Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

torsdag 26 augusti 2010

Försäkringskassans ansvariga borde gå en kurs i praktisk humanitet!


Varför i helvete ska det vara så svårt för ansvariga inom Försäkringskassan att lyfta på arslet och åka till de hjälpbehövande?

Det finns bilar, taxi, bussar och andra kommunikationsmedel som tar människor till olika platser varje dag. Men FK:s utredare verkar tycka att kontorstolen är den bekvämaste och mest givande platsen.

Arne som har parkinson behöver hjälp dygnet runt, men antagligen är Arne över 65 år och då är man helt enkelt mindre värd som människa i Sverige. Då ska man kosta så lite som möjligt om man är sjuk och behöver hjälp. Här kan du se mer av Arnes liv från Sveriges Radio i P4 Extra, eller liv förresten, FK har tagit ifrån honom det lilla liv han hade.

Jag blir så ini helvete förbannad när de svagaste, de som krampaktigt håller sig fast i ett tunt rep för att överleva, skräckslaget enbart kan se på när FK:s representanter kommer med den stora saxen och klipper av livlinan.

För helvete fatta någon gång att Du som har saxen i handen också kan hamna i en rullstol. Livet kan förändras på ett ögonblick. Vill inte du då bli behandlad som en människa? Vill inte du också känna att du är en del av samhället?

Jag hoppas att riksmedia blåser upp detta i stora proportioner, för så här vill inte jag se att ett av världens rikaste länder och bäst på välfärd behandlar befolkningen!

Ramona

" Mord under Tjörn Runt" finns även ute nu som e-bok för att låna eller köpa!


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!


Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib
Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

  

3 kommentarer:

Mia sa...

Jag blir också upprörd över hur myndigheterna behandlar människor. I Sverige måste man vara frisk för att få vara sjuk. Man måste vara tillräckligt stark för att kunna bemöta fk och andra myndigheter. Är du inte det så, ja, goodbye med dig!

Finns det någon myndighet som försvarar de gamla, sjuka och svaga? Eller snarare, - i det här samhället som skall vara tillgängligt för alla - finns det överhuvudtaget någon myndighet för de gamla, sjuka och svaga?

Det här samhället är enbart för de friska och starka, tyvärr.

Ramona Fransson sa...

Hej Mia,

Nej, jag tänker inte tillåta att sanmhället utvecklas till ett "elit" samhälle. Det ska finnas plats för alla. Jag blir galen av ilska när jag hör hur människor behandlas i världens rikaste land med den bästa välfärden. För vem då undrar jag stillsamt.

Mia sa...

Hur konstigt det än låter så beror en stor del av problematiken på att vi har en diskrimineringslag som hindrar andra regler.

Både FN och EU har ett stort regelverk när det gäller just tillgänglighet. Även Nordiska Ministerrådet här uppe hos oss. MEN - Sverige behöver inte följa dessa, eftersom det redan finns en diskrimineringslag.

I Norge lägger man ner mycket resurser på att ta hand om sina gamla - där är de väldigt omhuldade. Köpenhamn är en MYCKET tillgänglig stad. Många av städerna i Europa är fantastiskt konstruerade så att ALLA skall kunna leva obehindrat i dem. Barcelona är en förgrundsstad och har så varit i många år.

Men vad händer i Sverige - enligt en ny lag som kom i januari 2010 skall alla offentliga platser vara tillgängliga för alla. Jag tycker de har misslyckats rejält med det!

Nä - alla gamla och sjuka får vänta till 2015, då det kommer en ny lag.

Finns att läsa här: http://www.regeringen.se/content/1/c6/14/73/32/e46c95d9.pdf