Senaste teve-intervjun 2015

söndag 14 juni 2009

Meteorologer har alltid och aldrig fel!



För bara en vecka sedan stod det på löpsedlarna: Håll ut! Snart kommer värmen.

För några dagar sedan: Det blir kanonväder i midsommar i väst!

Nåja, detta är kanske inte är helt och hållet meteorologernas fel. Men å andra sidan har du tänkt på hur vädret presenteras?

Det blir antagligen moln över Västra Götaland. Det kan komma sol i morron förmiddag. Det finns en chans till lite sol uppe i Norrland.

Med andra ord meterologerna säger aldrig att det blir utan bara att det kanske blir.
Därmed har de ryggarna fria och vi står framför garderoben och undrar ska jag ha tröja, gummistövlar, sandaler eller täckjacka!

Vädret är ett kärt ämne att diskutera och alltid ofarligt att ta upp oavsett sammanhang. Ingen kan bli arg för vädret rår vi inte på.


P.s Jag pratade in ytterligare en timma på Dyrbar kärlek idag och naturligtvis ringde jag till Joakim för jag hade glömt vissa detaljer och fick hjälp.D.s


Pocket eller inbunden? Det är en smaksak och alla mina böcker förutom den senaste deckaren Lyckohjulet finns i de ovanstående alternativen. Biblioteken har även mina böcker i talböcker för dig som är synskadad.

Ha de gott! Och häng fram regnrocken utifall att!

Ramona

5 kommentarer:

Pappa sa...

Hej.
Köpte häromdan din bok "Mord i Skärhamn". Efter en lovande start bröt jag tyvärr ganska snart "fullständigt ihop"! När jag läst sidan 66 och skulle bläddra fanns ingen text... Ett litet misstag som kan hända alla, tänkte jag och bläddrade till sidan 70 för att fortsätta där jag nyss hade slutat. Döm om min förvåning när texten på sidan 70 inte fortsatte med texten som försvunnit på föregående uppslag utan jag hade plötsligt tappat 2 sidors handling... När detta upprepades även på sidorna 72-73, 76-77, 80-81 var det tyvärr bara att ställa in din bok, oläst, i bokhyllan... Inte helt bra, om jag får säga det själv!
Frågan är kanske hur länge du/ni har råd att använda er av tryckeriet som tryckt boken? För inte är det väl så att ni med flit valt att hoppa över ett antal sidor för att "spetsa till det" för presumtiva läsare?...

MVH
Lars T i Trollhättan

Ramona Fransson sa...

Hej Pappa,

Tyvärr är det sådant som händer alla förlag. Men jag förstår att du blev frustrerad.

Om du talar om var du bor till e-post anomar-forlag@telia.com skickar vi dig en ny bok som vi kollar innan :))med posten.

Var det pocket eller inbunden?

Mvh
Ramona Fransson

Ramona Fransson sa...

Hej Philippe,

Ja, vädret är ett intressant fenomen och alltid kul att diskutera samt inte förglömma, ett harmlöst ämne så länge man inte blandar in orsak och verkan i klimatfrågan.

unohansson sa...

Tja, orsaken till att metorologerna inte uttalar sig mera kategoriskt är förstås att de blivit medvetna om kaosteorin och fjärilseffekten.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Fj%C3%A4rilseffekten

Ramona Fransson sa...

Hej Uno,

Ja det verkar lite kul men Wikipedia ansåg artikeln undermålig men teorin är ju rolig!