Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 3 mars 2010

Vad har du under blusen RUT, är det en städborste som putar ut?


Ja, hu så hemskt att städa någon annans hem! Så tycks pannkakssmeten, sossar, gröna vågen och kommunisterna att resonera.

Det är bara för dom rika, gnäller den, sedan trettio år, tjänstledige tågkonduktören, Lars Ohly.

Vi tänker ta bort detta avdrag så fort konjukturen tillåter, svävar Lars Ohly. Utan att närmare precisiera vad en tillåten konjuktur är! Så ovanligt!

Det som inte en gammal kommunist begriper, som Lars Ohly och inte heller klämkäcka Maria Wetterstrand, eller för den delen Mona Sahlin, är att det inte behövs färre rika, utan fler.

Inte enstaka miljardärer, utan en sjuhelvetes massa människor som har råd och vill köpa, inte bara tjänster, utan nya bilar, kläder, vill äta god och näringsrik mat, gå till frissan, uppsöka tandläkare, åka på semester, (gärna i Sverige), köpa nya skor, gå på bio, äta på restaurang, med mera. För tyvärr är det konsumtion som gör att hjulen går runt. Det blir fler jobb och med det större skatteintäkter, som i sin tur går till det allmänna, som till exempel sjukvård.

Nä för fan, det är bättre att fler människor stämplar, eller uppbär socialbidrag, samtidigt som de jobbar svart. Eller hur? Att de som jobbar svart inte får pensionspoäng, är försäkrade om något skulle hända dom på svartjobbet är inge noga. Bara dom inte städar en välbeställd familjs villa.

Jag vet vad RUT har under blusen, och jag vet vilka som är dom största lusen. Men för allt i världen fortsätt tjafsa om dammsugaren, under tiden kan vi andra sopa rent i riksdagen!

Ramona


Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares REA REA erbjudande av mina samtliga böcker:

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

6 kommentarer:

carstoned sa...

Alltså du skriver så jäkla bra att jag dör.

haha " Det är bara för dom rika, gnäller den, sedan trettio år, tjänstledige tågkonduktören, Lars Ohly. "

Jag skrattade rakt ut i luften för mig själv haha =)

Du är bäst! =)

Blondies blogg sa...

Du är underbar min Älskling!
Än en gång har Du gett mig morgonens första skratt. Du har förmågan att alltid träffa rätt - och det verkar inte spela någon roll vilka ämnen Du lyfter fram i ljuset. Och Du gör det alltid med humor och med glimten i ögat!
Jag är oerhört glad och stolt över att Du är min vän. Och när det våras kan jag komma ner och hjälpa Dig att städa, som Du kanske kommer ihåg har jag ett förflutet i den branschen.
Morgonkramar! Birgitta

Ann Helena Rudberg sa...

Rätt Ramona.. nedragningarna var legio under förra regeringen och äntligen har det släppts en del på bromsen... jag vill verkligen inte ha kommunister i regeringen... :( den där sorten, som predikar (Ohly är prästson) och aldrig lyckas med att genomföra något verkligt för folket utan bara skor sig själva....

Anonym sa...

Ja, suck!
Är det så fel att skapa ett arbetstillfälle till någon som annars kanske skulle gå arbetslös?

Sedan läste jag någonstans (tyvärr har jag ingen källa att ange), att de flesta som utnyttjar det här avdraget är folk som inte är stenrika, utan helt vanliga barnfamiljer som vill få tiden att räcka till.

Eva sa...

Ja, bättre än så här kan det inte bli. Tack.

Ramona Fransson sa...

Hej alla,

Härligt att jag kan roa er och hoppas att detta blir en valfråga, då åker de i backen, som Bambi på julafton.

Inte för att alliansen gör det bästa för alla oss, men det här ändå en bra grej, som gör svarta jobb till vita.