Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 10 mars 2010

Paul Ronge skriver på en ny bok, som ska handla om länkkärlek och näthat.

Den ska bli spännande att ta del. För alla vi som bloggar, eller bara läser andras, vet att det finns en enorm kärlek på nätet, men också ett starkt hat.

Personligen har jag mest mötts av kärlek och dessutom fått lära känna nya människor, som alla berikar mig på ett eller annat sätt.

Idag satt Claes Eriksson i SVT:s morronsoffa och berättade om sin karriär och senaste projekt. Han minns också deras (Galenskaparna & After Shave) film Monopol, som gick upp på biograferna, och då kunde han inte i sin vildaste fantasi tänka sig att dokusåpor skulle ha den inverkan de har fått. Filmen Monopol handlar om hur en kommersiell TV kanals direktör gnuggade händerna i samma takt som de skapade det ena mer vansinniga programmet efter det andra och pengarna strömmade in. Programmen gick ut på att förnedra andra och vinna på det.

Personligen har jag tröttnat på allt som heter dokusåpor. Men det finns de som älskar detta och anledningarna är olika. Den blogg jag personligen avskydde mer än något annans var Alex Schulmans, som bloggade för Aftonbladet. I den bloggen spyddes det ut mer elakheter än vad jag trodde kunde vara möjligt från en enskild person. Men Aftonbladet gnuggade händerna för det kom klirr i kassan. Fru Schulman, (numera Bingos fästmö) blev också känd av samma anledning, hon var vedervärdigt elak och nedsättande mot deltagarna i TV400, Idols eftersnack. Det gick så långt att Peter Jidhe ställde ultimatum, antingen skulle Katrin Z utbildas till sitt arbete, eller så skulle Peter säga "tack och adjö"! Hon fick tydligen någon slags utbildning, eftersom hon har kvar sitt jobb!

Dessa båda personer har blivit "kändisar" enbart på att kränka de som redan ligger ner och på detta gjort sig fina karriärer. Allt med starten tillsammans med vedervärdiga påhopp, som hyllats av media, allt för att Alex och Katrin drog in pengar, så med andra ord var filmen Monopol före sin tid.

Personligen vill jag göra karriär på att berika andra, inte trampa över lik och som en sista finish sparka på dem som redan ligger.

Som sagt det ska bli kolossalt spännande att läsa Paul Ronges nya bok, för den förra, som jag gillade skarpt, var en riktig höjdare. Det finns i alla fall gränslöst med information att ösa ur från nätet, både på gott och ont.
Jag önskar Paul Ronge ett stort lycka till!

Ramona

Har du lyckats skaffa dig en läsplatta? Om du har det, eller vill läsa elektroniska böcker på annat sätt finns mina böcker på Sveriges alla bibliotek via http://www.elib.se/

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares REA REA erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

4 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Skoj att Paul Ronge skriver detta...

Alex Schulman är vi överens om... han ska bli mäklare för en dag läste jag och skriva bostadsannonser. Säkert ett lönande extraknäck. En del gör vad som helst för pengar.

http://www.realtid.se/ArticlePages/201003/09/20100309131821_Realtid559/20100309131821_Realtid559.dbp.asp

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena

Ja, jag gillade skarpt Pauls första bok, humoristisk och lärorik.

Ja, denne Schmuck!Kein mensch in meine augen.

Blondies blogg sa...

Oj, vad nyfiken jag blir på denna bok. Den ser jag fram mot att få läsa - men allra mest längtar jag efter den dag då jag får möta Dig i verkliga livet.
Jag har upplevet såväl hat som kärlek på nätet, även om hatattackerna har varit så gott som betydelselösa. Men kärleken och min vänskap till Dig har antagit enorma proportioner - trots att vi bara träffats på nätet.
Helt otroligt! Och en fantastisk upplevelse!
Kärlek och kramar! Birgitta

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta,

Samma kärlek här.