mig med lyxdroger!"

Vad gäller anonym: vi släppte in Tommy Körberg i värmen igen och vi tog tillbaka Björn Borg i våra kändiskåta hjärtan. Vad vet du om huruvida Sanna Brådings ånger är äkta eller inte? Hur mycket ska man ångra sig, och länge ska man ha ångrat sig för att det ska duga åt dig. Själv är jag inte utan synd, så jag låter min sten ligga.

Är det för att hon är tjej, eller för att hon inte är _tillräckligt_ känd som just hon ska tryckas åt extra hårt? Går du loss på att straffa tjejer kanske? Är det din grej?

Ramona: jag är fullt kapabel att tycka synd om Sanna Bråding också. Det vore en sketen värld där man inte kan tycka synd om någon som ställt till det för sig själv nånsin. Då vore vi alla illa ute i längden. Saker och ting har oftast fler sidor än vi tror.

Så länge man ser grandet i Sanna Brådings öga, men inte den massiva oljetanker som varenda Svensk som "gillar att ta sig ett glas vin" har inkörd i sitt eget så har man tänkt för slarvigt och behöver börja om.

ann helena rudberg sa...

Märklig värld det där... och vad har du gjort med din blogg? Ändrat om allt igen... men det är mer lättläst med vit bakgrund...

Jo, det där med kokain har hållit på åtminstone sedan 80-talet i de där kretsarna. Känner till det i journalistkretsar också, men ingen åkte fast på den tiden. Vad jag vet. Det var en fredad kändiszon helt enkelt. Ännu ett uttryck för klasskillnader och hur polisen arbetar.

Trist när det sprider sig till alla kändisar också de som ska vara fyskiskt i trim.

Ramona Fransson sa...

Hej Kent Lundbom,

Egentligen kan vi förbjuda det mesta, för allt är alltid farligt för människan om hon inte bara brukar utan missbrukar.

Nu var det kokain vi talade om. I detta vårt upplysta land kan det bara inte finnas en enda ung vuxen som inte vet vad knark gör med hjärnan, eller för den delen alkohol, om du nu vill blanda ihop begreppen.

Jag kan bara nämna att i min ungdom, född 1956, satt alla vuxna och rökte cigaretter överallt , till och med i TV. Inte ett ord om faran där inte.

Nu vet vi och vad har det hjälpt? Har alla slutat rökat,ingen börjat?

Jag bryr mig inte om det är en man eller kvinna som snortar. Den respekt som jag en gång hade för Thommy Körberg och Claes Malmberg, innan de doppade snoken i pulvret, kommer aldrid tillbaka, även om jag tycker att båda idag gör ett bra jobb.

Har du kändisstatus och kan vara förebild för hundratusentals unga ska du jädrar i mig söka hjälp om du använder droger, innan du åker fast och det blir offentligt. Sedan är det i de flesta fall försent.
De unga tänker, "Wow hon/han kör med coc, åkte dit, blir plåtad, utfrågad i radio /tv, coolt"

De länder som offentligt förbjuder alkohol för sina invånare, Saudiarabien till exempel, har camps där de serverar alkohol. Men mig veterligen förbjuder inte koranen droger så länge det inte är alkhohol.

Integritetsmobbing sa...

SORGLIGT att media kan skriva vad som helst med namn och bild på en person som inte är dömd.VARFÖR? Ett annat stort varför är -tror människor verkligen på vad media skriver-
Jag hoppas att ni slår på STORT kära media när det visar sig att den kände idrottsmannen är OSKYLDIG samt en offentlig ursäkt. Fast det finns ju möjligheten att ni får betala dyrt för påhopp på oskyldiga människor. Vilka vi är tills annat bevisats.