Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

lördag 11 juli 2009

Skänk en slant få en AK4 i pant! SIDA:s nya slogan?


Det var länge sedan jag genomskådade hyckleriet med svenskt eller för den delen andra västländers bistånd.

Men fortfarande försvaras det av de som tjänar mest på att du skänker pengar.

Missförstå mig inte! Jag skänker pengar till privata insatser som till exempel den som Monica Antonsson kämpar för, Änglagård. Och varje år skänker jag en slant till Nordens Ark.

Men Röda Korset, Cancerfonden, eller andra insamlingar med ett 90-giro kräks jag över. Det är bara bluff och båg.

Det som visas upp i TV-reklamen där barn i Afrika bor i en välmående by påminner mig om när Hitler visade upp ett av sina koncentrationsläger till tjänstemän från Röda Korset. I detta läger hade barnen och deras föräldrar nyss anlänt från Ungern och de var runda och rosenkindade.

Direkt efter Röda Korsets visit försvann alla upp i rök, på riktigt! Kanske var det här som Röda Korset lärde sig hur man fejkar.

I dagarna har de så kallade G8 länderna beslutat sig för att 160 miljarder kronor ska delas ut till de fattiga bönderna i bland annat Afrika.

Är det bara jag som undrar vem som ska "dela" ut pengarna? Är det bara jag som undrar vilka banker som ska få uppdraget? Är det bara jag som undrar vem som väljer ut vilka företag som ska leverera "varorna"? Är det bara jag som undrar om vilken eller vilka revisionsbyråer som ska samla ihop verifikationerna och redovisa till vem och vart pengarna tog vägen? Är det bara jag?

Tror folk verkligen att allt går rätt till? Är det bara jag som undrar varför det alltid finns dyra vapen, moderna tanks, kanoner och välgödda inhemska soldater i de fattigaste länderna?

Hur många miljoner av de 160 miljarderna kommer att gå till inköp av vapen? Hur många miljoner hamnar i fickorna på diktatorer och på deras bankonton i något av alla de länder som lever på bankkunder?

Kom igen! Vakna någon gång!Dyrbar kärlek: E-bok, pocket, inbunden. Iskall hämnd: Pocket, inbunden. Mord i Skärhamn: Pocket, inbunden. Lyckohjulet: Inbunden. Älskling, vi blir... : Pocket, inbunden.

Samtliga också som talböcker för synskadade på biblioteken.

Adlibris

Bokus

Bokia.se

CDON

Ha en skön lördag!
Ramona

3 kommentarer:

Josef Boberg sa...

Nej... - Ramona - Du är ej ensam - för det blir fler och fler nätmedborgare som åt hållet börjar ana hur wåra nationalekonomier och framförallt hela världsekonomin är ett ENDA pyramidspel !

Tack och Löv ! ...

Dock - wåra mer eller mindre "kära" MaktHavare - inbillar sig själva fortfarande - att ingen av oss av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna - ej känner till det här faenstyget, tyvärr tyvärr... :cry:

Ramona Fransson sa...

Hej Josef,

Det känns hopplöst med alla TV-galor och kändisar som i parti och minut vill dra av oss pengar.

Ungefär som att det är vi som ska ha dåligt samvete för att maktgalna personer driver sina medborgare till modernt slaveri.

Jag har i alla fall inte dåligt samvete.

Josef Boberg sa...

Häftigt... - för då är Wi ju i vart fall TVÅ sådana på jorden = jag har samma attityd som Dig...