Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 22 februari 2010

Varken horor eller undergiven. Ni putes ni soumises

Apropå Birgitta Ohlsson (Fp) som numera ska vara i EU och tagit över Cecilia Malmströms plats.

Hon vill slåss för kvinnors rättigheter, (kanske också männens) inom EU.

Här ska du starta! (använd Googles översätt) Här finns en väl organiserad kommitté, som slåss för kvinnor och män, speciellt i de utsatta förorterna kring Paris, som de senaste åren drabbats hårt.

Senast i november 2009 brändes en kvinna till döds av sin make i en förort till Paris. Ingenting av detta har naturligtvis visats i några nyhetsmedier i Sverige.

Finns det ingen fransktalande reporter inom TV4 eller SVT? Om jag inte är helt ute och reser har jag för mig att Elisabeth Höglund är en hejare på franska. Hon var Europakorrespondent i Bryssel för SVT under många år. Vem skulle bättre än Elisabeth kunna göra reportage för TV4 om alla de problem, som religion och kultur har skapat de senaste tio-femton åren?

Det mångkulturella samhället har gett oss mycket gott, samtidigt som människor med olika kultur och religion kommit till västerlandet och helt klart ser våra värderingar som ett hot. Hur ska vi överbrygga de här problemen?

En lösning borde vara att upplysa oss, som bor i Sverige, hur det ser ut i övriga EU, med det mångkulturella. Har andra länder i EU hittat lösningar? Försöker de hitta lösningar?

Det jobbet är som klippt och skuret för en slipad journalist som Elisabeth Höglund. Då får alla en anledning att titta på Förkväll, inte bara de som gillar flams och trams, mode, smink och ytligheter, utan även vi som vuxit förbi utseendefixeringen och vill ha lite mer att fylla hjärnan med.

Ps. Finns även en mängd andra Belgiska organisationer, som arbetar för män och kvinnors välfärd och rättigheter. Här är en som arbetar mot kvinnlig könsstympning.D.s

Ramona

Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

3 kommentarer:

Eva sa...

Jag tycker det är en strålande idé med Elisabeth Höglund som journalist för multikulturen. Bor själv i Schweiz och här man gjort samma fel som i Sverige: lagt locket på om eventuella problem eller oro hos befolkningen. Minaretomröstningens resultat är en följd av detta tigande.

Ramona Fransson sa...

Hej Eva

vad kul att ha läsare från Schweiz!

Visst är Elisabeth Höglund som handen i handsken för jobbet!

Hoppas att media begriper vad de kan åstadkomma om de bara vill.

Helena Palena sa...

Ja, Marseille har hittat en bra lösning. När ungdomarna slog sönder sina förorter för några år sedan hände inget där. Varför? Därför att alla ansträngt sig om att plocka in och engagera ungdomarna. Således ville dom inte slå sönder SIN skola där mamma eller kompisens mamma jobbade. Ungdomarna känner sig vara med i samhället där. Det kunde media gräva fram. Men icke.