Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 3 september 2009

Oops, nu har Jan Guillou inte bara trampat i klaveret utan fullkomligt massakrerat det!
Jan Oscar Sverre Lucien Henri Guillou har än en gång lyckats med att skapa förvirring och ilska kring sin person. Tro mig han ler i mjugg över det. Just nu ÄR han huvudpersonen och i centrum vilket han avgudar.

Sverre har skrivit sina memoarer och naturligtvis kunde de ha gått obemärkt förbi ... men det ville inte Sverre.

Därför skrev han att Peter Bratt, den gamle följeslagaren och vännen i IB-affären var en golbög.

Inte vackert ord men ännu värre innebörd. Varför gör man detta?

Hur kan en vuxen man som anser sig vara en superjournalist ta en spade (bokstavligt talat) och gräva ner sina forna vänner i dyn?

Ja, svaret har bara Jan Guillou men jag spekulerar:

Han har fått hybris. Ingen människa är allt som han vill vara och dessutom verkar tro sig vara. Arn, Hamilton och utöver detta en superskribent. Eller är han ute efter att få bort fokus på sin kompanjon Liza Marklund? Snart är det dags för den årliga Bok & Biblioteksmässan i Göteborg, (stockisarna har försökt att ta över den men misslyckats hahaha) och då kanske det är nice med något slags surprice party?

I vilket fall är Sverre rent ut sagt jävligt taskig och Peter Bratt skriver i en mycket bra artikel på Newsmill om sin syn på att bli utpekad som golbög. Även Nyheter24 skriver om mobbingen mot Peter Bratt.

Många kanske tror att detta kommer att skada Jan Guillou och hans skrivande, men nu är det en gång så att det är inte på att ge ut sina böcker i Sverige man blir rik, man blir först rik när böckerna säljs till utlandet helst till flera länder på samma gång, det är då de stora pengarna trillar in på kontot.

En bok som säljs i 50 000 ex i Sverige är visserligen stor men om den samtidigt säljs till tio länder säljer den i miljonupplagor och det är då vi snackar cash! Att journalister i andra länder skulle bry sig om vad vi skriver om Jan Guillou är högst tveksamt. Han kan sitta i en TV-soffa i Tyskland eller England och prata om precis vad som helst. Behöver det vara sant, kontrollerat och relevant? Inte alls! Hahaha...

Förresten, skulle du kika in Sverre ska du veta att jag med största nöje tänker rösta på Piratpartiet i valet nästa år och det är för att jag anser mig vara intelligent.Iskall hämnd hoppar upp och ner från en 4:e och en 3:e plats på tio i topplistan som mest lånade e-bok på Sveriges bibliotek. Elib.se Tusen miljoners tack till alla som puttade in mig där. Mord i Skärhamn ligger nu hör och häpna på SJÄTTE plats! Dyrbar kärlek nafsar listan i hasorna.


Även Iskall hämnd är utlagd på TPB och allt tack vare en omtänksam och fantastiskt personlighet som heter Magnus Engblom som är ett geni. Tusen och åter tusen tack!


Här kan du ladda ner Första boken i serien om Greger Thulin. Den boken heter Dyrbar kärlek

Du som inte vill ladda ner via The Pirate Bay kan ladda ner HÄR istället.


Vill du veta mer om i vilken form böckerna finns och vad de handlar om klicka på varje titel eller också kan du gå upp på höger sida av bloggen och provläsa : Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet och självbiografin Älskling, vi blir...


Önskar alla en rejäl ärtsopps-torsdag med pannkakor och glöm inte punchen!
Ramona

8 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Ja suck vårt lilla land... som har så väldigt få kändisar... men det syns på folk hurdana de är ju längre de lever... Guillou såg bra ut som ung (har en väninna som läste juridik med honom och hon var så betuttad i karln då) men numera framträder allt mer hans riktiga ansikte... medan med Peter Bratt är det tvärtom... han såg lite skum ut som ung, men ser bättre ut nu. Så själen framträder. Det är sant.

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena

Ja, om inte annat är ögonen själens spegel, vem ser Sverres ögon nuförtiden?

Leroy sa...

Allt går att sälja, inga blir glömda eller dömda. Bara Gömda.

Jag kan kanske rekomendera en bok från ett litet förlag som ger lite paraleller men de har i alla fall lyckats med att kalla den sanningsroman från början:

Boken heter "Dömda" och kommer att släppas på mässan i Göteborg.

http://www.litenupplaga.se/466

Klart att man ser att det handlar om sanningar som skall tystas.

Leroy

Ramona Fransson sa...

Hej Leroy,

Den låter oerhört intressant, men problemet är priset. Den är alldeles för dyr! 193:- kronor för 178 sidor är alldeles för mycket!

Om den är i pocketform och priset är 193:- är det en ren katastrof! Vore den i pocketform för priset 49:-59:- kronor är det enklare att få den såld.

Jag är ledsen men priset är betydelsefullt och vill man ha ut sin berättelse är det bättre att sälja många för en mindre peng.

Jag förstår att det har tagit tid att skriva den och att tryckkostnaden också MÅSTE betalas men trots det är det bättre att tjäna 2:- kronor på varje bok än inget alls!

Var på Bok & Biblioteksmässan ska den presenteras? Skriv gärna in monterns bokstav och nummer. Kan vara intressant för många!

Leroy sa...

Ramona det är inte Priset som är det vesäntliga det är budskapet och innehållet, en Sanningsroman !

Där någon säger något och skyddas av systemet som är det centrala.

Därför kan nog intresserade läsare som söker svar betala hur en del saker kan försöka tystas.

Förr gick det säkert bra men nu för tiden så läcker sanningen ut fortare än man tror.

Drabbade får en chans till upprättelse, det tog väl 10 - 15 år innan Monicas bok kom ut? Detta kanske skedde redan i går?

Frågan är vem som tjänar på vad+

Leroy

Ramona Fransson sa...

Hej Leroy,

Jag håller med dig, för mig som har råd är det inte priset som har betydelse men det finns människor där 193:- kronor är skillnaden mellan att inte äta middag i en vecka eller att köpa en bok.

Kommer den ut på biblioteken vore det guld värt. Jag vet inte hur förlaget i Borås jobbar men det vore bra om du säger till personen som skrivit boken att den skickas till BTJ, Biblioteks Tjänst. Där recenseras den och kommer med i katalogen som skickas ut till samtliga bibliotek där bibliotekarierna väljer ut vilka böcker som ska köpas in.

Var på Bok & Biblioteksmässan kommer den att säljas? Du glömde berätta det!

Ps.Som du säkert redan vet regnar det inte guld över dem som behöver det som bäst.Ds.

Anonym sa...

Vem bryr sig om hur grabben ser ut? Det spelar ingen som helst roll! En ovanligt korkad kommentar.

Karln har med största sannolikhet en narcissistisk personlighetsstörning. De är överrepresenterade inom vissa yrkesgrupper, bl a journalistiken, och han är tydlig med sina utspel.
Honom skulle man inte vilja ha som kompis!

Ann Helena Rudberg sa...

Nej Anonym den kommentaren var inte korkad... för det är just det som framträder bakom masken, som är intressant och det är väl vad du säger själv också? Och det är lättare att dölja sitt inre bakom ansiktslyftningar och botox. Och tyvärr tror vi lätt att människor som ser bra ut också är goda...