Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 31 december 2009

Nancy Jennifer Tavsan blev brutalt mördad i Hjällbo


Jag vet inte hur en människa eller människor som utför dessa vansinnesdåd fungerar. Men en sak vet jag och det är att i mitt hjärta skulle jag aldrig förlåta.

Nancy Jennifer Tavsan var mitt i sin blomstring. Lade slingor i håret, lyssnade på musik och älskade musik allt enligt alla hennes hundratals vänner som upprättat en kondoleans bok på Facebook

Nancy tillhörde den syrianska ortodoxa kyrkan, så i teorin kanske familjen förlåter om de får veta vem som släckte deras dotter liv, men frågan är om man någonsin kan förstå varför inte Nancy skulle fått lov att leva.

Ibland blir jag så innerligt besviken på människor, varför ska det vara så svårt att vara rädda om varandra den korta stund vi trots allt har på jorden. Varför inte göra det bästa av det vi har?

Om du eller ni som utförde detta råa och hänsynslösa mord på denna unga vackra Nancy Jennifer Tavsan skulle halka in på den här sidan vill jag bara säga några fåtal ord: Erkänn och anmäl dig/er själva!

Låt åtminstone familjen Tavsan få gå in i det nya året 2010 och veta att du/ni som är skyldiga är fast och att du/ni tar ditt/ert straff. Bara det skulle med all säkerhet lindra den fruktansvärda chock som de alla nu befinner sig i.

Ramona

6 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Så bra att du skriver om detta. Själv orkade jag inte leta efter det. Hjällbo är ett av de samhällen, som aldrig borde ha byggts.

Min bror gör en hjälteinsats eftersom han är lärare i Hjällboskolan.

Om jag fick bestämma skulle Hjällbo jämnas med marken och något helt annat få uppstå istället.

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Det jag misstänker är hedersmord men innerst inne hoppas jag att det är fel!

Anonym sa...

Jag tror knappast att det är ett hedersmord, nancy var en kristen ungdom, hennes släktingar, vänner och familj var öppna människor och skulle aldrig någonsin vilja ha ihjäl en sådan ängel för att hon levde ett liv som tonåringar lever. Med tanke på hur alla reagerade så tror jag att sannolikheten att det var hedersmord är minimal.

Din teori om att det är hedersmord är så fel att allt jag kan säga är ett det e baserat på dina fördomar.

Nancy, berövades livet av en mental sjuk person, precis som Norba.

Ramona Fransson sa...

Hej anonym,

Mord begås aldrig av friska personer enligt min mening.

Fadime och Pela blev också mördade av sjuka människor.

Jag skrev som jag menade: Jag hoppas innerligt inte att det är hedersmord.

Anonym sa...

Nancy pappa brukade hämta henne från fester. Fadime och Pela hade en sträng familj som häll hårt i sina värderingar där de bla ingick att itne vara tillsammans med svenska killar. Vad är det för hjälteinstats han gör? Sluta överdriv. Detta som hände i Hjällbo kunde lika gärna hänt i andra områden i göteborg. Dra inte Hjällbo över en kant. Man kan tro att mordet hände i ett slutet område. Men det är ca 50 meter till vägen och 200 m till en spårvagnshållplats.

Ramona Fransson sa...

Hej Anonym,

jag är inte alls fylld med fördomar, det hade du begripit om du läst mina senare inlägg.

Jag är förkrossad över att ett ungt liv brutalt släckts av en eller flera dårar. Anledningen till varför den eller dessa personer inte ville tillåta Nancy att andas längre vill jag veta och hoppas för hela Sveriges skull att alla får veta.

I de flesta fall är det någon som står offret nära, som i fallet med min mördade moster. Hon blev 30 år och lämnade efter sig två små barn.

Allt är inte alltid som det ser ut. Jag tror absolut inte att Nancys familj är inblandade men jag har svårt att tro att den som gjorde detta makabra mord är en total främling.

Men som sagt just nu betraktas det som ett spaningsmord (vilket betyder okänd gärningsman/kvinna)

I Göteborg vet jag att polisen är jätteduktiga på att lösa den här typen av mord. Inte minst eftersom de har mycket skickliga förhörsledare.

Jag är övertygad om att det inte kommer att dröja alltför lång tid innan vi alla får veta vem/vilka som ligger bakom. Helst också varför!