Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 12 april 2010

Hur kan en kvinna tänka på det här egoistiska sättet? Men svaret av en man blev kristallklart!


I går skrev jag en artikel på Newsmill och bland kommentarerna fick jag flera som gjorde mig förbryllad och en av dem som var ett svar som jag upplevde kristallklart.

Artikeln på Newsmill handlar om att det finns kvinnor som misshandlar män.

Här en kommentar av en kvinna: Maria Söderqvist.

""Kvinnor som blir misshandlade av män kan söka hjälp på kvinnojourer. Var ska män som misshandlas av kvinnor söka hjälp?" avslutar Ramona sin artikel.


1979 var undertecknad en av grundarna av Kvinnojouren i Lund. Den tredje i Sverige efter Stockholm och Göteborg. Under många, många år bekvinnades den, liksom de flesta kvinnojourer, av ideellt arbetande kvinnor. Så även i dag. På sin höjd får de bidrag för EN heltidstjänst men oftast en halvtidstjänst. Mer är snarare ett undantag. Så än i dag jobbar 100-tals kvinnor runtom i Sverige helt ideellt för sina medsystrar. Så en uppmaning till män - sätt igång och satsa av er fritid och jobba för era bröder!!! Bli tillströmningen stor kan ni ju alltid be om en halvtidstjänst." Slut citat.

Här är svaret som jag tyckte var kristallklart av en man som heter Mats Lind:

"Förstår att det är svårt för dig att unna män förmånen att få hjälp av den plattformen som finns och som dessutom är de enda som idag får statliga bidrag för att hjälpa människor i nöd, hade du sagt samma sak om det exempelvis var skåningar eller Afghaner som var drabbade?


- Nej, Ni skåningar eller Afghaner får väl ordna upp detta själva då vi bara hjälper genuina Upplänningar.

Det är det första som slår mig hur enkelspårigt och dumdristigt man helt i onödan gör det svårt för sig då terapeuter som tar emot män och kvinnor ser att våldet framkommer på likadana sätt i båda fallen. Dvs män och kvinnor instigerar våld i lika hög utsträckning och i 50% av fallen så är våldet reciprokt men istället så lever man i kvinnojourerna i någon sorts förnekelse pga av att de läst någon teori om att bara män slår och de slår för att det finns en könsmaktsordning!?

Erin Pizzey är en kvinna som var med och startade "women´s shelter" och hon har sagt många kloka ord om hur det såg ut, hon befäster vad man idag vet om hur våldet ser ut och var det kommer ifrån. Hon har skrivit en bok om detta som heter " How feminism hijacked my movement" där man ytterligare ta reda på hur en ideologi kan motverka hjälp för båda könen. Läs den är mitt råd!

I Sverige idag så har de ideella mansjourerna planer på att stänga ner sin verksamhet då de inte orkar längre, i Malmö så har man fått bidrag fram till år 2009 i några år men samma år fick man till svars att de pengar som gått till mansjouren nu skulle läggas på en tjejjour istället. När jag frågade föreståndaren för Malmö mansjour om det fanns behov av stöd så svarade han att det skulle behövas 3 heltidstjänster för att få en någorlunda bra organisation. Det är synd att vi inte har någon stark och positiv jämställhetsorganisation i Sverige som kunde ta tag i dessa frågor, hoppas att det kommer fram någon rörelse som blir politisk som är för t ex statsjämställdhet :-)

Vet inte vilken värld du lever i Maria Söderqvist men det verkar som om det är en värld av förnekelse vilket är tråkigt då både män, skåningar, afghaner, upplänningar och kvinnor drabbas av våld. Oavsett om det är en (1) skåning och 250 000 afghaner som drabbas av det så har skåningen lika rätt att få hjälp det är synd att det verkar bli en tävling mellan könen om vem som har det värst eller vem som bär den tyngsta offerkoftan. Vad är det för övrigt som har orsakat detta?" Slut citat.

Förutom dessa kommentarer var det ytterligare information av en man som heter Mattias Börjesson och det handlar om en forskningsstudie som utförts i USA, och efter att ha skummat igenom den undrar jag av vilken anledning Uppsala universitets genusforskare inte berättar om det här. Är svensk genusforskning en bluff? Här har du länken!


Slutsatsen jag själv drar av detta, är att vi är inte ens i närheten av det som heter jämlikhet och än en gång undrar jag när vi ska börja närma oss. Jag trodde att vi sökte gemenskap och förståelse mellan könen! Dessutom är mansjourer inte till för män som är slagna av kvinnor, utan för män som slår kvinnor!
Detta fick jag reda på i samband med att Glenn Forrestgate var hos Malou i Efter Tio för att presentera sig och sin bok "När mardrömmen blev sann".

Ramona


Här kan du köpa Glenn Forrestgates bok När mardrömmen blev sann. Eller också gå in på bokhandel nära dig.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

14 kommentarer:

Anonym sa...

Misshandel av kvinnor mot män är ett känsligt och minerat ämne.

Om du vill läsa om en till person som har noll i förståelse när et gäller misshandel av män utförd av kvinnor läs detta inlägg:
Gunillas blogg: Kvinnor som slår män
http://gunilla-gunillawestny.blogspot.com/2009/04/kvinnor-som-slar-man.html

Anonym sa...

Vad är det du vill säga egentligen?
Jag tyckte Marias svar var uttömmande och bra, kvinnor har arbetat ideellt under många år i de här verksamheterna. Tycker du att de ska jobba ideellt åt män också?
Varför kan inte män stötta varandra utan att utnyttja ideell kvinnokraft?
Det är ett mycket konservativt gubbtänk att kvinnor ska jobba gratis åt män.

Bitten sa...

Varför är hon arg på DIG nu då??? (Med tanke på den minst sagt elaka "recensionen" )

Leroy sa...

Skrev tidigare en kommentar På Monicas blogg kring recensionen om Glenns book, väntar med spänning på att den skall släppas igenom.Leroy

Ramona Fransson sa...

Anonym sa...
Vad är det du vill säga egentligen?

Ja, vad är det jag vill egentligen? Enkelt svar: Jämlikhet!

Och då inte bara som ord utan också i handling!

Inte särskilt svårt egentligen.

Inte ha tänket: Ja, men vi har ju minsann klarat detta i många år så varför ska vi hjälpa männen?

Ungefär som att säga till de barnen i länder som inte har rent vatten: Men vi har fixat detta och då får ni väl också fixa det!

Varför ska vi hjälpa er med det? Ingen hjälpte ju oss!

Ramona Fransson sa...

Bitten sa...
Varför är hon arg på DIG nu då??? (Med tanke på den minst sagt elaka "recensionen" )


Hej Bitten,

Jag tyckte inte att den var elak, men alla kan inte älska en och samma bok. Det bara är så! Alla som läser en bok, läser och ser olika saker.

Jag bad Monica om en ärlig recension och fick en ärlig recension. Det är helt okej!

Ramona Fransson sa...

Leroy sa...
Skrev tidigare en kommentar På Monicas blogg kring recensionen om Glenns book, väntar med spänning på att den skall släppas igenom.

Jag är övertygad om att Monica släpper igenom den. Monica släpper igenom allt som inte går till personangrepp, vilket är helt rätt!

Ramona Fransson sa...

Hej Maukonen

Skickade länken som jag fick av en kille på Newsmill till henne. En vetenskaplig studie som handlar om att kvinnors våld mot män i stor utsträckning är likadan som männens.

Ska så fort jag får tid över översätta och sätta mig in i studien.

http://www.csulb.edu/~mfiebert/assault.htm

Anonym sa...

OK Ramona. Du tycker m a o att kvinnor gärna kan jobba gratis för att män ska må bra.
Det säger allt!

Ramona Fransson sa...

Anonym sa...
OK Ramona. Du tycker m a o att kvinnor gärna kan jobba gratis för att män ska må bra.
Det säger allt!


Nej, och det skriver jag tydligt i min kommentar på Newsmill också. Jag tycker att de 100 miljonerna som årligen delas ut till kvinnojourerna är jättebra och borde vara större och jag tycker att mansjourer som arbetar för misshandlade män också ska vara med och få pengar.

Anonym sa...

Mansjourer ska också få statliga bidrag absolut men tycker inte det är kvinnors uppgift att engagera sig. Vi får inte in en enda man till vår jour som kan tänka sig att jobba ideellt, det är alltid bara kvinnor som hjälper till. Vill män ha ändring på saker och ting måste dom även ta tag i saken själva och inte vänta på att vi ska göra det åt dom!

Ramona Fransson sa...

Vill män ha ändring på saker och ting måste dom även ta tag i saken själva och inte vänta på att vi ska göra det åt dom!


Jag tycker att det är människans uppgift, oavsett kön, att hjälpa till i den mån man kan och orkar.

Det ska inte finnas ett vi och dom, inte heller när det gäller män och kvinnor. Det ska finnas ett OSS!

Anonym sa...

I den bästa av världar är det som du skriver Ramona.
Nu lever vi inte i den och då måste vi anpassa oss efter hur saker är och inte efter hur de borde vara.

Män kan inte räkna med att åka snålskjuts på oavlönade kvinnors arbete.
Män kan själva ta tag i sin verklighet och påverka den, på samma sätt som kvinnor gjort under många många år.

Män kan inte påräkna gratishjälp av kvinnors för sitt välmående så länge de själva inte hjälper kvinnor. Eller direkt motarbetar kvinnor.

För det omvända gäller väl också, i den bästa av världar?

Ramona Fransson sa...

Män kan inte räkna med att åka snålskjuts på oavlönade kvinnors arbete.
Män kan själva ta tag i sin verklighet och påverka den, på samma sätt som kvinnor gjort under många många år.

Hej Anonym,

Jag vet ett flertal män som under många många år hyrt ut lägenheter i sina fastigheter till skyddat boende. Att det råkar vara män som äger fastigheterna kan de väl knappast bli anklagde för.

För det är nämligen aningen joxigt att ha skyddat boende i city, alla vill ju och kan inte bo på vischan!

Ja i de bästa av världar lever vi inte och kommer aldrig ens i närheten av, men att vi ska hjälpa varann, det är glasklart för mig!