Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 4 juni 2009

När får SEB Annika Falkengren sparken? Måndag?Så därja, så brakade Lettlands ekonomi åt skogen och i dess spår tassar SEB efter. Estland och Litauen står kanske inte direkt förväntansfulla men dock i kön.


Nu till damen som är VD för SEB: Annika Falkengren. Vad har hon gjort som förtjänar att stolen rycks undan? Enligt min mening är Annika inte förankrad i samma verklighet som alla vi andra krampaktigt håller oss fast vid.


Redan efter att staten (det vill säga alla oss) gett klartecken att även den här gången kommer det hjälp till de drabbade bankerna, senast var 1991, så höjer Annika Falkengren sin lön med 28 procent!


Det kallar jag otroligt korkat! Jag lyssnade på intervjun i P1 och hon lallade runt med olika förklaringar som att: Wallenberg inte förstått villkoren av staten osv...


Snälla Annika, hur dum och oempatisk får man bli när man är VD för en bank? Finns det någon bortre gräns? För alla de miljoner som du redan nu får i lön borde du förstått att man inte kan sno pengar av oss för att höja sin lön ytterligare! Världens värsta ekonomiska katastrof i modern tid och du tar våra surt förvärvade skattepengar för att roffa åt dig ännu fler miljoner.


Därför Annika Falkengren tror jag att du kommer att få sparken på måndag. Men du kommer inte att gå lottlös och sedan kan du alltid skriva en bok om hur det var. Det gör alla andra!
Detta är min debutdeckare. Klicka på bilden och du kan läsa mer om den och alla mina andra böcker.
Finns i pocket från 39:-
Ha en skön torsdag. Bara en dag kvar till ledigt för många!
Ramona

8 kommentarer:

ann helena rudberg sa...

Ja du som jag brukar säga: att vara bank är väl ingen konst... märkligt att de alltid lyckas slarva bort sina pengar och att vi andra alltid får betala... Lettland har drygt 2 miljoner invånare (som Stockholmsregionen alltså) och dit har SEB och Swedbank lånat ut drygt 200 miljarder var... alltså 200 000 till varenda kotte, barn, ungdomar och gamla om man slår ut det per person... låter en aning generöst om man säger så...bankerna blir för rika för fort och vet inte vart dom ska vända sig med alla pengar...

Ramona Fransson sa...

Korruptionen är utbredd i hela Sverige verkar det som. Det kvittar i vilken yrkeskår man tittar in i.

Alla skor sig på den lille. En som jag skulle vilja skrev sina memoarer är faktiskt Janne Josefsson. Han är nog en av få som inte låtit sig köpas. Annars verkar det som om de flesta i mediatoppen sålt antingen sin kropp, eller något annat för att nå upp.

Sune Olsson sa...

Jag tror inte bankernas utlåning beror på korruption. Snarare inflation. I dumhet.

I början av nittiotalet hade vi en finanskris. Bankerna hade överträffat varandra i att låna ut pengar utan säkerhet.

Det märkliga är att både de amerikanska och de svenska bankerna nu upprepat samma misstag.

Jag vet att de finns folk som inte kan lära av andras misstag. Men jag visste inte att de fanns i överskott i finansvärlden.

Ramona Fransson sa...

Inte korruption i Nigeria jämförelse men att de dunkar och dunkas i ryggen av andra maktpersoner och därmed lånar ut mer än vad som är vettigt är ren girighet eftersom systemet belönar fel saker. Det är inte ärlighet och sparsamhet som räknas som dygder.

Dessutom tycks de alltid jämföra sig själva med dirrarna i USA och då tycker jag att de ska söka arbete där! Om de nu tror att de på riktigt är attraktiva på den amerikanska marknaden.

Sune Olsson sa...

Du pratar vänskapskorruption. Jaisst finns det. Klös lite längre ner på vänster sida, Ramona. Ja, precis där under skulderbladet. Tack, hur mycket sa du?
Men efter de nyheter jag läst och sett verkar de mesta av pengarna ha gått till billeasing och liknande.
Swedbank är på repet. Sammanslagningen mellan Föreningsbanken och Sparbanken. Sammanslagningen som blev ett resultat av 90-talets äventyrligheter. Märkligt att i stort sett samma banker toppar dumhetslistan även denna gången.
De miljarder som lånats ut

Anonym sa...

Men Annika har väl inte hunnit med att göra sin "kompetensutveckling" ännu... Hur ska hon då kunna göra rätt??!!!! Hon kanske helt enkelt har för hög social kompetens, och det kommer man inte långt med....
/Ann-Marie ;0)

Ramona Fransson sa...

Det som händer oavsett om Annika får sparken eller ej är att vi de små människorna kommer att få betala notan.

Patrik BP Andersson sa...

Nåja, som djävulens advokat (tillförordnad) måste jag påpeka att media som vanligt inte lyckats presentera ens de enklaste fakta när de "rapporterar" sina "nyheter".
"Lönehöjningen" bestod i att SEB tog bort alla bonusar och ersatte dem med ett snitt istället, varför det totala summan borde bli ganska oförändrad i slutändan... med reservation för att det kanske är svårare att minska skatten på ren lön istället för diverse gratifikationer.

Att ledningarna borde vara personligt återbetalningsskyldiga för vad de ställer till med är en helt annan historia, som om den går från fiktion till verklighet kanske en gång för alla skulle tvinga direktörerna att faktiskt *lära* sig av historien istället för att bara upprepa den.