Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 16 oktober 2009

Göstas dagbok i väntan på döden


Gösta skriver på sin blogg i väntan på döden.

Han är 198 cm lång och i mina ögon är varje centimeter fyllt av styrka och mod.

Första gången jag hörde talas om Gösta var på radioprogrammet Karlavagnen som går på vardagskvällar 21.40-00.00 på P4.

Ett ypperligt bra program som i de flesta fall har intressanta ämnen där folk från hela Sverige ringer in och berättar om sina liv.

Programmet har många olika programledare och en av dem är mina favoriter Kjell Peders. Just den här kvällen var det Kjell Peders. Han är en utomordentligt god lyssnare och medkännande person och när han pratade med Gösta träffade hans ord mig rakt in i hjärtat.

Gösta berättade klart och enkelt om sin väntan på döden. Efter programmet fick han ännu fler läsare, vilket har gjort honom gladare i sinnet. Gösta är bara 64 år och eftersom det inte finns svar på allt förväntar sig inte heller Gösta ett svar på varför just han skulle få prostatacancer.

På höger sida om min blogg har jag ett antal bloggar som jag följer, Göstas är en av dessa.

När man är ung tänker man inte på döden, vilket är självklart. Men ju äldre man blir desto oftare dyker tankarna på döden upp. Men det är som någon en gång sa: Att det första andetaget du tar i ditt liv är en vandring mot döden.

Det gäller bara att fylla livet med allt som gör det ljust, kärleksfullt och njutbart och det är lätt att säga men betydligt svårare att utföra.

Ramona

P.s Alla mina böcker finns nu också som e-böcker http://www.elib.se/ D.s
Dyrbar kärlek, Iskall hämnd och Mord i Skärhamn finns för gratis och laglig nerladdning på The Pirate Bay. Allt tack vare Magnus Engblom. Och snart är även Lyckohjulet klar! D.s


Inga kommentarer: