Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 28 april 2010

Sex dagar har blivit sex timmar. Ingår tiden för själva förlossningen?

Nu är sparbetingen på födande kvinnor fullkomligt hysterisk!
För trettio år sedan fick du ligga kvar på BB i sex dagar. Smaka på den du!

I sex dagar kunde du i lugn och ro lära dig att ta hand om ditt nyfödda barn. I sex dagar fick du återhämta dig och din kropp fick vila.

Nu gäller sex timmar! På Akademiska sjukhuset i Stockholm kastar de ut dig och ditt nyfödda barn efter sex timmar. Jag undrar om själva krystandet ingår i dessa sex timmar. De babblar något diffust om bakterier, men menar egentligen pengar...

Herregud är det snart dags för "gör det själv-kittet"? En liten manual som kan skickas via ett sms, eller mejl där du snabbt och enkelt får instruktionerna om hur du ska göra för att klippa navelsträngen.

Vad ska vi med sjukhus till? Inte fan är de till för patienterna. Här är det bara löpande band metoden som gäller. Jag skrev för inte så längesedan på min blogg om att antalet vårdplatser har minskat från 100 000 på 1980-talet till ynka 25 000 år 2010. Vad har vi om ytterligare tio år? Inga alls!

Alla som vill till läkare och ringer för att beställa en tid får ett telefonsamtal, där man trycker knappval och får reda på hur man enklast hittar till antingen ättestupan eller närmaste utetoalett om vattnet gått.

Och på toppen kommer skatterna att höjas för att vi ska ha råd med den obefintliga sjukvården.

Ja, det blir till att börja köpa bräderna till kistan och börja snickra.

Ramona

Här kan du köpa Glenn Forrestgates bok När mardrömmen blev sann. Eller också gå in på bokhandel nära dig. Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON


Vill du lägga in en bevakning på min senaste deckare Mord under Tjörn Runt kan du göra det på

Inga kommentarer: