Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 30 mars 2010

Glenn slog ner en pedofil på psyket, en del kanske inte gillar det. Men det gör jag. Är jag inte sjysst då?


I Glenns bok berättar han om tiden inne på St Görans psykavdelning.

Bland annat satt en pedofil där, skröt om hur och vad han hade gjort med barn. Detta resulterade i att Glenn gav mannen en rejäl omgång.

Visst, det finns säkert de som anser att dömda pedofiler kan bli normala igen och förtjänar en andra chans. Men jag är inte av den uppfattningen. Jag anser att om en pedofil bevisligen blivit dömd för sitt brott, utom allt tvivel, ska pedofilen sitta där han/hon sitter.

Är det någon som ska ha chansen till ett bra liv är det barnen, inte pedofilen, som redan har förstört barn.

Men som sagt det är min åsikt. Andra får tycka vad de vill!

Här kan du se på TV4 Play och titta på Glenn och Pelle när de var hos Malou i Efter Tio.

Ramona

Här kan du beställa och läsa mer om boken på
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Till Glenns blogg

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här finns mina titlar på nätet.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON 

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ramona, tack för din kommentar i min blogg. Att jag påstår att inte misshandel eller sexuella trakasserier kan förekomma åt båda hållen är inte riktigt sant. Visst, det är vad jag skriver men ibland måste ett så skruvat påstående läsas med en del ironi. Själklart kan även män utsättas för både psykisk och fysisk misshandel men att det är någon nyhet gör mig konfunderad. Är det verkligen vad vi tror i sverige? Är det verkligen en sån nyhet att även kvinnor är misshandlare? Att du tycker att det var bra gjort av Glenn att slå ner någon annan på psyket säger nog mer om dig. Hur tycker du att våld löser situationen? Uppenbarligen så sitter pedofilen på PSYKET av en anledning och det är antagligen för att han inte skulle klara av ett fängelsestraff utan kräver vård. Löser då våld problemet?

Ann Helena Rudberg sa...

Nu såg jag på inslaget i Efter Tio och det var väldigt bra tycker jag. Det var verkligen detsamma som när kvinnor blir misshandlade. Exakt samma mönster hade Glenn råkat ut för.

Och förslaget att göra om kvinnojourer också till jourer för misshandlade män borde vara självklart i vilket jämställt land som helst. Där inte fördomen fanns att det bara är kvinnor som blir misshandlade.

Det behövs forskning (som inte finns) för att visa på detta. Och för att detta ska vara möjligt måste vi få bort detta ensidiga genustänkande, där män alltid är de våldsamma.

profanum_vulgus sa...

Jag fattar inte sambandet? Du tycker att pedofiler ska vara inlåsta och därför är det ok för dig om brottslingar får begå övergrepp på dem??

Vem var det som fick ett bättre liv av att nån skurk får spöa någon och sedan får ditt medgivande??

Tillåt mig tvivla på sanningshalten också. 99,9% av alla vuxna som begår sexualbrott mot barn är tillbakadragna, blyga och barnsliga. Även om de erkänner (vilket de flesta gör) så skryter de inte om något öht. Däremot är det ganska vanligt att fångar och psykpatienter sprider ut att andra de är osams med, skyldiga pengar eller liknande är pedofiler och att de pratat vitt och brett om det med dem.

Helena Palena sa...

Ja, en redig sittopp ska dom ha som förstör barn! Kanske ska döpas om till Människojouren rentav.

Ramona Fransson sa...

Hej Feliciamix,

Jag säger inte att våld löser "situationen". Däremot säger jag att det inte gjorde mig något att Glenn slog till pedofilen, när han satt på St Göran och pedofilen tog Glenn avsides för att han VILLE berätta om sina avskyvärda dåd!

Och precis som jag också skriver är detta vad jag tycker och jag är väl medveten om att inte alla tycker som jag, vilket naturligtvis är helt okej.

Du skriver: Är det verkligen en sån nyhet att även kvinnor är misshandlare?

Ja, för många tror inte på det! Glenn ringde till polisen när hans sambo stod och sparkade utanför hans dörr. Polisens svar: Du är väl karl!

Det som idag kallas "mansjourer" är inte ett ställe för slagna män att söka skydd. Det är ett ställe där män som "slår" kvinnor ska få hjälp att sluta slå.

Idag får kvinnorjourer hundratals miljoner till sin verksamhet.

Det är nog hög tid att starta en verksamhet som hjälper kvinnor som slår sina män.

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Glenn önskan med sin bok är just att den ska öppna dörren för männen. Män blir slagna och det är få som tror på det.

Män är djur, som en välbekant kvinna sa från ROKS.

Ramona Fransson sa...

Hej PV,

Mitt godkännande? Det får man om man frågar först. Nu var det ett sammanhang i Glenns bok det handlade om, inte att få mitt godkännande.

Precis som jag visste när jag skrev inlägget var jag medveten om att det kommer att provocera.

Dessa ämnen är provokativa.

Men som jag också skriver, det är min åsikt, och jag står för den, med mitt namn.

Ramona Fransson sa...

Hej Helena Palena,

Jag tycker inte att Glenn gjorde fel, jag hade troligen gjort samma sak i hans situation. Även om det i andras ögon uppfattas som fel!

Leroy sa...

Ramona !

Inslaget av Glenn ca 1.13 in i inslaget.

Håller med dig om att är det bevisat att övergrepp ar skett så kan man kasta bort nyckeln och förstå en del reaktioner. Men så klart behöver dom flesta vård och det handlar om sjukdom.

Jag ser att det är en frågeställning, men inser att både män och kvinnor kan vara förövare.

De flesta tror bara att män kan vara förövare.

Leroy

Ramona Fransson sa...

Hej Leroy,

Om jag hade haft barn och mina barn bevisligen blivit utsatt för en pedofil skulle jag göra nästan vad som helst för att skydda andra barn för samma förövare och om det innebär att han/hon ska sitta inne resten av sitt liv, så må det vara så!

Medmänsklighet för mig är att skydda,inte att ge chanser till människor som redan begått omänskliga brott.

profanum_vulgus sa...

Gjorde glenns sambo fel då?
Med en sådan rövarhistoria i boken är det ju lite risk att resten också är påhitt dock.