Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

söndag 11 april 2010

Fred i mellanöstern! Du måtte skämta? Inte om de här inslagen är sanna!Vänsterpartiet har en sak gemensamt med extremhögern och det är att de ständigt kritiserar Israel. Jag googlade på nätet för att hitta svar på varför och hittade bland annat det som den lilla flickan säger. Om det är rätt översatt vet jag inte.

Här ska en film visa anledningen till varför människor hatar judar. Jag förstår inte hebreiska heller och det är dessvärre inte översatt. Det står som text under filmen att det är ortodoxa judiska män som attackerar en kristen israelisk kvinna. Om det är sant, är detta ett lika idiotiskt beteende som inlägget ovanför.

Kontentan blir om båda inläggen är sanna att fred i mellanöstern förblir en utopi och då hjälper inga sanktioner, medlingsamtal, bomber eller vad nu en del tror sig ska vara lösningen. Problemet är extrema religiösa människor, och de finns redan...Sådana här inlägg sprids över Youtube med blixtens hastighet och nästa fråga blir: Till vems glädje?
Sådant här gör mig deprimerad även om detta också är en del av en värld som vi alla ska dela.

Ramona


Här kan du köpa Glenn Forrestgates bok När mardrömmen blev sann. Eller också gå in på bokhandel nära dig.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

2 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

Att visa upp mänskligheten i all sin bedrövelse kan ändå få något gott med sig. För det framstår ju som du säger som så urbota idiotiskt. Men dessa mekanismer förekommer alltid när människor är i konflikt.

Vad sägs om följande citat:

I mer än fem år har denne man jagat omkring som en dåre i Europa på jakt efter något att sätta eld på. Tyvärr finner han om och om igen hantlangare, som öppnar portarna till sina länder för denna världsbrand.

Det var Hitler som sade detta om Churchill.

Det som kallas för "skugga" härjar ständigt här på internet i form av liknande projektioner på andra människor, men kanske bidrar det trots allt till att hålla oss mera friska?

Ramona Fransson sa...

Hej Ann Helena,

Ja, fast jag blir så deprimerad när jag ser och hör talas om hatet.

Ibland undrar jag om hat är en sjukdom eller en livstil.

Vi har ju bara ett enda ynka liv på jorden, ibland inte mer än mellan 70-80 år, och varför ägnar sig vissa åt att hata och/eller mörda andra under dessa futtiga år?

Det känns så visset!