Senaste teve-intervjun 2015

Här kan du se intervjun av SVT under bokmässan 2015 (Fotot ovanför är taget av Linda Lundquist)

fredag 22 oktober 2010

Manus, manus och manus. Det regnar manus!

Nä, jag klagar inte, tro inte det. Det är jätteroligt med manus.

Det är vitsen när man är förläggare, att få manus. Annars kan man inte ge ut böcker. Så fånigt av mig att påpeka detta, men jag kan inte ta för givet att alla vet vad ett förlag sysslar med! Jag hade ju själv ingen aning, innan jag startade ett. Men nu med dryga fyra år på nacken har jag lärt mig och är i ett ständigt lärande.

Robin, som startade sin egen musikproduktion, hade flera år i branschen, som artist, låtskriverska och sångerska innan hon tog klivet, duktigt gjort! Och smart! Jag kastade mig huvudstupa rakt in i en bransch jag inte hade en susning om. Men det har jag gjort förr!Då var det tobaksaffär och därefter restaurang Tre Hjärtan i Halmstad. Fast i Halmstad var vi tre par som slog oss ihop. Bokbranschen är något helt annat, men roligt. Nu vet jag vad som ska hända från att manuset kommer i förläggarens händer, alltså mina.

Det är tur att jag har duktiga lektörer och redaktörer annars hann jag inte skriva mina egna böcker och jag älskar att skriva och att läsa också förstås!

Och för säkerhetskull: Anomar förlag är inte ett Books on Demand, eller Vulkan, eller ett ställe där du trycker upp din bok på eget bevåg och därefter får ta hand om försäljningen själv. Vi är ett RIKTIGT förlag, det vill säga vi gör jobbet, du betalar inte ett öre! Vad vi däremot inte kan göra är att ge en blivande författare ett fett förskott, som i det senaste haussade tillskottet på bokhimlen, det kan bara de gamla stötarna klara av såsom Bonniers, Nordstedt och kanske också Piratförlaget, men jag tror inte att det sistsnämda förlaget arbetar på det sättet.

Ett litet tilägg apropå ofta förekommande ord "Boken är redan såld till 30 länder" betyder inte att boken kommer ut i alla dessa länder vars förlag köpt manuset. Det är en annan historia. Om jag som förlag köper rättigheterna till ett manus, betyder inte att jag trycker upp och säljer den.

AnomaR förlag delar på vinsten 50-50 efter att kostnaderna är avdragna.

Nu ska jag lägga mig i soffan, njuta och gilla läget. Det är fredag och ledigt! Men om jag skriver på mina egna böcker under helgen är det inte jobb, det är rent nöje och avkoppling.

Skulle du bli sugen på att läsa och sitter hemma. kan du alltid ladda hem en bok via ditt bibliotek eller näthandlarna. Förlagets samtliga titlar finns så klart som e-böcker!

Ha de gott!
Ramona

anomaR Förlags specialerbjudanden som du bara inte inte vill missa!  Betala direkt! Enkelt och säkert!

Nu kan du köpa Glenn Forrestgates självbiografi "När mardrömmen blev sann" till rabatteras pris. Enbart 99:- i Webshopen! Här kan du köpa/låna boken som e-bok.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Här kan du låna/köpa beställa mina böcker som e-böcker. Elib

Här kan du köpa mina redan utgivna titlar på nätet.
Adlibris
Bokia
Bokus
CDON

Inga kommentarer: