Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 27 augusti 2010

Camilla Läckberg med flera får dela på 250 miljoner kronor.

Det går väldigt bra för att inte säga superbra för ett fåtal av Sveriges författare.

Enligt Svensk bokhandels nätupplaga drog, förutom förlagsagenturer, de fristående agenturerna såsom Nordin Agency, Salomonsson Agency med flera in 340 miljoner och 75 procent av intäkterna går till författarna.

Utlandsförsäljningen av Stieg Larssons Millenium trilogin, vilken är den första succén som saknar motstycke i svensk litteraturhistoria, har plöjt upp vägen för fler.

Jag måste ärligt säga att jag är inte i närheten av att tjäna miljoner, ännu... men efter Bok & Biblioteksmässan, kommer det att hända grejer som jag dessvärre inte kan berätta om just nu.

Svensk bokhandel slog sig för pannan när kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth kom med ett utspel om hur bra det är att det finns böcker i dagligvaruhandeln såsom ICA och Coop och Åhlens. Även på bensinmackar. Då gör det ju inget att bokhandlarna minskar i antal.

Ja, det ska bli kul att se hur man tänker lägga upp författarträffar på Statoil, eller Åhlens.

Det som inte Lena Adelsohn Liljeroth tycks känna till är att ICA, Statoil eller andra butiker, som inte är renodlade bokhandlare, enbart säljer kändisförfattares böcker. Inte okända med smal litteratur.

(Ja mina böcker säljs också på ICA, också genom Pocketgrossisten över hela Sverige, så det är inte bara jättekändisars böcker utan även småkändisars. Hahaha )

Självklart behövs bokhandlare och det är en kamp för dem att ligga på samma prisnivå som övrig handel. Men det är nog tyvärr den enda lösningen om de ska överleva. När till exempel min senaste deckare kostar 159 kronor på ICA och 229 i bokhandeln är det inte konstigt om kunden väljer ICA och då ska det poängteras att vi INTE givit ICA större rabatter än bokhandeln. Men mindre avans till de stora förlagen och därmed också ge fler bokhandlare lägre pris på böckerna skulle gynna bokälskare, författare och även litteraturen i slutänden. Girigheten är alltid farlig att ha som konkurrent till klokheten, då kan girigheten förblinda och förgöra människan.

Ett stort grattis till Camilla Läckberg med flera författare.

Ramona

P.s Ligger just nu på en 11:e plats som mest utlånade e-bok. Tack till alla Er som hjälpt mig dit! D.s

" Mord under Tjörn Runt" finns även ute nu som e-bok för att låna eller köpa!


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!


Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib
Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

  

2 kommentarer:

Blondies blogg sa...

Raring, miljonerna kommer nog - men för vissa tar det bara längre tid än för andra.
Jag planerar redan vad min vän "miljonärskan" och jag ska göra när alla royalties droppat in. Det kanske trots att blir en weekend i NY?
Kramis!
Biba
PS. Är rädd för att jag stavade royalties fel. men jag är lika främmande för sådana som för miljoner. DS

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta,

ja, jag vet att man inte kan ta med sig något dit man ska, alltså sätter jag mer än gärna sprätt på pengarna och tar med mig alla mina nära och kära vänner. NY låter finfint!