Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

lördag 13 februari 2010

Medias roll i migrationspolitiken? Ja, inte är den sann,relevant och kontrollerad!


Under Gömda-skandalen sa Jan Guillou att när det gäller "gammelmedia" som han naturligtvis inte kallade sitt skrå, utan "papperstidning"var det viktigt för Sverre att betona skillnaden mellan oss som skriver på nätet och de "journalister" som skriver i t.ex. Aftonbladet, som självaste Sverre gör!

Sverres ord: Det som skrivs i "papperstidningarna" är sant, kontrollerat och relevant!

Ojdå! Sen när kontrollerar Aftonbladet sina nyhetsinslag? Återigen skriver en "migga" på Merit Wagers blogg om medias urusla hantering av flyktingpolitiken. Här är det en flykting från Afghanistan, som naturligtvis inte vill tillbaka till det jävla skithålet, vem skulle vilja bo där? För att få stanna gifter han sig med en svensk kvinna, som han gärna vill slå ihjäl, men inte fan skriver tidningen om det! Nä, här ska det fram en snyfthistoria som gör att kraken får PUT= Permanent Uppehålls Tillstånd.

Läs och begrunda den tjusiga journalistiken i Sverige:

Ahmed fick inte asyl, han begick flera brott men kunde inte utvisas p.g.a. att han vägrade ta fram sina id-handlingar. Han flyttades till en förläggning i norra Sverige. Vad han gjorde där finns ett radioprogram om (ett program som också skulle ha visats i TV) om hur fruktansvärt det är att man kan utvisa en person till Afghanistan. Det här snyftreportaget blev inte av i och med att en av hans kvinnor gick till media och berättade om dödshot etc. Hon är livrädd för den här mannen. Bevisligen har hon starka skäl att vara rädd.
Sin senaste hustrus döttrar har han lovat slita i stycken. En annan av hans tidigare hustrur, en 17-åring, lämnade honom p.g.a. hans misshandel av henne. Hennes far och mor bombade Migrationsverket med telefonsamtal som gick ut på att den här mannen måste utvisas, han är farlig. Polisen i X ringde till verket för att han jagade småtjejer som han ville våldta för att de skulle föda barn och han därigenom skulle få stanna i Sverige.
Sådant påverkade inte vår (Migrationsverkets) bedömning. Våldsmannen Ahmed fick återvändandebidrag från svenska skattebetalare efter avtjänat fängelsestraff. Han utvisades till Afghanistan. Men han är inte nöjd. Han skickar sms till sin senaste kvinna och hennes två döttrar om att han ska komma tillbaka, våldta dem och slita dem i stycken.


Läs fortsättningen på Merit Wagners blogg!

Om tio år kommer nätet att vara det enda stället där du som läsare kommer att hitta sanningen, och den kommer inte att flöda från journalisterna, om de inte börjar ställa krav på hur ett journalistiskt arbete ska skötas!

RamonaE-böcker börjar bli poppis, kul, här på Elib.se kan du låna eller köpa mina e-böcker.

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

2 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Mmm journalister ingår i ett "skrå" så har det alltid varit därför att tekniken var något särskilt för sig, som bara rika kunde stå bakom, ända tills vi fick den här revolutionen med datorer, då var och en av oss kunde uttrycka sig...

Och naturligtvis ingår journalister med hela sig själva i sitt jobb... deras resp partitillhörighet påverkar vilka ämnen de väljer ut, och det finns alltid saker som är "inne" att skriva om..

Ett av dem är hur synd det är om alla, som kommer från krigsdrabbade och oroliga länder...

Om tio år tror jag att hela informationssättet är helt annorlunda - på gott och ont - i kväll ska Kalla Fakta ta upp fallet med mannen, som försvarade en kvinna och blev dömd till ett års fängelse för att han tog i för mycket när han slog ned mannen, som tog strupgrepp på henne.. kan vara intressant att se.. har själv skrivit om detta på nätet...

Nu ska Kalla Fakta reda ut hur det egentligen var... dvs upprätthålla domstolarnas auktoritet här i landet.. om jag begrep trailern rätt...

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Det jag tycker är mycket världsfrånvarande är hur en "Lagtext" vet hur mycket våld jag behöver använda vid just ett tillfälle!

Ska bli intressant att kolla kalla fakta.