Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 1 mars 2010

Jonas Gardell och Jesus.Åh, herregud!

Jag gillade Jonas Gardell som artist, ända fram till Stjärnorna på Slottet. Då föll han rakt ner i golvet.

Sällan har jag sett en grinigare diva. Jonas Gardell ville inte alls lära sig spela fiol på Staffan Schejas dag. Jonas Gardell uppförde sig som ett bortskämt barn.

Hela Jonas Gardells image krackelerade inför mina ögon.

År 2007 blev Jonas Gardell teologi hedersdoktor vid Lunds universitet.

I morgon kommer en serie i åtta avsnitt, där Jonas Gardell har huvudrollen. Den visas i SVT1 klockan 21.00 och heter: Åh, herregud!

Jonas Gardell är uppvuxen inom Baptistkyrkan.

Anledningen till att SVT visar det här programmet, och vi licensbetalar bara ska se glada ut, vi får väl en sång av kören kan tänka, vet bara de som bestämt programutbudet. Jag tänker inte titta på det här programmet, lika lite som jag tittar på andra religiösa program, som leds av religiösa. Det är som att Carola Häggkvist skulle ha söndagsskola i SVT, eller Ulf Ekman, grundaren av Livets Ord, skulle hålla gudtjänst i SVT.

Personligen begriper jag inte varför SVT har dessa program. Om de vill att svenska folket ska ha en mer positiv syn på religion, är det hög tid att de tänker om. Då är det dags att ta in oreligiösa personer med kunskap om världens religioner och låta dem tillsammans, med troende inom respektive religion, ha öppna diskussioner.

Här med Jonas Gardell luktar det av kändisskapet och övertygelsepropaganda. För de som gillar Jonas Gardell, som artist, kan det naturligtvis vara en kul show och upplevelse. Men för mig som tappat intresset för divan och det bortskämda barnet Jonas Gardell, är det till att byta till en kanal som jag också betalar för, men i detta fallet är det en frivillig avgift. Jävla skillnad!

Ja, jag är ateist, inte trist, och humanist.
Religionsfrihet ska gälla för mig också. Alltså att slippa se den på SVT.
Ramona

Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares REA REA erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

6 kommentarer:

Blondies blogg sa...

God morgon min härliga, underbara Vän! I går kände jag mig förtvivlad och maktlös inför så mycket smärta som jag fick ta del av. Samtidigt ser jag det som ett stort förtroende att människor vill blotta sitt innersta för mig.
Tack vare Din blogg fick jag i dag börja dagen med ett stort, hjärtligt garv. Åt helvete med alla små uppblåsta och egofixerade divor, vare sig de är män eller kvinnor. Lyft fram dem som är kloka och ödmjuka - och som genom sin klokhet och värme ger andra kraft. Du är en av dem!
Kärlek från Birgitta

Ann Helena Rudberg sa...

Håller med Ramona.. hans bror är ju experten för han är professor i jämförande religionskunskap vid Uppsala Mattias Gardell... om de skulle berätta något med substans borde de väl låta honom framträda... eller är Uppsala universitet så chikanerat att det inte går? Nää det är som du säger kändiseriet det handlar om...

Ramona Fransson sa...

Godmorgon Birgitta, du starka och fina kvinna.

Knepigt hur fel man kan ha, innan Jonas Gardell var med på Slottet, tyckte jag att han var en duktig och rolig artist, men efter utbrotten, som han visade i samband med Staffan Scheja, blev jag riktigt förbannade.

Det bästa "Stjärnorna på Slottet" genom alla program var, med Björn Ranelid, Tommy Körgberg,Siv Malmqvist, Kjell Bergqvist och Meg Westergren.

Vi skrattade,lyssnade, berördes och gladdes med deras medverkan.
Det kallar jag stjärn-underhållning på topp-klass.

Dito Ramona

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Ja, där ser man, då kanske till och med brodern får chansen att vara med och därmed balanseras programmet.

I vilket fall, är det inte cup-of-the. Så som sagt, jag har andra kanaler att glo på.

Anonym sa...

Hejhejhej...lugna ner dig en aning. Döm inte programmet innan du vet vad det handlar om. Du har helt fel i allt du skriver. Jonas må vara troende men för tittaren så är det helt uppenbart att han är en mycket kritisk troende. Han har påstår dessutom att han har kommit fram till, och kan bevisa, att gud inte finns. Jag som läst hans böcker tycker att det är märkligt hur någon med hans insikt kan vara troende.

Ramona Fransson sa...

Hej anonym,

Jonas Gardell utger sig för att vara troende och jag är övertygad om att många tycker att det är ett bra program. Jag väljer bort det.

Som jag skrev, ska det finnas religionsprogram som ska vara utbildande, vill jag ha en fri debatt och flera olika religioner, på ett underhållande och intressant sätt.