Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 7 april 2010

Blev så sugen att jag inte kunde hejda mig...
Det här är vad jag tänker mig sticka, klarade inte av att hålla mig. Den kommer förhoppningsvis bli som jag hade tänkt mig!
Den här var inte en av dem vi hade med oss till USA till LA. Vi, det vill säga Doris och jag, hade stickmaskiner på den tiden, året var 1983. Men jag har alltid älskat att sticka. Jag började med att virka vid åtta års ålder och det lärde vi oss i skolan på den tiden det begav sig. Detta är en kort jacka stickad i angora och med virkade kanter. Egen modell.

Jag stickade mängder med babykläder till det barn jag aldrig fick, men min bästa väninna blev gravid och då gav jag henne allt det jag hade samlat i en byrålåda för vårt tilltänkta barn.
Den randiga med vit krage är också egen modell och är i mohair.


Numera orkar jag inte sticka lika mycket. Måste prioritera vad händer och fingrar ska göra och det är att skriva. Men ibland mellan böckerna händer det att jag stickar. Ibland blir jag sugen på att måla också, men det var länge sedan.
Senaste oljemålningen var av min schäfertik  Lisa, som dog för sex år sedan.
Detta gråa stickade plagg är inte min egen modell, utan här köpte jag garn och mönster. Enkelt eftersom det var tjockt garn som är lika med tjocka stickor.

Om du gillar att sticka, virka, brodera eller göra annat med garner, har jag en reklambanner på vänster sida, som går till Garntjänst, där du kan kolla runt. Görläckra grejer, som gör mig dösugen på att sticka. Hm, får se om det kan bli någon liten top till sommaren i bomullsgarn. Det är alltid mjukt och enkelt att sticka.

Ha en bra dag!
RamonaVill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här finns mina redan utgivna titlar på nätet.


Här kan du läsa om/köpa När mardrömmen blev sann, av Glenn Forrestgate

4 kommentarer:

Helena Palena sa...

Skitkul! Vi har samma intressen. Tänker på stickkursen du for till efter en tråkig händelse i din bok Älskling- vi blir inte med barn.
Vilka tanter du hamnade hos! Ett minne för livet! Sticka bör man annars dör man!
Jag ska ha en bakkurs på lördag. Ikväll blir det teori. Gillar att baka också.

Ramona Fransson sa...

Hej Helena Palena,

Ja den underliga damen utanför Stockholm som drev företag att lära sig stickmaskiner. Usch och fy! Jag minns än idag den iskalla toaletten utomhus, som jag fick gå på.

Tacka vet jag den gamla tanten jag bodde hos, som jag köpte en väska till i julklapp. Hon var det enda ljuset i den mörka skogen, dock vitklädd av snö.

Jag är sugen på att sticka mig en top i laxrosa bomullsgarn, ska faktiskt kolla om de har vad jag söker.

Jag gillar bakverk, men kan inte baka, däremot är jag en hejare på att laga mat:))

Blondies blogg sa...

Darling! I ärlighetens namn har jag svårt att föreställa mig Dig sysselsatt med stickor och garn. Men Du upphör aldrig att överraska mig!
Lustigt nog stickade även jag mycket när jag var yngre, men det var länge sedan.
Men säg bara ett ord till mig, så kanske jag börjar igen. Du kan nog få mig till praktiskt taget vad som helst!
Kram!
Birgitta

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta

Jag ser ut som en farmor,mormor när jag sitter och sticker och vid de tillfällen när jag sticker tycker Thommy att det är fridfullt.

Kramar
Ramona