Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 6 augusti 2009

Är mobilen avstängd? Får jag se!

Vi ska ha möte! Har alla stängt av sina mobiler? Det vill jag se!

Är ovanstående mening något som numera kommer ingå på agendan?

Efter Marianne Samuelssons fadäs är det kanske många som inte gillar tanken på att bli inspelade i hemlighet.


Men man kan se detta från två sidor. Den ena är att kan inte politiker ha möten av rädsla för att bli inspelade vad är det då de har tänkt att prata om? Allt man ska säga borde väl kunna sägas högt och tydligt? Annars kan man ju börja undra.

Naturligtvis kan inte detta gälla polisutredningar eller företagsforskning då är det spioneri och kan skada mer än göra nytta. Finns säkert fler opassande områden.

Men hur många gånger har inte den lilla människan blivit stampad på utan att det har funnits bevis? Så jag tror att det är som alltid, mobilinspelningar är inte bara av ondo utan det för säkert också gott med sig. Det gäller att alltid hålla tungan rätt i mun! Inte bara låtsats vara korrekt.E-böcker på Elib just nu finns två av mina deckare ute och det är Dyrbar kärlek och Iskall hämnd. De andra titlarna Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och min självbiografi Älskling, vi blir... är på gång.

Du kan tanka ner Dyrbar kärlek från The Pirate Bay, gratis och lagligt! Iskall hämnd är under arbete.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel: Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...

Ha en avlyssningsfri torsdag!
Ramona

9 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Fast hon hade klarat sig om det bara hade varit det inspelade... sedan så klantade hon till det oförbätterligen genom att kalla allt en "politisk konspiration" och att hon hade "illojala" medarbetare. Hon kunde inte låta bli att gå ut och snacka med pressen istället för med regeringen... vilket hon borde ha gjort... hade hon möjligen gått någon kurs i mediehantering?

Hon trodde säkert att hon var utsatt för en kupp och varför då? Lätt att bli nojig kanske på den där ön, där de verkar ha alldeles för lite att göra. Borde kanske inte finnas någon landshövding där.

Det finns 57 000 invånare på Gotland cirka... det är som om någon förort i Stockholm skulle ha landshövding... klart det skulle bli trubbel.. eller som om vi på Värmdö hade det... eller Nacka.. vore lite märkligt.

Det trista är att hon är skytt som jag och nästan exakt lika gammal... hon borde ha begripit bättre... fast hon har karmatal fyra (har inte jag) och då måste man vara noga med detaljerna... ha tålamod och kunskap från grunden... ;)

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena

Jag läste Max Hanssons artikel på Newsmill och om det är sant är det bedrövligt beteende av tjänstemän inom kommunen.

Men det lutar nog åt att jag tror på honom. Här på Tjörn har Thommy sökt en tjänsteman på kommunen sedan i måndags. Varje dag har han talat in sitt namn på hennes telefonlåda och bett att hon ska ringa upp. Idag är det torsdag och hon har fortfarande inte hört av sig!

Man undrar ju varför de har telefonlådor för meddelanden när de inte återkommer?

Jag tror på en upprensning av dessa käcka politiker och tjänstemän runt om i Sverige. Vad sägs om ett duglighetstest? Varför ska vi betala skatt om inte de servar oss?

Och har de fått lära sig vad det betyder att ge service till medborgarna? Tror de att de är för sin egen skull?

Anonym sa...

Offentligt?
I det här fallet var det inte ett politiskt möte. Det var ett möte på en arbetsplats och de är inte offentliga. Chefen var politiskt utsedd men det medför inte att allt den personen uttalar i varje enskilt sammanhang är offentligt. Och det medför definitivt inte att personens arbetskamraters uttalanden blir offentliga!
Den anställda som har bandat ett internt arbetsmöte har definitivt gjort fel! Interna meningsskillnader ska inte lösas med inspelningar som lämnas till och avgörs i media!

För övrigt är jag allergisk mot uttalanden om brist på mediaträning så snart någon(kvinna, finns fler exempel) har dabbat sig på något sätt!
Finns det någon annan yrkesgrupp som är så obehaglig att ha med att göra så det krävs en kurs innan man kan ha kontakt med den?
Hur skulle det se ut med exempelvis en kurs i "vårdträning" innan man går till vårdcentralen och träffar sin läkare?

Anonym sa...

Ramona, har du tänkt tanken att det kan finnas fler anledninar till att en person inte återkommer så snabbt som du anser att de borde? Jak kan komma på flera, särskilt i sommartider.
Under 90-talet gjordes stora neddragningar inom alla verksamheter, inte minst den offentliga där man resonerade precis som du. Verksamheten finansieras med skattemedel och dem får vi inte slösa med.
Neddragningarna medförde per automatik en högre arbetsbelastning på de kvarvarande, en enkel ekvation.
DÄRFÖR blir också servicen sämre! Man kan inte förvänta sig att färre personer ska ge mer. Det borde stå klart för alla.

Ann Helena Rudberg sa...

Jo Ramona det är nog många som tror det... här finns nån kultur av vänskapskorruption... två väninnor satt och gjorde om planen (som ska gälla 15 år framåt) efter hur den ena skulle få det så bra som möjligt just där hennes tomt ligger, där vi bor.

Och det hade väl varit okej, för det har alla invånare rätt att göra. Problemet var bara att båda jobbade på kommunen och den ena var planchef, som bara ville vara snäll mot sin kompis. Ingen av dem insåg vad de höll på med... utan detta lades fram som kommunens förslag.

När kvinnor gör som (de tror att) män gör har de vissa svårigheter att upptäcka detta på egen hand... för de är ju så utsatta offer i alla sammanhang... och behöver kompensera sig nu efter alla tusentals års lidanden som de har varit utsatta för... det är den enda förklaringen till dessa kvinnors beteende som jag kan komma på...

Planchefen har slutat och väninnan hälsar inte på oss längre... för vi var så elaka som invände mot deras planer... som ingen i området ville ha. Men det blir nog bra när det är färdigt...

Ann Helena Rudberg sa...

Jaha där hann det dyka upp ett troll tydligen... brist på mediehantering? Nä jag frågade bara om hon "möjligen hade gått någon kurs i mediehantering". Ifall hon hade gjort det kan hon ha fått lära sig att det bästa är att ta tjuren vid hornen och uttala sig rakt och ordentligt genast... och det var det som fällde henne i det här fallet.

Om hon inte har gått någon kurs i mediehantering så kanske det var lika bra. Hon ville nog inte ha jobbet längre, så kan man också tolka vad som har hänt. Fast det var väl omedvetet.

Det går ingen nöd på damen. Hon tillhör numera "elefantkyrkogården" där alla får titeln generaldirektör och får behålla sin lön på 80 000 och nu är hon på semester... på obestämd tid... har hon själv sagt... och vem vill inte vara ledig när det är sol och nästan 25 grader varmt.

Explodera nu inte igen trollet... det är inte bra i värmen...

Ramona Fransson sa...

Till Anonym,

På tal om personalmöte! Minns du killen på Södertälje sjukhus? Han som berättade i Debatt om de rasistiska uttalanden. Janne Josefsson ringde upp killens chef och undrade varför inte hon ville lyssna på honom. Killen hade försökt internt först. Men inte lyckats.

Hon bedyrade att inget skulle hända på grund av att han gått offentligt.

Killen hade med sig mobilen och spelade in samtalet utan chenfens kännedom. Och tur var väl det. Som hon ljög! Hon skällde ut killen, kallade honom för både det ena och andra.

Alltså hur ska vi ha det? Ska vi ha anständiga chefer som vågar stå för det dom säger i stängda rum och i offentligheten?

Jag kräver nämligen att dessa chefer har hög svansföring och inte LJUGER! Annars kan dom ta sitt pick och pack och dra!


Apropå kommunens tjänstemän. Om du har en såkallad "brevlåda" där dina meddelanden spelas in hör det till allmänt hyfs att svara! Jag har arbetat inom vården och vi kan inte säga till en patient: Tyvärr kan du inte gå på toaletten just nu! Man fixar det på en gång! Basta!

Skyll inte ifrån för slarvliga odugliga icke-service kunniga människor. Det är löjligt!

Anonym sa...

Ramona, det var tydligen länge sedan du arbetade i vården. Det är helt annorlunda nu, även om vården inte är ett bra exempel i det här sammanhanget. För patienter kan det var direkt livsavgörande att få vänta medan det sällan är fallet när det gäller administrativa frågor till ett privat eller kommunalt företag.
Det jag menar är att man ska vara säker på att man lägger skulden på rätt ställe. De anställda har troligtvis en hög arbetsbelastning, det har alla nuförtiden, och ansvaret för att servicen upprätthålls även under sommartid ligger på chefer och politiker.
Om en enskild person ger dålig servce eller har ett dåligt bemötande är en annan sak.

Och Ann Helena Rudberg fortsätter att tro att alla som inte instämmer i allt som skrivs är troll. Hur vore det om Ann Helena Rudberg jobbade lite på att klara av att det existerar människor med en annan åsikt än henne egen? Det är inte så svårt som det kan verka.

Ann Helena Rudberg sa...

Åhå det lilla trollet är uppnosigt... jo jag gillar dej också... det brukar jag säga till barn som är det... och det där med andra åsikter har jag hört förut... gäsp... hela internet ligger öde... så det är bara att skriva... fler åsikter... tack! Inte bara detta enahanda att jag måste lära mig att det finns fler åsikter... för då finns det ju inte fler åsikter... va! Kom med nåt nytt! Lite fantasig och en gnutta humor... det vore omväxling. Se så lilla troll spring hem till trollmor nu. Och jag gillar dej också glöm inte det... troll känns igen på att de inte kan samla tankarna för de är så känslomässigt upprörda, men ta nu bara ett djupt andetag ska du se att det går bra! Puss, puss ;)