Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 28 mars 2010

Vi ser det vi vill se och hör det vi vill höra.


Det är enklare att blunda och låtsas att allt är som det ska. Men så fort du öppnar ögonen blir det ingen skillnad om du inte väljer att se.

Varje dag går det att lyssna och läsa om vad som händer, alltför många orkar inte längre. Dom väljer en bra låt. En bra film, eller bok. Stänger ute omvärlden för den är för stor, innehåller alltför mycket elände.

Kan vi bära världens problem på våra axlar? Ja om vi vill gynna Astra Zeneca och proppa i oss lugnande medel, men inte om vi vill leva det enda futtiga liv vi har.

Jag kan inte rädda miljön, inte heller alla våldtäktsoffer, inte heller varje bortsprungen hund, inte varje barn som växer upp under vidriga förhållanden, inte heller kan jag halshugga varje girig bankir, inte heller hänga ut varje misstänkt och dömd pedofil, inte heller handla på ICA på kredit. Så vad jag kan jag då?

Jag kan vara sjysst mot mina nära, kära och medmänniskor. Inte svårt alls! Jag kan hjälpa dom som finns i min närhet. Jag kan skriva på min blogg och inte vara elak. Även om det finns dom som inte gillar det jag skriver, och det är en gång så att man kan inte bli populär i allas ögon om man har en åsikt. Men jag står för mina, så länge jag inte blir överbevisad, då backar jag mer än gärna och säger förlåt jag hade fel.

Jag skriver det jag tror på och att ha en åsikt är alltid kontroversiellt, speciellt när det gäller inställningen till våldtäkt. I de flesta fall är det bara två personer inblandade i en våldtäkt. Offret och förövaren. Sällan eller aldrig står det en kö av vittnen och ser på. I dagens läge får lagen lita till dna och vem som har störst trovärdighet. Trovärdighet är att INTE ljuga. Därför är våldtäktsmål det svåraste som finns och det har inte blivit enklare i och med att flickor/kvinnor ljuger om det.


Jag har en enda uppmaning till dig som läser och skriver i bloggar. Ljug inte och våga vara ärlig. Har du mod får du också respekt. Lyssna men ifrågasätt, hamra inte ner hatet, det gör ingen lyckligare allra minst dig själv!

Ramona

Nu kan du också Lägga in om bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt.

Har du en läsplatta? Då kan du låna eller köpa mina e-böcker, som har börjat bli riktigt Poppis. Jätttekul! här på Elib.se

Nedan kan du klicka dig fram till näthandlares erbjudande av mina Samtliga böcker:

AdLibris
Bokia
Bokus
CDON

2 kommentarer:

Leroy sa...

Det är bra Ramona.

Tycker om att du ibland avvaktar. Inte försker ge svar på tal omgående utan visa att du tänker efter och låter den ene efter den andre utvekcla sin ståndpunkt eller perspektiv.

Ibland hinner verkligheten ikapp.

Leroy

Ramona Fransson sa...

Hej Leroy,

Ja, det är svårt att vara betraktaren och inte ta ställning omedelbart, som många förväntar sig.

Ibland kan det vara frustrerande, men alltför ofta blir det fel om man bara ser en bild i spegeln, oftast är det ett kaleidoskop, mångfacetterat och färgfyllt, utan klar bild.

Det svåraste är att ha tålamod och jag ska villigt erkänna att det var inte en av de gåvor som jag stod och väntade på!

Ålder ha lärt mig mycket, och det är alltid svårt att vara rättvis. Det jag ser som rättvisa ser någon annan som orättvisa.

Men ordet "förlåt" är det rätta att ta till om jag gör fel!