Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 15 januari 2010

Socialnämndens sekretesslag måste göras om


Tusentals barn i Sverige har blivit misshandlade av ett ruttet system som fortfarande agerar, men nu under annat namn. En del känner säkert igen namnet "Stulen barndom och Maskrosbarn". Allt med socialnämndernas goda minne, eller ska jag kanske säga jävla dåliga minne?

Bakom trä och betongväggar i dessa barnhem utsattes barn i olika åldrar för grova kränkningar, sexövergrepp, misshandel och psykiska bestraffningar.

Regeringen tänker tillsätta en ny utredning. Den här gången för att utreda om barnen från Stulen barndom, som nu är vuxna, ska få ekonomisk kompensation.
Klart som korvspad att var och en av dessa ska ha ekonomisk kompensation, men jag hoppas att de INTE ger pengarna till föreningens styrelse , för där verkar inte allt gå rätt till om man läser tråden på Flashback som var mindre rolig att läsa.

Här finns en länk om Stulen Barndoms föreningsliv.

Som alltid när det finns pengar inblandade studsar det upp människor, som bara kan stava till ett enda ord "girighet".

Vad det gäller alla Sveriges socialnämnder är det hög tid att skriva om lagen för sekretesskyddet. Det ska inte vara tillåtet för en viss grupp politiker att under maktutövning krossa unga människor och deras framtidsdrömmar enbart med ett ord.

Mosandet av unga hände i Sveriges barnhem under 1950-talet och värst av allt är att detta fortgår, men nu har eländet bytt namn, som om det förändrar kränkningarna!

Alla dessa miljoner som idag läggs på konstiga projekt, där projektledarna är de enda vinnarna borde istället läggas på de familjer och barn som bara behöver ekonomisk hjälp under en kort tid för att ta sig ur en dålig situation.

En sak vet jag av egen erfarenhet, om din barndom varit helvete är det svårt för att inte säga omöjligt att få ett bra vuxenliv. Blev du plågad som barn sitter det i din själ och du har ärr för resten av ditt liv. ÄNDRA SEKRETESSLAGEN NU!Här kan du om du inte vill ha erbjudandet om fyra pockets för 119:- inkl.frakt också låna eller köpa mina böcker i e-boksformat:

Från Elib kan du klicka till dig ditt bibliotek var du än befinner dig och låna alla mina böcker som elektroniska (e-böcker). Ladda ner dem till din dator, mobil eller om du har en läsplatta, alldeles gratis!

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Skapa en fredag som du vill ha den!
Ramona

6 kommentarer:

Helena Palena sa...

Stackars barn! Små och utlämnade och som verkligen behöver hjälp. Då får dom stjälp. Det finns inte ord. Var kommer alla elaka människor ifrån?

Böckerna kom fort. Jag har börjat med barnlösboken. Kommit en bit. Mycket bra. Du skriver mycket bra. Enkelt och vardagsnära. Jag har behållning av boken fast jag har har barn och barnbarn (7 st). Du kan få låna några. Allt som handlar om mens och blod mellan benen kan man. Och det här med ägglossning. Herregud vad man har hållit på genom åren. Ska fortsätta läsa ikväll. Tycker din bok borde prisas mer i media. Men det kanske kommer. Jag ska i alla fall blogga om den.

Monica Antonsson sa...

Jag håller med dig Ramona!

Ramona Fransson sa...

Hej Helena Palena

Ja, inte föddes de elaka men något fick dem at byta stig.

Roligt att du tycker om den. Visst är det trist att inte Älskling, vi blir inte med barn, fick större TV uppmärksamhet. Men i samma veva kom Åsa Jinder (jag älskar hennes musik) ut med en bok som handlade om sekundär barnlöshet, vilket betyder att du har fått barn med en man, träffar en ny men får inga barn med den nye mannen.

Och eftersom hon är kändis, med all rätt, fick hon sitta i soffan hos Go´kväll och Malou. Men det som är intressant är att min bok fått fler och fler läsare. Det liksom tuffar på, sakta men säkert. Inte minst tack vare läsare som du!

Kram

Ramona Fransson sa...

Hej Monica.

Javisst är det ofattbart att ingen tar tag i detta!

Ungefär som att ingen skulle bry sig att utveckla mediciner. Har man hittat en medicin, som inte fungerar som den ska struntar man i det! Löjligt! Samma med sekretesslagen. Gång på gång har den visat sig vara urusel och ändå får den vara kvar i sitt galna ursprung!

Henrik sa...

Att man struntar i att ha kvar en medicin som inte funkar på marknaden är inte helt sant. Tyvärr är det marknaden som styr. De mediciner som får vara kvar är de som säljer bäst. Man tar bort de som man inte tjänar pengar på, oavsett hur välbehövliga de är.

Leroy sa...

Nu har man dragit in Daddy i den här rättsrötan du belyste förut oxå!

Kanske något för grävande journalister att reda ut en gång för alla.

Leroy