Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 8 juni 2009

Gud finns nog inte, eller vad tror du?

Jag är medlem i Humanisterna och har varit det många år.

Björn Ulveus är säkert bekant för de flesta och är frontfigur i föreningen. Han har skrivit en hel del artiklar som har upprört och berört.

Själv har jag för många år sedan tagit ställning till att det inte finns en Gud. Jag tror på människan och kraften i att skapa.

Nu har humanisterna satt igång en kampanj för att debattera guds existens. På höger sida har jag lagt in länken och du kan även titta här.

Jag tycker precis som Björn och alla andra som är humanister att det är hög tid att diskutera religionens påverkan på vårt sekulariserade samhälle. Jag vill inte ha någons Gud annat än sittande på åhörarbänken utan att blanda sig i människans liv och åsikter.

I Guds namn har många kuvats, skändats och krympts till omänsklighet och i mina ögon har hittills ingen religion vågat ta en ärlig och öppen debatt med oss fotfolket. Det är dags nu!


I mina deckare är samhället i fokus eftersom vi alltid,vare sig vi vill eller inte, berörs av det som händer i Sverige och i världen.

Om du vill veta mera om mina böcker kan du läsa här.

Du kan också låna dem på ett bibliotek nära dig, alla finns i talböcker om du är synskadad. Du kan också köpa dem hos din bokhandlare eller på nätet.

Adlibris

Bokus

Bokia.se

CDON

Ha de gott!
Ramona

13 kommentarer:

ann helena rudberg sa...

Diskussionen verkar inte handla om Gud utom om religion... den är förkastlig i alla former och-ismer, även som tro på vetenskap.

En högre sanning finns alltid, men så fort en människa blir slav under den, eller under en kyrka, så går det åt skogen... jag tycker att C G Jung har uttryckt det bra: att vi kan varken förfalla till det goda eller onda... det spelar ingen roll om det (ur vår synvinkel) är gott eller ont... det är själva förfallet som är det som gör att det går snett.

Gud finns inom varje människa som jag ser det. Men inte som en skäggig farbror... utan som vår föreställning om något som vi själva är någonstans inom oss.

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena

Håller med dig. Men det tragiska är att så många människor blir förstörda för livet just på grund av religion och dess makt över dem.

valens sa...

Hur man än vänder och vrider på saken blir det ändå inte bra!...
Eller hur Ann Helena mycket enkelt men ändå så sant skriver om Gud som finns inom varje människa... Som vår föreställning om något som vi själva är någonstans inom oss.

Men ödet är blint!
Ramona, det verkar som att vi hör till "samma kyrka" och tror på det vad vi tror...
Min dotter? Hon stackars hör till den religionen som en flicka som nyligen har fyllt 6 år kan höra till...
Det tragiska, det förfärliga är att både jag och så småningom min dotter blir förstörda för livet just på grund av... samhällets tolerans till osanningar och dess makt över det!

Loosing my religion...

Ramona Fransson sa...

Hej Valens,

Jag kan förstå att föräldrar med stark tro vill stöpa sina barn i samma form, men samtidigt är det som jag ser det ett brott mot mänskliga rättigheter.

Barnen ska ju få chansen att tänka och forma sitt eget liv och det är omöjligt om facit redan lämnas med modersmjölken.

Det är bland annat av den anledningen som jag kräks och gnisslar tänder när politiker står och säger: "Vi ska ha ett samhälle där alla barn får samma möjligheter".

Detta har jag hört i trettiotre år, från dagen när jag var 20 och skulle rösta för första gången. Därefter har det låtit exakt likadant i alla år och ingenting har förändrats, absolut ingenting!

Sune Olsson sa...

Mycket skitsnack e de...

Jag tror inte, jag vet att Gud finns. Att jag sedan en tid är förbannad på honom och bett honom flyga och fara är en sak. Han upphör inte att finnas för det.

Folk som vad skrev du Ramona... "Men det tragiska är att så många människor blir förstörda för livet just på grund av religion och dess makt över dem."

I så fall är politik en religion, gänget en annan religion, föräldrar och släktingar kan också i så fall tolkas som religion.

Folk blir inte förförda, lurade, skojade eller förstörda på annat sätt. De låter sig bli förförda, lurade etc.

Skyll inte på religionen. Skyll på dem som utnyttjar den och framför allt på dem som vuxit upp utan att skaffa sig kurage.

Philippe Ohlund sa...

Hmm, intressanta inlägg.

Själv tycker jag att religion är det viktigaste som finns.

Mitt hat till djävulen och ondskan är det som driver mig.

Det är därför jag tror på Jesus och att han är Gud, men ack så missförstådd.

För mig är kyrkan staten Israel och det levitiska prästerskapet, även om jag själv inte är jude.

Vi är utlovade evigt liv och om några generationer blir vi odödliga.

Den som betytt mest för mig som andlig lärofader är Profeten Elia, som jag för övrigt lärde känna i Athen för 20 år sedan.

Ramona Fransson sa...

Hej Sune,

och Philippe, då hoppas jag att ni går in på sidan som finns på höger sida på min blogg och diskuterar hej vilt med andra som inte tycker likadant.

ann helena rudberg sa...

Kära Sune och Philippe ni är nog mest förbannade och hatiska mot er själva... ;) och det är alltid bra att föreställa sig att det är något utanför sig själv som man riktar sin vrede och sitt hat mot... och det är bättre att göra det mot något som man kallar Gud eller Djävulen än mot andra människor... och se detta i dem... :)

Philippe Ohlund sa...

Ha ha, du är rolig Ramona! :-)

Jag klickade på ditt foto, men då fick jag bara upp ditt CV.

Philippe Ohlund sa...

Vad synd att du lagt ner din blogg, Ann Helena!

Det är sant att jag ständigt är förbannad på djävulen.

Dock är jag en gladlynt person som allmänt sett är mycket tolerant och väldigt lite hatisk.

För mig handlar Gud om Andens kontroll över materien och därmed består Anden också av Materia.

Vi är omgivna av andra osynliga dimensioner vi inte ser.

Jag har själv känt den. Den finns.

Där finns också ljus och mörker.

Ramona Fransson sa...

Om det gick efter talesättet: Låt var och en bli salig på sin tro hade mycket varit vunnet. Men eftersom föräldrar väldigt sällan tillåter barnen att bli saliga på sin egen tro hamnar religionen med dess Gud i fel tvättställ.

Visst är det synd att Ann Helena lägger ner sin blogg, men jag förstår henne samtidigt.Den tar tid och det gäller att prioritera.
Eftersom jag inte har barn, vi har en hund istället, blir det inte heller barnbarn och då finns det tid över.

Men i stort sett gäller det också för mig att synas och höras eftersom man snabbt glöms bort i denna vår ljusfarts värld.

Philippe Ohlund sa...

Själv behöll jag min tro trots mina föräldrar, som i och för sig kanske trodde, men inte gjorde någon sak av det hela.

Min Gud kan ingen ta ifrån mig. :-)

Börje sa...

Det är konstigt att de som inte tror så ofta bara tar upp det negativa med religionen (för det finns, det vet jag minsann). MEN, ett mycket stort MEN...Har ni aldrig fått höra om alla de drogmissbrukare som fått ett helt nytt liv sedan de blivit kristna? Återfall får nog de flesta men det är många som blivit räddade till ett nytt liv. Det är skandal att ni aldrig tar upp sådana positiva saker.
Men kristna är å andra sidan mycket dåliga på att marknadsföra sig. Och media lögar sig mest i alla fel de kan hitta på kristna och kyrkorna. Tänk till lite humanister, ateister och andra!