Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 21 september 2009

Pressnatta UTAN pressen med med jädrans god spansk inspirerad mat och trevligt sällskap!

Marie-Louise (bilden nedan) är min väninna sedan 1976 och hjälper oss i montern. Den hjälpen är ovärderlig.


Vi hade trevligt och sedan kom även Andreas Bröll som kommer att presentera NUUT läsplatta, Andreas är inte med på bild idag men du kan se honom i TV4 och säkert också i SVT. Det är min käre make som babblar i mobilen och jag gör tecknet, som jag inte ens kommer ihåg vad det betyder... Vi hade i alla fall görkul...

Nu är vi igång!


Det är min bakdel som syns i bild. Hahaha.
Ja, montern är så gott som klar. Det som fattas är bokomslagsbilderna på Glenn Forresters: När marrdömmen blev sann och min: Mord under Tjörn Runt. Det kommer designern Mia med under torsdagens morgon.
Nu är det dags för Pressnatta! Här ska vinglas och minglas med Erik Blix, Anna Falck, med flera. God mat!
Ha de gott
Ramona
Idag bygger vi upp vår monter.
D04:02 ska numret vara om du vill hitta i vimlet.

Här är ett foto på det fortlöpande arbetet.Vi tänker också presentera två nya böcker från vårt lilla förlag. En av Glenn Forrestgate och hans blogg hittar du här. Han är förutom debuterande författare också ett hängiven Bajen-fan, klädsnobb och träningsfreak.Titeln på Glenn Forrestgates bok är: När mardrömmen blev sannDetta är den ungefärliga baksidestexten:


från att ha varit en stark, positiv, social och kaxig kille bryts han ner sakta men säkert. När Glenn i tjugoårsåldern träffade Melinda blev han förälskad och hade precis börjat nå framgångar som skivbolagsdirektör. Han fick en Grammis för sin musik som DJ men istället för att fortsätta sin resa mot toppen fick Glenn uppleva en mardröm som blev sann.


Jag står och stirrar på tågen som passerar på andra sidan vattnet vid Karlbergsstation. Det är natt och klockan är 01.30. Den kända Tulo reklamens neonljus är det enda som reflekterar min skugga. Bara femtio meter bort ligger Industrigatan 6 och där bor jag. Nu står jag här, det är vinter och svinkallt. Jag har stått här förut men ska jag våga den här gången? Våga vadå kanske du undrar. Hoppa från S:t Eriksbron ner till Kungsholms strand! Från där jag står är det tio meter ner till gatan och när jag ligger där livlös, då först kanske hon fattar hur mycket jag älskar henne.


Än idag har Melinda besöksförbud och Glenn lever med skyddad identitet. Vid ett tillfälle bröt hon mot besöksförbudet, Glenn ringde polisen och begärde hjälp. Svaret från polisen: Du är väl karl!
I Sveriges rikes lag hittar vi ordet kvinnofrid men var hittar vi ordet mansfrid?"

Min nästa bok deckare: Mord under Tjörn Runt.
Baksidestexten är ungefär som följer:

"Författare Lilly Gertzon och justitieministern Bertrand Thom hittas döda, liggande hand i hand på vardagsrumsgolvet i sommarhuset. Är det mord eller självmord?
Huset är beläget på Tjörn, i Kyrkesund på berget Sumphuvet och ägs av den berömda förlagsfamiljen Gertzon. Johan Gertzon med besättning är anmälda till regattan Tjörn Runt men dyker aldrig upp till start.

Spaningschef Greger Thulin vill inte tro att debutboken av Lilly Gertzon ” Inte utan mitt barn” en sann berättelse tagen direkt ur verkligheten, ska kunna ge dem några ledtrådar men kriminalkommissarie Katarina Linde är av en helt annan åsikt. Hon åker till Lysekil för att leta efter vad hon tror är kvinnan och hennes son som boken handlar om. Det visar sig att mannen i boken dömdes för incest, men var finns han nu? Och var han verkligen skyldig till övergreppet?

I en låda på vinden hittar Leo en besynnerlig brevväxling mellan sin mamma och en för honom okänd kvinna. Först blir han tveksam men till slut bestämmer han sig för att ta reda på sanningen."


Hoppas detta ska vara böcker som kan beröra och kittla era sinnen. Du klickar bara på omslagsbilderna för att göra dem större!

Omslagsdesigner till båda är Mia Raunegger.Du får gärna berätta vad du tycker om omslagen. Bra eller jättebra:))Debutdeckaren Dyrbar kärlek och nu också tredje deckareb Mord i Skärhamn är utlagda med Iskall hämndär utlagd på TPB och allt tack vare en superduper personlighet som heter Magnus Engblom och är ett geni. Tusen och åter tusen tack!

Här laddar du ner den första deckaren i serien med spaningschef Greger Thulin. Titel: Dyrbar kärlek


Du som inte vill ladda ner via The Pirate Bay kan ladda ner HÄR istället.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel eller också kan du gå upp på höger sida av bloggen och provläsa : Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...

NU FINNS ÄVEN LYCKOHJULET SOM E-BOK, KOLLA http://www.elib.se/


Ha de så gott och hoppas vi ses på mässan! Salen är D och montern är D04:02 ligger precis vid toaletterna, som man väl kan behöva ibland!

Ramona

8 kommentarer:

Magnus sa...

hm, Kan man bara välja på "bra" och "jättebra" omslag? Men Ok. dom är JÄTTEBRA båda 2. Längtar efter ljudboks versionerna av båda böckerna.
Dina 3 tidigare utgivningar är ju rena guldet för en inbiten ljudbokslyssnare som jag.

Vi ses i montern på fredag eftermiddag. :)

Ramona Fransson sa...

Hej Magnus,

Nästa ljudbok blir Lyckohjulet som kommer lagom till jul.

Ska bli jättekul att ses!:))

Leroy sa...

Hur beställer man Glenn Forrestgates bok: "När mardrömmen blev sann."

Vad kommer den att marknadsföras som ?

Fiction, en Sann berättelse, roman eller sanningsroman?

Leroy

Helena Palena sa...

Men va´bra att du kommer att blogga från mässan. Då slipper man ju åka dit. Lycka till en gång till.

Ramona Fransson sa...

Hej Leroy,

Boken När mardrömmen blir sann kommer att finnas över hela Sverige om inköpsgrupperna i de stora kedjorna bestämmer sig för det annars är det upp till bokhandlarna att köpa in den. Adlibris, Bokus med flera internethandlare kommer att ha den och eftersom Glenn är stockholmare kommer säkert de flesta bokhandlare i Stockholm vilja ha den. Det är Glenns sanna berättelse och jag har dokumenten som bevisar sanningshalten.

Den kommer 2010 och när den släpps kommer jag att ha det på förlagets hemsida och var än man kan göra reklam om det.

Hoppas detta är svar på dina frågor.

Ha de gott!

Ramona Fransson sa...

Hej Helena Palena

Du är rolig du:)) Så slipper man gå på bokmässan. hahaha, den var kul!

Ja, jag ska åtminstone försöka att få det att fungera.

Ha de bra du med!

Helena Palena sa...

Men jävlar i min låda vilken stor monter ni har. Och massor med böcker. Gud så proffsigt! Önskar jag kunde vara med.

Ramona Fransson sa...

Hej Helena Palena,

Kul att du gillar den! Du får följa med på min blogg och eftersom Malou kom till hotellet i eftermiddags sänder hon säkert direkt från Mässan i morgon i sitt efter Tio.