Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 22 juni 2009

Annika Lantz sluta gnäll. Bit ifrån istället!Annika Lantz är förbannad på grabbigheten i Parlamentet. I Aftonbladet öser hon galla över sexistiska skämt och detta upptäckte hon först efter tolv säsonger!


(Om du klickar på fotot av Annika Lantz kommer du till AB artikel)Fotot av Tommy MardellJag förstår inte varför Annika gnäller istället för att bita ifrån? Om det är något som Annika Lantz har i överflöd är det munläder. Jag ska ärligt säga att jag har tröttnat på att lyssna på hennes radioprogram för länge sedan. För mig är hennes program ett enda tjattrande och fnittrande och det gör mig tokig!


Att sedan visa radioprogrammet i SVT är ofattbart andefattigt. Men nåväl så är det kanske när det råder brist på fantasi för programinköpare! Men nu gäller det sexistiska skämt och rå jargong. Men vad är egentliget problemet?


Det gäller att bita ifrån. Om killar tycker det är kul att göra sexuella anspelningar, vilket de för det mesta gör, gaffla tillbaka med samma mynt. Det gör inte ont! En del killar gör aldrig anspelningar på kroppens utseende, muttan, snoppen eller tuttarna men inom komedibranschen verkar det vara vanligare än på andra arbetsplatser.


Att Annika Lantz efter tolv säsonger anser sig vara mätt på Parlamentet är en sak men att gnälla är en annan. Petra Mede är vassare i käften, lär dig av henne Annika!


Jag är å andra sidan övermätt på Annika Lantz! Kanske dags för Annika Lantz att byta yrke?


Deckare och självbiografi är det bästa jag vet att läsa. Vad läser du helst?


Nyfiken på mina böcker? Läs mer om dem här!


Alla böcker finna att låna på biblioteken och även i talböcker för synskadade.


Bokhandlare och näthandlare.


Ha en skön måndag!

Ramona

12 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Det är en ny show hon kör... offershowen. Den är populär i kvinnokretsar har jag hört... . Får man inte uppmärksamhet genom att man är rivig så kan man byta uttryck...och tidningar nappar på allt, särskilt i semestertider.

Karin sa...

Efter 12 säsonger.. snacka om omöblerad....

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena

Ja, det ligger nära till hands den där offer mentaliteten. Vad den ska tjäna till är en helt annan fråga! I Annikas fall är den iallafall löjeväckande i mina ögon.

Ramona Fransson sa...

Hej Karin


Man kanske skulle kunna säga att Annika Lantz är trög i roten!

Anna sa...

AB har tydligen nyhetstorka, precis som de brukar ha på somrarna.
De har tagit en artikel från tidningen Bang och skriver om den artikeln.
Att Annika uttalar sig självutlämnande i Bang ser du alltså som gnäll. Gör du alltid det när människor berättar om tråkiga uppevelser?
Man måste inte gilla allt en person gör för att klara av att sympatisera med dem.

Att det tog Annika 1 år innan hon förstod att hon var grabbarns alibi är inget att förvånas över, en del ser aldrig vad som händer.
Du t ex hr ju fortfarande inte sett vad som händer.
Att Annika ser och reflekterar är ett tecken på intelligens.

Ramona Fransson sa...

Hej Anna,

Ja, jag kallar det gnäll när det gäller Annika Lantz. Jag har inte märkt att hon skulle ha några problem med att öppna munnen. Det är en oändlig svada...

Om hon är intelligent eller inte, är inte jag kvinna att uttala mig om men hennes gnällande är i mina ögon brist på densamma just i detta fall!

Anna sa...

Ok Ramona. Jag förtår. Du gillar inte Annika och då är allt hon gör dåligt. Jag har förstått att det handlar om dålig självkänsla när man klankar ner på mäniskor på de viset.
Hon pratar för mycket i radiprogrammen menar du och då är allt hon säger skit, typ. Kan inte du kontakta SR och föreslå att de sänder Tyst Radio med Annika Lantz? Det är ett nytt, innovativt och djävt grepp!

Allvarligt, nu tycker jag att du gnäller. Om du inte gillar Annika i radio så stäng av då för höge farao! Och om du inte gillar att hon berättar om sina erfrenheter så läs inte!

För övrigt ser jag att en siffra försvann i min förra kommentar, det tog Annika 12 år att inse sin roll bland grabbarna. Inte 1 år.

Ramona Fransson sa...

Hej Anna,

Det är ju kul att Annika har ett fan. Jag stänger alltid av radion eler byter kanal när Annika Lantz hörs eller syns, tro mig! Men jag tycker fortfarande att det är högst märkligt att det tog tolv år för Annika att tycka illa om jargongen i Parlamentet. Vad hände under det tolfte året som inte hade hänt innan?

Känns löjligt, enligt mitt sätt att se på saken, men som sagt det är min åsikt och den står jag för!

Som sagt kul att Annika har ett fan!

Anna sa...

Jag förstår att du inte förstår, om man så säger. Anledningen till att du inte förstår är just att du inte reflekterar över det som sker. Annika gjorde det även om det tog lång tid.
En del gör det aldrig.
Jag tror inte att du någonsin kommer att förstå det som tog Annika 12 år att inse.
Du är inte den typen helt enkelt!
Det vore dock klokt av dig att inte nedvärdera de som ser mer än du.

Jag är för övrigt inte ett fan till Annika. Att påstå något sådant är bara tramsigt. Jag ser henne bara som en medsyster.
Du vet, det finns kvinnor som förstår varandra och som som stöttar.
Visst är det fint?
Berätta gärna mer om din värld där ni hugger varandra i ryggen i stället! Det får mig att uppskatta min egen värld mycket mer!

Ramona Fransson sa...

Hej Anna

Om man inte kan kritisera en "syster" i din fina värld är det en värld som du mer än gärna får lov att vara i alldeles för dig själv.

I min värld råder jämställdhet och det är lika okey att kritisera män som att kritisera kvinnor.

Jag gör ingen skillnad mellan könen!

Cygnus Ferreus sa...

Att Annika Lantz vädrar sitt dåliga humör i en feministisk tidning som Bang, får mig att tappa tilltro till vad hon säger. Nu har jag inte läst artikeln i Bang, eftersom jag inte vill ge stöd åt Bang genom att köpa tidningen. Däremot har jag läst artikeln i Aftonbladet.

Det handlar om ett angrepp mot alla män, snarare än befogat missnöje. Att det tar 12 år, för en aktiv deltagare, att "hitta" kvinno-diskrimineringen, är en indikation på att det handlar om ett tillfälligt humör-utbrott mot män, snarare än ett existerande problem.

Cygnus Ferreus sa...

En kommentar som "Det blir ju aldrig lika bra med tjejer", hade varit intressant att reflektera över ifall det hade sagts i "Aktuellt".

Men det som sägs i "Parlamentet" ska inte tar på samma allvar som det som sägs i verkliga nyhets-program. Att Bang utnyttjar kommentarer från "Parlamentet" för att föra feministisk kamp, gör inte att Bang får större trovärdighet.