Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

tisdag 24 augusti 2010

CIA ett företag med mord på agendan?


 Journalisten Joseph Trento har arbetat som undersökande journalist i över 35 år. Han har skrivit fem böcker, varit nominerad till Pulitzer priset sex gånger och arbetar för närvarande på DCBureau.org.

DCBureau.org är en organisation som består av de bäst meriterade undersökande journalisterna och dessa arbetar hårt med att bevaka nationella frågor och miljön.

CIA skapades av president Harry Truman som en följd av att FBI missat information i samband med bombningen av Pearl Habor. Edgar Hoover, som ansåg att FBI var hans baby, fick ingen insyn i CIA, vilket antagligen gjorde honom väldigt grinig.

Vid starten hade CIA cirka 16 000 anställda och var direkt underställd presidenten. Idag är de över 100 000 personer och spenderar minst 28 miljarder dollar i budgeten. Ingen vet med säkerhet hur mycket pengar CIA spenderar, eftersom CIA inte behöver berätta ett skit om sin verksamhet, men CIA har fortfarande USA:s president som högste chef.

Här är några av de som har intervjuats i samband med Joseph Trentos bok "Hemligheten bakom CIA" som enbart finns på engelska.

James Woolsey
Robert Baer
Robert Steele
Robert Gates
Samuel Halpern

Det som fascinerar mig mest med CIA, är att ingen från CIA eller ens från officiellt håll i USA nämner att de var skyldiga till mordet på Salvador Allende i Chile den 11 september 1973, om jag ska tro på Joseph Trento och varför skulle jag inte tro på honom?

CIA iscensatte en mängd operationer varav en gavs namnet "Operation Chaos" och hjärnorna bakom operation Chaos var inga mindre än Richard Helms och Kissinger, med president Nixons godkännande.  Operation "Chaos" iscensattes 1970 för att skapa problem i Chile och för Salvador Allende, som blev Chiles president 1970. Han var inte populär i Vita Huset.

Richard Helms är också känd för att öppet ha ljugit inför den amerikanska kongressen, där man är edsvuren.

Hur många mord har CIA utfört? Ja, enligt Joseph Trento är de indirekt skyldiga till folkmord i Kongo, eftersom de undanröjde den folkvalde presidenten Patrice Lumumba. Han fick vara president i två månader innan han mördades. Mannen som lade beslag på presidentposten hette Mobutu och var miljardär, efter att ha skinnat sitt land och mördat över 100 000 av landets befolkning.

Så vem är egentligen skyldig till alla problem runt om i världen? Alla krig som lemlästat människor? Svält? Fattigdom?

Samuel Halpern, officer i CIA från 1947-1974 på avdelningen för strategisk planering, avslutade TV4 Faktas film " CIA:s Undercover history" med orden: Mord är ett av regeringens verktyg, så är det bara! Inget märkvärdigt med det. 

Vilket osökt får mig att tänka på chefsåklagaren Eva Finné som framhåller att hon noga ska gå igenom sex-anklagelserna mot Julian Assange, engagerad i Wikileaks. Vid frågan till Eva Finné om hon trodde sig se en konspiration mot Assange, svarade Eva Finné på ett ungefär så här: Nej, jag kan inte se någon konspiration i det här fallet. 

Det känns som om att åklagarutbildningen i Sverige är kvar i barnvagnen och jollrar i en alldeles ljuvlig naivitet om hur resten av världen ser ut. Ska man gratulera eller beklaga?

Ramona

" Mord under Tjörn Runt" finns även ute nu som e-bok för att låna eller köpa!


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!


Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib
Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

2 kommentarer:

Mia sa...

Sverige är direkt underställda USA, som jag ser det. De jamsar med om allt som bestäms på andra sidan atlanten.

Det fanns ju ett spår i Olof Palme-mordet som ledde till CIA. Han som troddes då ha mördat Palme blev själv lönnmördad i Sydafrika. Alla spår blev nedtystade efter att man gripit Christer Pettersson ...

Ramona Fransson sa...

Hej Mia,

jag tror inte ens att Sveriges befolkning eller för den delen regering med riksdagsledamöter har en aning om vad som försigår på andra sidan atlanten.

Det som inte CIA vill att någon ska få reda på, får ingen reda på. Det tar cheferna för CIA med sig i graven, och uppenbarligen med ett leende på läpparna.