Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 10 maj 2009

Gömda- bedrägeriet har gett mig inspiration och en Deep ThroatGömda bedrägeriet är inte över!Det finns säkert mycket kvar att gräva fram, men jag förstår att Monica Antonsson inte längre orkar. Efter Monicas bok "Mia sanningen om Gömda", som är en lysande fakta beskrivning av mer än en sida av Liza Marklunds så kallade Gömda "En sann berättelse, direkt ur verkligheten verifierad med hundratals dokument (varav vi fått se ett fåtal oläsbara) är Liza Marklund avklädd inpå bara skinnet.


Hela den här geggamojan gav mig idén till min nästa deckare. Inget ont som inte för något gott med sig. Tralalala...


De som läst Liza Marklunds deckare eller sett de utmärkta filmerna av Colin Nutley med Helena Bergström i huvudrollen som journalisten Annika Bengtzon, vet numera hur det är att arbeta på en kvällstidning.


Men vad jag tänker levandegöra i min femte deckare ( har inte ens en arbetstitel än) är hur kollegiala journalisterna är mot varandra i vissa lägen när det finns något att vinna och hur de sticker kniven i ryggen på andra, som de vill ska försvinna. Jag ska även involvera de stora förlagen och deras maktspel tillsammans med SVT, TV4 och andra journalister inom media.


Hur ska jag kunna göra detta utan att själv befinna mig i korridorerna och i rummen? Jag har fått mig en alldeles egen Deep Throat. Lovely! Och det bästa av allt är att mina deckare är inte kategoriserade som sanna utan fiction. Det ska bli jävligt kul att skriva sanning och kalla det fiction! Och vi är bara två, förutom de som kommer att känna igen sig själva, som vet vad som är sant! I love it!

Gillar du pocket? Deckare? Självbiografier? Nyfiken på mina böcker? Eller min senaste deckare Lyckohjulet som tar upp problematiken med spelmissbruk och gängkriminalitet? Besök din närmaste bokhandlare eller näthandlare.

Ha en skön söndag! Själv ska jag göra min insats för ungdomsporten idag
genom att spela Bingo-Lotto med Lotta Engberg.
Ramona

P.s Gå ner på sidan, och skriv på namninsamlingen för borttagandet av LVU lagen som den ser ut idag.D.s


2 kommentarer:

ann helena rudberg sa...

Så roligt Ramona... som sagt denna bok behövs! Och det är så litteratur ska användas, att berätta sanningen fast under romanens täckmantel. Tvärtom har aldrig varit litteratur: att låtsas att det är sanning fast det är ljug. Stackars Eyvind Johnson som har blivit så missbrukad i sammanhanget (av författarförbundets ordförande i Debatt i TV) när hans uttalande: att man måste ljuga mycket för att berätta sanningen, har missbrukats.

Hans mest kända verk heter Romanen om Olof och är delvis självbiografiskt. Den heter alltså inte Sanningen om Olof eller Här är mitt liv och inte heller Eyvind Johnson han påstått att detta är den absoluta sanningen och lierat sig med politiker och ändrat lagar med hjälp av detta.

Ramona Fransson sa...

Visst är det kul. För handlingen i boken har jag redan valt ut ett förlags namn och det är Orobánche Förlag.

Vackert namn men ack så gräsligt företag.