Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 22 maj 2009

Pirat partiets valsedlar smusslas undan!


Pirat partiets valsedlar smusslas undan från ställen där du kan rösta i förväg. Skandalöst! Nyheter24, en utmärkt nyhetssajt, har en artikel om detta som du kan läsa mer om här.
I en demokrati, som det iallafall påstås att Sverige är borde kommunerna ha mer ansvar för alla partiers valsedlar oavsett om de redan är etablerade eller inte. Här krävs skärpning!
Förutom artikeln om Pirat partiets valsedlar har Nyheter24 flera artiklar om antisemitismen, eller judehatet som det också kan kallas. I det här fallet handlar det dels om Ahmed Rami, ökänd för sina hatiska radiouttalanden i Radio Islam, vilka han dömdes för hets mot folkgrupp. Mer om Ahmed Ramis besök på Linköpings Universitet här.
Facebook har också en sida där judehatare välkomnas med öppna armar, bara de inte ammar. Läs mer om det på Nyheter24 här.
Som om inte det sprids tillräckligt med hat mot judarna finns det ytterligare en som stämmer in i kören och det är chefen för Europeiska fatwarådet, Youssef al-Qaradawi, har nyligen hyllat Adolf Hitler och sagt att Förintelsen var Guds sätt att straffa judarna.


Utöver dessa herrar dräller det av andra islamiska företrädare som inte heller vill kommentera eller ta avstånd från Youssef al-Qaradawis uttalande.


Dessa herrar är :Generalsekreteraren i det norska rådet, Shoaib Sultan, vill inte kommentera Qaradawis uttalanden, vilket heller inte Islamsk Råds näst högste ledare Senaid Kobilica vill göra. Han hänvisar till Basim Ghozlan, ordförande i islamiska förbundet.
– Jag vill inte kommentera dessa uttalanden. Jag känner al-Qaradawi som en respekterad religiös ledare och vi följer hans tv-program. Men hans politiska uttalanden vill jag inte kommentera. (Ur Nyheter24 artikel)


Läs mer om eländet här.


Känns inte direkt som att freden mellan palestinierna och israelerna är nära...

I Argentina är också judehatet befintligt läs mer här.

Sedan har vi allas vår gullegris Ahmadinejad president i Iran, en man som hatar judar i allmänhet och USA i synnerhet. Nu verkar han få konkurrens om sitt ämbete av en tolvåring! Han tycker att Iran ska köpa Hawaii och leasa ut det till judarna!

Läs mer om det i Nyheter24 här.Ja, vad ska man säga? Vem kommer att bli 2000 talets nye Hitler? Frågan är hur Sveriges ledare och för den delen EU:s ledare kommer att agera, om de överhuvudtaget kommer att göra något. I Ungern paraderar redan nynazister helt öppet på Budapest gator samtidigt som folket står och applåderar. Inga protester där inte!
Jag fortsätter att skriva i alla fall och det kan ingen ta ifrån mig ännu!


Du som vill läsa mer om mina deckare som numera finns i pocket från 39:- kan antingen besöka ett bibliotek nära dig, eller bokhandlare eller näthandlare:

Deckartitlarna är: Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och självbiografin Älskling, vi blir...

Min senaste deckare Lyckohjulet är inbunden.


Ha en härlig helg trots eländet i världen, för vi kan inte bära all ondska på våra axlar!


Ramona

9 kommentarer:

Philippe Ohlund sa...

Hej Ramona!

Ja, det var ju två intressanta nyheter.

Antisemitismen är ruskig och det var flera hemska knivdåd mot judar av araber i Flandern i början på året, där offret aldrig sett gärningsmannen tidigare.

På sistone har jag dock inte följt med utvecklingen där så mycket och man hör ju inget om detta här.

Den aktuella antisemitismen återspeglar det politiska läget, där många vill ha en palestinsk stat av den enkla anledningen att de inte vill ha Israel.

När det gäller piratpartiet, så är allt smussel och fusk med valsedlar helt förkastligt.

Däremot är Sverige ett litet land, med två tydliga alternativ, m och s, och jag tycker det är synd att ödsla kraft på enfrågepartier och konstiga schatteringar.

Jag tycker många av piratpartiets åsikter hör hemma inom moderaterna.

Väljarna är lite väl hårda mot de etablerade partierna tycker jag.

Brist på bra företag, konflikter, massarbetslöshet, skatter, språkstrider, ständiga strejker mm, det vimlar av allvarliga problem i Europa och jag tycker att det redan nu finns för många partier i Europa.

Vem kan exempelvis namnge Belgiens elva vice statsministrar?

Ett tag var Belgien utan regering ett halvår. En annan gång rullade inga tåg eller tunnelbanor jättelänge. Skolan var stängd ett halvår för att lärarna bråkade om lönerna för två år sedan. I vissa delar av Belgien delades ingen post ut under ett par månader pga strejker etc etc.

I Italien fungerade inte sophämtningen jättelänge och i Frankrike spärrar jordbrukarna ofta av alla vägar med sina traktorer.

Det finns massor av problem i Europa som man sällan nämner här.

Om Sverige kan hålla ihop Norden och Baltikum och få med Holland och Belgien, då får vi ju också lite mer att säga till om.

Helena Palena sa...

Angående valsedlar. Libertas lägger ner inför det här valet. Dom har inga pengar. Den där Stefan pratade på radion. Lika bra det tycker jag. Gubbar, gubbar, gubbar...

Ramona Fransson sa...

Hej Philippe,

tack för att du upplyser om vad som händer runt om i Europa. Svensk media har i decennier frossat i Afrika och USA, vid fåtal tillfällen har det skrivits om Storbrittanien och då är det om kungahuset. Hahaha...

Nej, det är kass medial bevakning av Europa, fullständigt usel faktiskt. Men nu tack vare nätet har vi som är nyfikna på just Europa mycket att läsa.

Just nu lyssnade jag på P1 och där berättades om en fransk komiker som från att ha varit antirasist nu skojar med och om judarnas makt och religion på ett ustuderat vis. Gladast är unga muslimer. Till saken hör att komikern kandiderar till EU-parlamentet. Han kanske gör sig bäst där!

Missförstå mig inte,jag anser att man ska kunna skoja om religioner, men då ska ingen religion särskilt pekas ut och inte heller undantas.

Tack än en gång för dina intressanta berättelser.

Om du kan göra ett längre inlägg om Belgien lägger jag gärna ut det på min blogg som en upplysning om en av EU:s 27 länder.

Det tycker jag borde bli intressant läsning.

Philippe Ohlund sa...

Hej Ramona!

Jag får tänka ut hur jag skall skildra Belgien... :-)

Det är sant att bevakningen i Sverige av Europa är kass, men bevakningen av Sverige från kontinentens sida är också kass.

Ibland kanske jag blir för kategorisk.

För några månader sedan stacks flera judiska män ner med kniv i separata incidenter i Belgien, enligt belgiska tidningar jag läste då.

I inget fall sades något av offren känna gärningsmännen, men det var alltså arabiska fundamentalister som var gärningsmän och som smög sig på sina offer med kniv.

Jag reagerade väldigt starkt mot detta, som jag tyckte var fasansfullt grymt.

Detta skedde samtidigt eller strax efter Gazakonflikten i mellanöstern.

Det är viktigt att påpeka att jag blev vän med ett par araber i Belgien (marockaner) och att min kritik gäller de extremister som tar till våld mot oskyldiga som de inte känner.

Jag är inte rasist, men det är sant att jag egentligen inte gillar islam.

Du har helt rätt i att man skall kunna skoja om religion.

Det man inte kan skämta om är heller inte värt att tas på allvar.

Fast man kanske får skilja lite på vad som är skoj och vad som bara är elakt.

Ramona Fransson sa...

Hej Helena Palena,

Ja, framför allt är det bra att strebern Stefan får säga tack och adjö!

Hej Philippe,

Jag är också likadan, tycker illa om människor som utför avskyvärda brott, sedan struntar jag i vilken färg de har. Är de gulliga rara och omtänksamma tycker jag om dem. Inte svårt alls!

Själv är jag humanist.

Jag såg en fullkomligt lysande show av olika arabiska och judiska komiker där de skämtade om allt. Jag skrattade så jag grät. Hysteriskt roligt. Tyvärr minns jag inte vad de kallades. Jag hade det inspelat på den fantastiska Viasatboxen som pajade totalt och därmed försvann allt som jag hade spelat in, hårddisken raderades. Skitkul!

Joppe sa...

Dina recensenter är ju välkända för alla! Speciellt "Tessan"Finns i alla kända kolumner. Kul att alla var så positiva. Däremot var väl Ulfs lite kort men kanske du redigerade?

MVH:
Joppe

Ramona Fransson sa...

Hej Joppe,

Nej, inte när det gäller boken, men resten var privat. :))

Tack för dina hurra-rop. Känns underbart!

Ha en skön helg!

Joppe sa...

Tjena igen Ramona! Jag ger upp! Du ÄR kul och mina kommentarer bemöter du humoristiskt och trevligt! Trevlig helg på dig också. Jag ska nog fan läsa din senaste bok! Men passa dig, min rec. kan bli elak!

Mvh:
joppe

Philippe Ohlund sa...

Dabitch bekräftar att Piratpartiets valsedlar kastas bort.