Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 21 juli 2009

Ladda ner min första ljudbok Dyrbar kärlek GRATIS! Albert Bonniers & Norstedts girighet känner inga gränser!

Albert Bonniers och Norstedts är två av Sveriges största förlag. Det innebär makt och pengar.

En gång för länge sedan tillhörde den rike och internatskolesonen Jan Guillou Bonniers stall men när han förstod hur mycket de drog in på hans böcker och hur lite det blev över till honom startade han tillsammans med Sigge och Liza Marklund ett förlag. Piratförlaget.

Piratförlaget är det enda stora förlag som delar vinsten 50-50 (efter att utgifterna dragits av) med författarna. Därför kunde Piratförlaget utan problem starta företaget Elib som tillverkar E-böcker och ge ut böckerna i dess form.

Jag har ett eget förlag som heter anomaR, mitt förnamn baklänges om du inte hajade. Precis som Oprah Winfrey med sitt bolag Harpo.

Att starta eget förlag är som att krypa uppför Mosebacke med lim på knäna... Hahaha...

Och från och med nu kan DU som VILL ladda ner min eget intjötade bok från, ja gissa?

THE PIRATE BAY och med hjälp har jag lagt ut min min första bok Dyrbar kärlek
Och snälla: Vad menas med att inte spara i rarfiler? Bättre med Zip eller?


Berömda svenska författare som INTE är med i Piratförlaget vill inte skriva på Bonniers och Norstedts med flera stora förlags urusla nya avtal som ger dem rätt att förfoga över utgivningen av E-böcker. Det har också Författarförbundet sett till. De uppmanar alla medlemmar att bojkotta de nya avtalen.

För de flesta som har nätet som ett andra hem vet exakt vad E-böcker är men hur ser det ut med dem som är över 45 år? Eller över 50 eller 60+?


Snart kommer "läsplattan" att vara revolutionerande och ta över böckernas pappersvärld. Nä nä säger säkert många, men tänk på hur det är idag i skolan. Många släpar tunga böcker fram och tillbaka, med läsplattan behövs inget släpande.

Med läsplattan kan du glömma flyttkartongerna fyllda med kilovis av tunga böcker. Böckerna finns i en läsplatta som lätt och behändigt ligger i en väska.

Bara tänk på hur mycket papper som sparas och i förlängningen skogen!

Just nu finns det E-böcker att låna på biblioteken och att köpa. En E-bok ska inte på långt och när kosta som en pappersbok. Den är mycket billigare att producera och tar dessutom ingen lagerplats. Behöver inte förflyttas med lastbil och inte heller paketeras.

Men se allt detta gillas inte av Bonnier och Norstedts. De vill tjäna klöver och inte ge läsaren en produkt som både är bättre för miljön och ryggen! Det stavas G-I-R-I-G-H-E-T


Får jag föreslå att de tittar en extra gång på Dickens "julsaga" med Ebenezer Scrooge som den snåle och elake mannen.Böckerna finns som : Inbundna, Pocket, Ljudbok, E-bok eller talbok Daisy

Vill du läsa mer om titlarna gör du det här.


Adlibris

Bokus

Bokia.se

CDON


Superonsdagen är här!
Ramona

12 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Jag har ett erkännande att göra... jag läser inte längre deckare... tyvärr Ramona, står inte ut med skildringar av mord, har blivit för känslig... har för stor fantasi, gick bra att läsa när jag var yngre, men inte nu längre...har inte läst Milleniumtriologin heller... så är det bara, har försökt men inte kunnat... och när jag läste Da Vinci-koden hoppade jag över vartannat kapitel för där var det bara våld...

Klarar inte det längre, har väl varit utsatt för för mycket våld i mitt liv antagligen... det räcker med verkligheten.

Men i går såg jag på Midsomer tillsammans med sambon (som somnade i soffan så tråkigt var det). Det var förmodligen Cykelfrämjandet (engelska versionen) som stod bakom avsnittet, för det var ett himla cyklande... men alltså på film klarar jag av det... en del våld och jag brukar titta på "riktiga" deckare, om verkliga fall, där dom får fast mördaren även om det tar fyrtio år i USA, där dom inte har någon tidsgräns för mord, som vi har (vilket är knäppt)...


Vi tittar på deckare för att där får man lösningen på en halvtimme (eller timme) och ser mördaren åka dit och bli straffad, så bra... vilket det är inte i verkliga livet alla gånger...är ett slags sagor med bra slut för vuxna alltså...men som sagt i bokform orkar jag inte längre... lovar att jag ska se dina böcker när de blir film... :))

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Jag förstår fullt och fast din känsla.

Ja, vem vet de kanske blir film, det finns lite på gång som än så länge är hemlighetsstämplat.

Ramona Fransson sa...

P.s

Ja, det är avsnittet av Murder in Midsomer var skrivet av en urusel manusförfattare!

Kunde gjort det mycket bättre själv!

Ann Helena Rudberg sa...

Så kul om dina böcker verkligen blir film... är mycket nyfiken på det hemligstämplade... ;)

Anonym sa...

Ramona. Kollade på TPB. Just nu försöker 35 st ladda ner din bok, men det finns ingen som seedar. Så det går inte att få ner den. Förstår att du är nybörjare. I allmämhet så fungerar det så att den som lagt upp filen ligger kvar ett bra tag som källa och seedar tills tillräckligt många fått ner filen och kan ta över som källa. Om ingen laddar upp kan ingen heller ladda ner.

Ramona Fransson sa...

Nu ska det fungera!


Hoppas jag!

Catrin, Borlänge sa...

KUL!! Äntligen får sonen lyssna på en av dina böcker iallafall. Det är ju iallafall en början. Han har väntat o väntat. Jag kommer nog oxå att lyssna fast jag redan har böckerna, men det är sån skön dialekt du har, så det ska bli kul.
Det där med filmidé vore ju inte så dumt. Bra deckare få film är alltid kul att se.

Ska gå in på TPB och fixa din bok så sonen har något spännande att lyssna på i sommar.
Hoppas de andra böckerna också kommer snart.

Idag har vi strålande sol, men nästan varje dag eller åtminstone varannan dag får vi en skvätt regn.

Ha de gott!!

Ramona Fransson sa...

Hej Catrin

Vad roligt att höra! Om din son har idéer om att ljudkvalitén behöver förbättras kom med förslagen jag är öppen för allt!

Vi har skitväder och imorgon ska vi till Falkenberg och titta på Vallarnas friluftsteater hoppas vi slipper regnkläderna.

Ha de gott!

Cinna sa...

Toppen att boken ligger ute nu =)
Det är en hel massa som vill ha ner din bok, men det finns ingen som seedar. Är inte alls hemma i att lägga ut torrentfiler, men har en aning om att det finns nybörjarfällor som gör att inte uppladdningen startar från din upplagda torrentfil. Vore bra om någon mer hemma i detta kunde hjälpa dej igång. Sen undrar du vad som menas med att inte spara i rar-filer. Det menas helt enkelt att inte göra filerna till en enda hoppackad rar-fil alls. Låta dem vara i ursprungsformatet som i detta fallet säkert är mp3. Man laddar alltså ner hela ljudboken i alla de filer som hör till istället för en enda hoppackad fil. Som mest har över 90 st samtidigt försökt få ner din bok när jag kollat =)

Marozi sa...

"För de flesta som har nätet som ett andra hem vet exakt vad E-böcker är men hur ser det ut med dem som är över 45 år? Eller över 50 eller 60+?"

Du anar inte hur många av oss som hajar detta trots åldern. Du anar inte. :)
Det är vi som är stora ljubokskonsumenter då vi börjar se sämre men fortfarande hör. Vi har böckerna med oss när vi är ute med våra stavar och går. Vi läser med öronen och njuter av motionen samtidigt.

Stå på dej! Annars gör någon annan det

Donsan sa...

Och snälla: Vad menas med att inte spara i rarfiler? Bättre med Zip eller

RAR och ZIP är packade filer som måste packas upp igen - Man packar filer för att göra dem mindre och därmed snabbare att laddas ned - Många nybörjare vet dock inte hur man skall hantera RAR eller ZIP filer och att man behöver ett speciellt program för att packa upp filerna

För dem är det enklare att audio filer är i MP3 format och video filer i sk Xvid eller DivX format (ändelse .AVI)

Ramona Fransson sa...

Hej Manzoni

Tack!

Hej Donsan,

Tack för rådet.