Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

onsdag 25 augusti 2010

Barnpartiet, behövs det ett parti för barnen?

Ja, i Göteborg behövs uppenbarligen "Barnpartiet" .
(länken tar dig till Facebook där du kan gå med, vilket jag har gjort, enkelt och bra!)

Och trots att jag inga barn har, (ofrivilligt barnlös) har jag i många år följt föräldrars kamp för att hitta en dagisplats inom rimlig tid.

Idag lyssnade jag på de käcka aldrig svarslösa politikerna i SR/Göteborg, inte för att de säger något vettigt, tvärtom de pladdrar ihjäl mig, men när jag hör att det finns 4,2 barn per vuxen i dagisgrupperna börjar jag undra. Hur i helvete ser ett barn ut på 0,2 eller 0,4 eller alla andra jävla siffror de bollar runt.

Även om ett "helt" barn inte är med i sin dagisgrupp mer än halva dagen är det inte en fjärdedels barn på plats dessa timmar, utan en hel liten människa, med behov liknande de alla barn har.

Jag vet inte under hur många årtionden som Sverige haft dygnet runt arbetare, och det har alltid förvånat mig att det inte, överallt i vårt avlånga land, finns barnpassningsmöjligheter dygnet runt. Och jag menar ÖVERALLT i Sverige inte bara i storstäderna.

Jag vill att politiker någon gång i sitt politiska kraxiga liv inser att vi människor inte är några jävla siffror och definitivt inte med decimaler. Vi är fyllda med kött och blod, vi vill ha ett liv som inte består av att bara andas, äta och sova, vi vill leva livet! Varje år fyller politikerna sina plånböcker med våra skattepengar och det kallas arvoden. De får stora arvoden! Vad gör politikerna för att få dessa arvoden? Sitter i timslånga möten? Möjligt, men då får de väl se till att bli effektivare, precis som alla andra.

Behövs det ett Barnparti? Ja, det gör det i allra högsta grad! Egentligen tror jag att det behövs ett parti för varje viktigt livsavgörande ämne, såsom sjukvård, och då finns sjukvårdspartiet i Uddevalla, men jag tror att dessa partier behövs i varje stad och by i hela Sverige, för är det något dagens och gårdagens etablerade partipolitiker har visat, är det att de inte klarar av att få samhällen att fungera. De som får samhällen att fungera är människorna som bor i dem och vet hur det ska fungera!

Jävla tur att det bara är val vart fjärde år, jag är redan dödstrött på samtliga politikers eviga babblande som inte ger ett enda "KLART OCH TYDLIGT SVAR" utan bara bjäbb, bjäbb och bla.bla...


Ramona

" Mord under Tjörn Runt" finns även ute nu som e-bok för att låna eller köpa!


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!


Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib
Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

  

Inga kommentarer: