Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

lördag 13 juni 2009

Släpp ut mer koldioxid! Jag fryser...Jag bara skojade! Men nog är det väl märkligt att det är femtio år sedan som vädret i västsverige var likadant som det varit de senaste dagarna?

Om det är så att växthusgaser höjer temperaturen begriper jag inte varför jag mitt i juni månad då det enligt almanackan ska vara sommar fryser som f-an!

Är bilden av en sandstrand, bad och värme ett minne blott? Är det kanske en ny istid på väg?

Det finns en bra grej med skitväder och det är böcker! Ligga och kura i sängen med chips och dip, gelehallon och en rolig, spännande och underhållande bok. Det är den enda fördelen med taskigt väder under semestern. Eller en sista minuten resa om man har råd!

Idag ska jag förhoppningsvis få hjälp med att starta upp att prata in min böcker. All utrustning är inköpt det som ska göras är att koppla in det på datorn. Om allt klaffar kommer jag lägga ut ett prov ikväll. Håll tummarna!

Det ska om inte annat bli jädrans kul att få pröva!

P.s Har du Göteborgs Posten kan du läsa mer om mina deckare i morgon söndag. GP har en "Deckarkarta" och det kanske skulle bli ett helt uppslag!D.s

Pocket? Mina deckare Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn och självbiografin Älskling, vi blir... finns i pocket. Lyckohjulet även den deckare finns än så länge enbart i inbunden form.

Adlibris

Bokus

Bokia.se

CDON

Ha de gott och spänn upp paraplyt!

Ramona

4 kommentarer:

Liselotte sa...

Det ska bli jättekul att få lyssna på dina böcker. Lycka till!

Sune Olsson sa...

Jag håller med dig Ramona

27°C
Känns som 29°C
Väder Just nu
Nederbörd 0 mm
Vind 1 m/s
↑ / ↓ 06:10 / 20:51

Det känns lite småkallt. Men igår var det varmare.

Ramona Fransson sa...

Hej Liselotte,

Ja det ska bli spännande. Tack

Hej Sune,

Ja det vore gott med lite sommar nu!

Philippe Ohlund sa...

Hej Ramona!

Sverige är verkligen jättekallt.

Kortsiktigt går vi mot en uppvärmning, som bäddar för en ny istid.

Långsiktigt, på 50 - 100 år, kommer genomsnittstemperaturen att minska med 20 grader, men jag tror att det blir mer, för svängningarna kommer aldrig gradvis, utan blir alltid plötsliga.

Detta beror nu också på att solvinden avtar, samt att de solvindspartiklar som ändå når oss är betydligt kallare än tidigare.

Utan växthuseffekten hade paradoxalt nog klimatet redan sänkt oss.

I vår planets historia har det varit vanligt att livet norr om medelhavet mer eller mindre plötsligt släckts ut.

Mammutarna och Neanderthalarna överraskades exempelvis av plötslig kyla och dog ut.

När temperaturen börjar dyka permanent är inte lätt att säga, men antalet svenskar på sydliga breddgrader jämfört med för 50 år sedan, ger en oroväckande indikation.

Vår reaktion på klimatförändringen - att säga att människan skapat denna - är mycket mänsklig, men tyvärr helt felaktig.

Jesus varnade oss för detta och sa: "Vad hjälper det en människa att vinna hela världen, om hon får betala med sitt liv?", se Markusevangeliet 8:36.