Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 5 mars 2010

Östros kutar på raska ben- Nu ja, men hur blir det om tjugo år?

Maud Olofsson föreslår skatteavdrag för promenad med hund. Ja, det gäller inte mig, utan äldre som inte kan gå så bra, som har rullator, men gärna vill ha en kompis på äldre dar och då kan det vara en liten hund.

Visst är det valfläsk, jösses fläsket svettas som fan i pannan, men det är ännu roligare att höra gnällper Thomas Östros, som pratar som om att hans ben alltid kommer att tillhöra de ungas skara.

Sanningen är väl att dagens politiker hoppas på att vi ska lägga näsan i vädret så tidigt som möjligt. Helst samma dag som vi avtackas som pensionärer. Men nu är det precis tvärtom, vi lever längre och kräver mer än att bara ligga på rygg, stirra upp i himlen och räkna tårna.

Äldre vill inte bara andas, äta och skita, de vill med all rätt också ha ett liv, med resor, promenader, restaurangbesök, klädinköp och varför skulle det inte vara möjligt?

Jag har en biljant och enkel idé. Avskeda hälften av Sveriges politiker, gör dem till vårdbiträden som ska ta hand om de äldre, och ge dom samma lön som dagens vårdbiträden. Du milde, våra äldre skulle få rena rama race promenaderna, varje dag... Tänk, för pengarna som alla dessa politiker kostar i dag skulle det bli tusentals nya vårdbiträden! Yeah!

Ramona


Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares REA REA erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

2 kommentarer:

Blondies blogg sa...

Ramona, Du är härligt träffsäker i Dina kommentarer! Och som vanligt kunde jag inte låta bli att skratta hjärtligt. Tyckte att Ditt förslag var alldeles förträffligt - men jag tvivlar på att våra politiker skulle kunna klara av det utmärkta jobb som landets vårdbiträden utför? Då skulle nog vårdsituationen i landet bli än mer bedrövligt! Och varför kasta ett löjes skimmer över en verksamhet där kvaliteten behöver höjas - och inte utarmas, som i dag? Personligen skulle jag föredra om flertalet av våra politiker valde ättestupan - och det så snart som möjligt!
Ha en bra dag min Älskling!

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta,

Haha, jag hade glömt ättestupan! Och vid närmare eftertanke vad vi kunde göra med bara de 200 miljonerna om året, som vi skulle spara, om vi kickade hälften av riksdagsledamöterna är det naturligtvis bättre att ge löneförhöjning till nuvarande vårdpersonal och anställa fler, många fler händer som kan.