Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

måndag 30 augusti 2010

Håll kollen på din egen vård på nätet. Så bra, men då kanske rätt adress är att föredra!

Idag den 31 augusti fick jag mitt begärda lösenord från Västra Götalandsregionen, för att kunna skicka ärenden till vårdmottagningar som är anslutna till tjänsten.

Nu var adressen. www.1177.se/vgregion/mvk i stället för den som stod på dokumentet från Kungälv.

Och inte fan gick det att logga in!

Men support finns på ett 08-nummer! Jaså, jag ska betala dyra samtal för att någon data-okunnig människa, (som antagligen fått jävligt bra betalt) inte fixat en tjänst som fungerar. Aldrig i livet! Fixa till det själva! Hade det varit ett 020, (gratis nummer) hade jag ringt!

Vi som är på nätet vi vet redan att datorn kommer bli lika naturlig att ha med sig när man är ute som idag handväskan och plånboken.

Men för de som fortfarande enbart har handväskan (min mamma) är det inte lika enkelt.

Jag har ett prekärt litet problem (förutom alla större) med min kära kropp, som jag inte tänker berätta om ingående. Att möjligen rätta till detta lilla, men ändock jävligt besvärande problem, (inga garantier utlovas) krävs tre-till fyra polikliniska operationer.

Jag har haft detta sedan januari 2005 och eftersom jag har nödgats till fem operationer sedan dess och det hindrar mig från att åka på utlandsresor bestämde jag mig i förra veckan att okej, vi kör! Men, som jag också påpekade, jag vill inte kallas in till någon poliklinisk operation före den 15 oktober.

Detta för att min mamma ska operera sina ögon (gråstarr) och jag ska finnas vid hennes sida med att köra och ta hand om henne. Inga problem, sa sköterskan och tackade för upplysningen.

Idag kom ett brev som talade om att jag var välkommen den 21 september! Puh, vad trist att det inte hjälpte att hjälpa. Nåväl, i brevet står också att du kan hålla kollen på vård genom nätet: www.1117.se/vgregion och klicka på Mina vårdkontakter.

 Ja, men vad bra då, tänkte jag och skrev in webbsidan. Hoppla! Där var det inte vad jag trodde. Aha, jag har skrivit fel. Nytt försök och samma sida dyker upp. Märkligt! Nå, då googlade jag på Mina vårdkontakter och se då kom jag rätt!

Nästa problem var att jag inte kunde bli "kollare" direkt, eftersom lösenordet skickas med snigelpost. Så jag får ringa i morron bitti och göra en korrigering.

Men, man undrar om de som skickar ut de här breven kollar webbsides adressen som anges. Det kanske vore en bra idé! Dessutom har jag sett flera affischer med den felaktiga webbadressen och det är ingen höjdare!

Ha de gott!
Ramona

P.s YES nu ligger Mord under Tjörn Runt på 10:e plats på topplistan, som mest utlånade e-bok. Och har till och med hoppat upp på 9:e ibland. Miljoners tack till alla Er som hjälpt mig dit! D.s

" Mord under Tjörn Runt" finns även ute nu som e-bok för att låna eller köpa!


Här kan du shoppa böcker i webshopen anomaR förlag, direktleverans! Betala direkt! Enkelt och säkert!


Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till sommarrabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.

Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib
Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

  

2 kommentarer:

Blondies blogg sa...

Skamset måste jag erkänna att det hänt att jag skrivit in fel webbadress - det vet Du om någon.
Men det är oförlåtligt att en vårdinrättning skriver fel. Kan bara ana vilka problem det kan ställa till.
Skönt att det finns alerta människor som kan påpeka felaktigheterna - som Du gör.
Dina falkögon missar ingenting och tack vare kulsprutan i Din hand slipper ingen undan.
Om Du bara förmådde att få ordning på Dina egna krämpor skulle allt vara bra. Jag vet vilka problem Du har - och jag lider med Dig!
Puss och kram!
Biba

Ramona Fransson sa...

Hej Birgitta,

det som är så märkligt är att ingen sagt eller vad jag vet skrivit något om detta.

Är det ingen som ens har testat att gå in på sidan? I så fall är det ännu sämre. Det ska ju vara en bra idé som ska underlätta sjukvårdens arbete.

Ska bli intressant om det blir någon reaktion av gammelmedia...

Kramar
Ramona