Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

lördag 26 september 2009

Deckarens dag är alltid på lördag på bokmässan.Deckarens Dag och deckarförhöret är alltid på lördagar så också i år. Vi berättar om våra nya deckare, vad de handlar om, i mitt fall Lyckohjulet, spelmissbruk och att rikedom, utbildning och att vara född i en fin familj inte hjälper mot speldjävulen. Och om nästa års deckare: Mord under Tjörn Runt


I år var jag med för första gången och det var superroligt. En moderator och två författare. Ann-Mari Tormalm heter min författarkollega.

Idag var det hektiskt och i vissa fall rent av hysteriskt.

Anomars förlags monter är också så gott som


omringade av olika religiösa samfund. Och "tro" inte att vi är ensamma om att vara detta. Det var fullt av olika religiösa montrar...Bakom oss Maranata, med en glad en som spelade urusel blockflöjt alltför länge.

Bredvid dem och snett framför oss en muslimsk monter som har specialiserat sig på att utbilda folk som arbetar inom stat, kommun och landsting.


Bredvid oss på höger sida en annan Gud och ytterligare lite till höger på andra sidan ytterligare en religiös inrättning kallad: Dagen.
Ibland kan man fundera om det är en bokmässa eller en mässa för de olika gudarna.

Jag fick till min glädje också besök av Joakim och Katarina Folmer. Jättekul att ni kom och sa hej!

Som sagt nu är vi inne på sluttampen och imorgon stänger mässan klockan fem. Sedan är det över för den här gången.

Men då är det faktiskt redan så att vi planerar för nästa år.

Ha en skön lördagkväll. Nu ska jag sätta mig och äta en Klassisk Caesarsallad och den är mumsmums. Sällskapet är min käre make och TV:n.

P.s En extra stor kram till min f.d kollega Karl som hälsade på mig i montern.Vi arbetade tillsammans på Albert Karlson AB i Lerum. D.s

Hälsningar
Ramona


Debutdeckaren Dyrbar kärlek och nu också tredje deckaren Mord i Skärhamn är utlagda med Iskall hämndär utlagd på TPB och allt tack vare en superduper personlighet som heter Magnus Engblom och är ett geni. Tusen och åter tusen tack!

Här laddar du ner den första deckaren i serien med spaningschef Greger Thulin. Titel: Dyrbar kärlek


Du som inte vill ladda ner via The Pirate Bay kan ladda ner HÄR istället.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel eller också kan du gå upp på höger sida av bloggen och provläsa : Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...

NU FINNS ÄVEN LYCKOHJULET SOM E-BOK, KOLLA http://www.elib.se/

9 kommentarer:

Leroy sa...

Får väl hoppas att de kristna ser budskapet och sanningar. Ger stöd för det som är verklig historia baserad på vad som hänt och att man inte faller på predikan eller påståenden.

(Man måste kunna visa eller bevisa!)


Leroy

Leroy sa...

Det bästa är nog att de ser skillnad mellan lögn och påstående.

Leroy

Anonym sa...

Hej där! Jättekul att ses. =)

Men mässan generellt är så förbaskat hysterisk och jag var helt slut efter en och en halv timme, hajar hur du känner efter nio...

Ett virrvarr av bås, varav alldeles för många vars verksamhet jag inte förstod vart den syftade till. Dom behöver bättre marknadsföring helt klart ;-)

Det enda jag fick med mig var en gratispåse(gratis är gott) från lärarförbundet, förutom då dina verk som jag glädjs åt mycket.
Spanade i och för sig länge på en StarTrekalmanacka från scifibokhandeln men jag gillade inte bilderna i år. Jag menar, bara nya modeller av tråkiga rymdskepp. Vem vill ha det, och var är gamla Enterprise när man behöver det..? Så det fick vara, dom är ändå dyra.

Men jag var glad att jag hittade dig och ska genast förkovra mig i dina böcker.

Hälsar med cyberkram

Magnus sa...

Tack för en oförglömlig dag på mässan i fredags. Kajsa var jätteglad för att hon fick följa med mej dit. Hon gillade dej skarpt. Jag har redan kryssat för mässdagarna i nästa års almanacka. Nästa år står du och Unni utanför med famnen full USB minnen, eller?

Hälsningar från Kajsa och mej

Anna sa...

Heja Ramona :)vad proffsigt det ser ut hos dig!! Jag följer aktiviteterna på avstånd...det ser rätt ansträngande ut, minst sagt. Men roligt. Lycka till med allting,

Anna

Helena Palena sa...

Kul att du skrev så mycket. Det känns som om jag varit där. Det är inte bara att vara med. Jag har varit på andra mässor så jag vet. Kul att se dig och Monica A på bild. Hoppas du fick sälja mycket.

Ramona Fransson sa...

Hej Leroy,

Ja, det är bara att "tro" att det blir bra. ;))

Hej Katarina,

Detsamma! Hoppas att du kommer att gilla dem. Jag ser redan fram emot nästa års bokmässa!

Hej Magnus och Kajsa,

Jättekul att få chansen att se och prata med er båda. Vi ses nästa år!:))

Hej Anna,

Tack, det är roligt att skriva och berätta lite om vad som sker.

Hej Helena Palena,

Ja, jag ska inte klaga. Men det märktes att det var mindre besökare i år.

Många i västsverige har drabbats hårt av arbetslöshet och att Mässan inte sänker inträdet till 100 kronor och dessutom tar halv avgift för ålderspensionärer tycker jag är obegåvat!

Laizan sa...

Hej Ramona, det var jättekul att träffa dig och din man i fredags på mässan. Läsplattan funkar jättebra och jag läser just nu din första bok.

Vi ses nästa år :)

Kram
Elisabeth (som följde med Magnus och Kajsa)

Ramona Fransson sa...

Hej Elisabeth

Visst var det kul! Jättekul! Ska bli väldigt roligt att ses igen.