Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 26 november 2009

Fattigdom, svält och världskris är Big Business!Tsunamin bidrog till världens största insamling. Vart tog pengarna vägen? Har de drabbade i Indonesien fått hjälpen som utlovades?

Har Bengt Westerberg fryst sitt arvode som ordförande i Röda Korset under åren som gått?

Hahahahaha! År 2007 hade Bengan 800 000 kronor per år enbart för de uppdragen som anses hjältedådiga.

Hur många (galna) galor ska vi ha?

För trettio år sedan hade jag ett fadderbarn. Pastorn i den organisationen pyste iväg bakvägen med pengarna. För trettio år sedan betalade jag månadsvis för bevarandet av regnskogen. Vart tog pengarna vägen? I vilken trädgård stor möblerna som tillverkats av träden?

Postkodmiljonären är en stiftelse. Vilka personer står bakom den? Vilka arvoden (löner) tar de ut per månad för sina uppdrag?

Snart kan vi med all säkerhet bli faddrar för någon unik utrotningshotad spindel på södra halvklotet. Bara ring 0700-343434 och anmäl ditt intresse att betala en hundring i månaden!!!!

Alla dessa tusentals hjälpföreningar verka mera hjälpa de som står bakom för att de ska kunna roffa åt sig feta arvoden än vad alla de tusen händer och fötter som kallas volontärer ( gratis arbete) utfört i ett enda syfte och det är att bli tillfredställda för att de gör gott i världen.

I över fyrtio år (som jag personligen känner till) har det pumpats in miljarder i tusentals olika välgörenhetsföreningar men vem är det egentligen som blir hjälpt?
Vill du koppla av med en deckare? Här är några förslag:

Dyrbar kärlek, Iskall hämnd, Mord i Skärhamn, Lyckohjulet eller självbiografin om ofrivillig barnlöshet Älskling, vi blir inte med barn

Låna som e-böcker, pocket eller inbunden på Sveriges samtliga bibliotek eller köp böckerna hos en bokhandlare nära dig. Läs mer om böckerna här!

Näthandlares jul-erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDONVarför känner jag likadant som damerna från Ullareds shoppingsåpa? Jag skiter i vad alla så kallade experter kräker ur sig! Jag tror inte ett enda ögonblick på allt de spottar ur sig. Jag lever HÄR OCH NU!Experterna har skyhöga löner eller arvoden och "talar" om vad vi ska göra! Hahahaha... Ha de gott och lev livet nu för ditt liv kommer inte i repris!

RamonaHar du redan gett ut en bok/böcker? Eller har du författardrömmar?

Hälsa på hos www.wikibook.se och se vad vi kan erbjuda!

2 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Jo du har så rätt... hittade det här som senaste Röda Kors-skandal http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=5160617

Det går troll i gamla föreningar och korruptionen slår till. Om det inte är rena brott. Som med Johan af Donner, som förutom att han förfalskade sin betyg också bedrog Röda Korset. Han satt i styrelsen. Men är ännu inte dömd för detta.

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Ibland undrar jag om allt som pågick under min ungdom bara blir en repetetion, kläder, musik, galor, svindleri och bedrägeri.

Ingenting utom tekniken har förändrats och med den har det skapats fantastiska möjligheter men inte enbart för de med goda och ärliga avsikter.

Känner mig ibland både som surkart och ett dinosarieföremål.