Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 6 november 2009

Ensam pappa söker är det nya programmet i TV3Igår tittade jag på Debatt. Hela programmet var ägnat åt barnen och deras utsatthet.Dels diskuterades barnexperten Lousies uttalanden i SVT:s nya dokumentär där barnfamiljer berättar om sina problem och dels genom programmet i TV3 : Ensam mamma söker.


Från programmet Ensam mamma söker TV3 satt en ung kvinna och från ett klipp ur dokusåpan visade man henne och två döttrar vid köksbordet. Döttrarna, tio och tolv år (tror jag ) satt med mamma och diskuterade hur mammas nye man skulle vara. De satt tillsammans som tre vuxna vänninor.


Nu undar jag vad tycker papporna om alla dessa program deras barn utsätts för? Varför hör man inget från dem?


Om vi tänker oss att vi gör tvärtom, vi gör programmet Ensam pappa söker . Varför får jag plötsligt en känsla av att socialnämnden skulle bli nerringd av skitförbannade mammor som skulle klaga på att deras barn utsätts för exponering och varför känns det som att socialnämnden omedelbart skulle rycka ut med blåljus?


Men återigen: Alla dessa ensamstående kvinnor med barn i programmet Inlåst på TV4 (som visade sista avsnittet igår) i Ensam mamma söker TV3, var är alla papporna? Rymt?


Har alla dessa kvinnor blivit befruktade av okänd donator i Danmark? Eller vad har hänt? För jag saknar pappornas åsikter och framför allt svar på varför papporna slutat engagera sig. Har de tröttnat på sina barn eller har mamman bestämt att papporna inte längre får vara med och bestämma?

Det kändes som att det bara var Belinda Olsson, Paul Ronge och Kattis Ahlström som verkligen brydde sig om barnen. Att Alex Schulmans före detta fru Katrin, som numera är gift med Bimbo talade om att hon skulle låta hela Sverige se hennes förlossning var ju inte oväntat.

Klapp med klack!

Ramona


Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet, Älskling, vi blir inte med barn låna som e-böcker, pocket eller inbunden på Sveriges samtliga bibliotek och naturligtvis även att köpa hos en bokhandlare nära dig. Läs mer om böckerna här.

8 kommentarer:

valens sa...

Vad tycker papporna om alla dessa program deras barn utsätts för?...

Vad tycker papporna om att ännu en gång har en ung flicka som vårdats på behandlingshem i Småland kunnat ta sitt liv?...
http://svt.se/2.33731/1.1759362/flicka_pa_behandlingshem_tog_sitt_liv?lid=puff_1759362&lpos=lasMer

*

Ensam pappa...desperat söker sitt eget barn!...

Ramona Fransson sa...

Hej Valens,

Ja, det är exakt vad jag också skulle vilja veta! I programmet inlåst på TV4 saknade 99 procent av killarna en pappa. En av dem hade en och tack vare programmet fick han en bättre kontakt med pappan.

Vad gör mammorna för fel?

En pappa är INTE bara en spermie!
Han är en del av barnets liv!

Och allt förutsätter att både mamman och pappan är mentalt normala.

valens sa...

Och allt förutsätter att både mamman och pappan är mentalt normala.

Det ligger mycket i det Ramona...
En mamma som på alla möjliga sätt försöker diskvalificera en pappa, är betraktat av sociala myndigheterna som mentalt normal...
Medan en pappa som vill vara delaktig i barnets uppfostran (att vara barnets pappa, helt enkelt) är betraktat av sociala myndigheterna som mentalt onormal...

Så har vi svaret Ramona...

PS. Förslag till en film... I am Sam http://www.imdb.com/title/tt0277027/
En verklig tankeställare... DS.

lena sa...

Det mest oroväckande är att alla söker!
Ensam mamma söker, Bonde söker, Mammas pojke söker....

Alla söker något. Varför?

Söker produktionsbolagen något?
Mer annonsintäkter? Mer stålar?

Söker vi alla något mera?
Varför tittar vi på eländet?

mumrik sa...

Nu tittar jag inte på nåt av programmen, men är det inte som så att papporna är ointressanta i det där 'ensam mamma söker' och därför klipps den delen av barnens liv bort? Sen kan papporna vara hur aktiva som helst utan att märkas. Allt beror ju på hur sakerna klipps ihop och framställs för tittarna.

Själv är jag en ensamstående man med två tonårsdöttrar på heltid och skulle aldrig ens tänka tanken på att vara med i nåt så hjärndödande som ett kontaktprogram på TV. Det har inget med verkligheten att göra och det är endast mediakåta som ställer upp på sånt. Sen kan de försöka framställa sig själva som 'vanliga' svenssons...

Ramona Fransson sa...

Hej Lena

Ja, vad är det alla söker? Den som visste! Många vill synas i vad som helst när som helst, andra inte alls.

Men att vi människor är sökare är nog inte något nytt, därav många olika religioner. Vi söker gemenskap, kärlek och trygghet om vi nu letar alls!

Ramona Fransson sa...

Hej mumrik,

Jag tittade på premiär avsnittet av mammor söker, så har jag gjort med många program, sed det första och därefter avgjort om det är något som roar mig.

Hittills är det bara Dobidoo och Skavlan som är något jag följer och ser fram emot. Annars är det dokumentärer på TV4 fakta och andra kanaler som visar liknande och filmer.

valens sa...

Helt rätt mumrik.
Dessa kontaktprogram på TV har inget med verkligheten att göra...
Har sett reklam men kommer aldrig att titta på sådana program.

Än så länge är jag den ensama pappan... som desperat söker sitt eget barn!...
Om jag inte var riktigt tydlig...