Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 4 december 2009

Bye, bye Dubai!


Redan när jag hörde talas om detta i mina ögon fullkomligt absurda bygge för mångmiljonärer och miljardärer fick det mig att må illa. En konstgjord ö byggd som en palm.

Inte för att jag tycker illa om pengar eller människor som har gott om dem, men det som får mig att se rött är vad de gör med sina slantar utan att tänka på hur det ser ut i det lilla kungadömet Dubai.

Ett pyttelands som styrs med järnhand av en kungafamilj. Dubai har ingen olja utan tjänar sina pengar på att skrupelfria människor nerlusade med pengar strör dem på 200 miljoner kronors flådiga lägenheter. Människor som arbetar i Dubai kallas gästarbetare. Fel ord! Slavarbetare hade varit det enda rätta! Hur någon med hjärta och hjärna överhuvudtaget kommer på idén att köpa så mycket som en enda sak i detta jävla sketland kommer för mig att förbli en gåta.

Här har
jag lagt ut länkar för dig som vill förkovra dig i Dubai. Här kan du se vad som döljer sig bakom alla gyllene och guldbeströdda glänsande skyskrapor.

Nu har den ekonomiska krisen (som sossarna i Sverige inte vill kännas vid utan passar på att skylla alla problem på Alliansen) nått ända fram till Dubai. Tacka fan för det! Alla som spekulerade på börsen, som nu blivit av med alla sina miljoner på grund av ett enda litet käckt ord "girighet" har inga pengar att betala sina vräkiga fula lägenheter. De kan numera sudda ut från sin agenda att de ska sitta i sin lägenhet i ett hus som vrider sig runt sin egen axel. Utan den minsta tår konstaterar jag glatt: Bye, bye Dubai!


Mina deckare finns även som e-böcker på Sveriges samtliga bibliotek.
Näthandlares jul-erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Har du redan gett ut en bok/böcker? Eller har du författardrömmar?

Hälsa på hos www.wikibook.se och se vad vi kan erbjuda! Nu dröjer det inte länge innan wikibook.se kommer att lanseras öppet och champagne korkarna flyger i taket!


Ha en slapp och go fredag!
Ramona

Inga kommentarer: