Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 3 augusti 2009

Elib företaget som förvandlar pappersböcker till E-böcker.

Bilden är på Clara Nyström som är barnbibliotekarie i Åtvidaberg. (Hoppas du inte misstycker jag tycker bilden är så fin)

Vad har hon i handen? Ja, du har rätt det är en läsplatta. Vem hade kunnat tro detta för bara tio år sedan?

Men faktum är att läsplattan inte bara är till för barn. En bra anledningen att använda den om man läser mycket är vår natur. Helt plötsligt behöver du inte papper för att trycka upp en bok som ska läsas.

På läsplattan kan du dessutom välja storlek på texten.

Oavsett hur många sidor en bok än har väger den aldrig mer än läsplattan. Schickt eller hur?

Borde vara något för alla som går i skolan! Tänk att slippa bära alla tunga böcker. Glömt läxboken hemma? Tanka ner den från bibban!

För närvarande är E-böcker mest populära på Sveriges bibliotek.

Själv ligger jag och nafsar Thomas Bodström i hasorna på Topplistan av populäraste E-böcker. Men jag har ändå ett försprång. Två av mina fem titlar ligger på 12:e respektive 14:e plats. Idealisten på en 11:e. Så huka dig Bodström här kommer jag!


Klickar du på bilderna blir de läsbara!
E-böcker på Elib just nu finns två av mina deckare ute och det är Dyrbar kärlek och Iskall hämnd. De andra titlarna Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och min självbiografi Älskling, vi blir... är på gång.

Du kan tanka ner Dyrbar kärlek från The Pirate Bay, gratis och lagligt! Iskall hämnd är under arbete. Jag är på sidan 70 av 254.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel: Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...

Ha de gott!
Ramona

4 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Ramona du är en äkta entreprenör och var stolt över din insats inom en kulturell värld som alltför ofta tar sina kliv åt fel håll.

Grymling

Ramona Fransson sa...

Hej Grymling,

Tack och jag känner mig som jag skrivit i ett tidigare inlägg "Som katten bland hermelinerna" och antagligen blir inte jag accepterad i de fiiiina salongerna, men det skiter jag i så länge jag har en stadigt ökande läsekrets.

Helena Palena sa...

Bra jobbat! Tänk va´mycket man inte vet. Vilken utveckling. Måste vara jättekul att jobba med att läsa in dina sidor.

Ramona Fransson sa...

Hej Palena,

Vet inte hur det går till riktigt men jag tror inte att någon annan läser in sidorna. Utan mer som klippa och klistra, tror jag...