Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 22 december 2009

En vit jul, förhoppningsvis

Snart ser hela Sverige ut som på bilden. Det är svårt att tro eftersom vi här på Tjörn och i Stenungsund inte fått särskilt mycket snö i jämförelse med Göteborg som bara ligger sex mil söderut från oss sett.

Nåja, jag ska vara glad ändå, bara att få gå på snön de närmaste dagarna, känna kylan och den bleka vintersolen är härligt!

Mamma är hemma och idag ska jag till Göteborg och hjälpa henne handla och det är inte julklappar utan livsmedel. Cancern hade inte spridit sig som tur är utan nu blir det operation efter nyår. Viktigast av allt är att mamma åter kan gå på toaletten och känna sig som en frisk människa när hon kommer därifrån. Hur många tänker på hur viktigt en sådan skitsak är? Nu med facit i hand. Görviktigt!

Vill också passa på att tacka personalen på Bokia, Järntorget och Bokia Allum för att de tog hand om mig så fint igår. Signeringen gick hyfsat på Järntorget och superbra i Allum. Kan ju ha berott på att alla köpcentra i denna kyla lockar mycket mer folk än en affär som ligger längs en gata fylld med snö.

I eftermiddag ska jag göra min "berömda" Jansons frestelse. Dofterna av den i ugnen är jul!

Ha en skön dag!

Ramona

4 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Hälsa din mamma så gott! Och ha en riktigt god jul. Har inte själv kommit än till att lägga upp en bild på snön (är hjärtligt trött på den fast den är vacker -15,5 i morse och sol).

Ska masa mig iväg och handla julklappar. Har inte köpt en enda. Ligger efter med allt eftersom vi blev insnöade i två dagar. Dock så tyckte alla här att den nye entreprenören gjorde ett uselt jobb med sjöröjningen. Så styrelsen för samfälligheten ska samtala med dem.

Hoppas på bättre snöröjning nästa gång. Kroppen orkar inte skotta jämt ju...

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena

Var rädd om dig och skotta "aldrig" snö på morgonen! Farligare ju äldre man blir. Jag kände av det redan för två år sedan, då jag var 51 och skottade på morgonen om än så försiktigt och långsamt. Blev yr och fick släppa skyffeln kvickt!
Kram och God Jul till Er alla!

Bernt sa...

Hej Ramona!
Jag läste din artikel på newsmill om snällhet.
Har själv köpt boken "konsten att vara snäll! av Einhorn, men inte läst den än. Ska kanske försöka göra det under julen.

Jag tror att det där med snällhet "betalar" sig tillbaka på flera sätt.
Man får ofta igen av andra människor t.ex. Men det viktigaste tror/tycker jag är att man får mest till baka i en inre frid och det kommer omedelbart. Man får en annan syn och känsla för sig och sin omgivning som påverkar en postivt.

Ja!
Det är så svårt att förklara, men jag hoppas att du förstår ungefär vad jag menar.

God Jul på dig Ramona och hälsa mamman! :-)

Catrin, Borlänge sa...

GOD JUL på dig Ramona o din familj!

Va skönt att höra om din mamma och att hon ska få komma in på operation efter Nyår.

Visst är det härligt att vi får en vit jul. Det blir mycket mera julstämning över det hela då.

Hoppas ni får en underbar Julhelg!

Önskar
Catrin m familj.
PS min son kommer att bli så glad imorgon bitti när han får din senaste ljudbok. DS